MENU

«Μια μέρα πριν φύγω για ένα φιλικό τουρ στις ΗΠΑ, πήρα ένα μήνυμα από την Γουάντα. Μου έκανε εντύπωση επειδή συνήθως μιλούσα με τον Μάξι και όχι μαζί της. Μου ζήτησε αν μπορούσα να της πάρω ένα iPad το οποίο δεν είχε βγει ακόμα στην Ιταλία τότε. Αυτό το πράγμα με έκανε να σκεφτώ. Ήθελε όντως το tablet ή ήταν μια δικαιολογία να έρθει σε επαφή μαζί μου. Όταν επέστρεψα στο Μιλάνο, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να μιλήσω ξανά με την Γουάντα, αφού έπρεπε να της δώσω το iPad, είχα την τέλεια δικαιολογία.

Ανταλλάξαμε πολλά μηνύματα και τότε αρχίσαμε για πρώτη φορά να νιώθουμε πιο ελεύθερα. Μου έγραψε ‘Μάουρο είμαστε [ο Μάξι Λόπες κι εκείνη] στις Αιολίδες Νήσους με τον Γκονσάλο Μπερχέσιο και τη γυναίκα του. Γιατί δεν έρχεσαι μαζί μας;’. Φυσικά και το ήθελα. Ενώ ήμουν μόνος στον δεύτερο όροφο του σκάφους και καθόμουν στον καναπέ και άκουγα ρέγκε, η Γουάντα ήρθε ξαφνικά και έκατσε δίπλα μου, χωρίς να ντραπεί καθόλου. Εκείνη ήταν η στιγμή που η σχέση της με τον Μάξι Λόπες τελείωνε».

Είναι η δική του εκδοχή της περιβόητης πια ιστορίας για το πως «έκλεψε» τη σύζυγο του Μάξι Λόπες, του ανθρώπου που τον πήρε υπό την προστασία του στη Μπαρτσελόνα, τον έβαλε στο σπίτι του, έκανε ό,τι μπορούσε για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί.

Δεν είναι διόλου περίεργο το γεγονός ότι γράφοντας για την πορεία ενός ποδοσφαιριστή, τα περισσότερα κεφάλαια αναλώνονται στη σχέση του με μια γυναίκα. Στην περίπτωση του Ικάρντι αυτή είναι η ιστορία που τον έχει «σημαδέψει» και ως άνθρωπο, αλλά και ως παίκτη.

Η σχέση του με την πρώην σύζυγο του Λόπες, την Γουάντα Νάρα, είναι αυτή που του στέρησε, μέχρι πριν από μερικούς μήνες όταν ανέλαβε ο Χόρχε Σαμπάολι, την παρουσία του στην εθνική ομάδα της Αργεντινής, καθώς οι φήμες λένε (και δεν διαψεύδονται) ότι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, με τον Λιονέλ Μέσι να πρωτοστατεί, δεν επιθυμούσαν την κλήση του στη «μπιανκοσελέστε». Επιπλέον, η 30χρονη Νάρα είναι αυτή που έχει αναλάβει μάνατζερ του νεαρού Αργεντινού επιθετικού, είναι αυτή που διαπραγματεύεται με προέδρους και λοιπούς παράγοντες.

Για όσους δεν γνωρίζουν την σχετική ιστορία, το μεγαλύτερο ίσως κουτσομπολιό στο χώρο του ποδοσφαίρου την τελευταία δεκαετία, ο Ικάρντι πήγε στη Μπαρτσελόνα στα 15 του. Εκεί ήταν ήδη ο Μάξι Λόπες, ο οποίος έγινε ο μέντοράς του. Προφανώς, οι δυο ποδοσφαιριστές έγιναν κολλητοί, σε τέτοιο σημείο που ο Ικάρντι όχι μόνο μπαινόβγαινε στο σπίτι του συμπαίκτη του με εξαιρετική άνεση, αλλά πήγαινε και διακοπές μαζί του, με τη σύζυγό του και τα παιδιά τους.

Στα τέλη του 2013, ο γάμος Λόπες - Νάρα διαλύθηκε, η πρώην κυρία Λόπες (μάλλον) ήταν ήδη ζευγάρι με τον Ικάρντι, ο οποίος παρασυρμένος από τον έρωτα, αλλά και από την τρέλα της νιότης του έκανε ό,τι μπορούσε για να πικάρει τον Λόπες δημόσια. Ο Ικάρντι δεν ήταν ένας ποδοσφαιριστής. Ουδείς αναφερόταν σε αυτόν για όσα έκανε μέσα στα γήπεδα, όλοι έλεγαν ότι ήταν αυτός που «έκλεψε» τη γυναίκα του κολλητού του (την ίδια ώρα που ο Λόπες γινόταν αντίστοιχα σύμβολο των απανταχού απατημένων).

Είχε και άλλα... θεματάκια ο Ικάρντι. Για παράδειγμα όταν ο Ντιέγο Μαραντόνα τον αποκάλεσε «προδότη», ο νεαρός δεν σιώπησε, αλλά απάντησε λέγοντας ότι ο θρύλος του ποδοσφαίρου δεν είναι πρότυπο για κανέναν. Ήταν γενικά και το στυλάκι του που προκαλούσε (νέος, ωραίος και με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι του), στα 23 του έβγαλε την αυτοβιογραφία του, αλλά ακόμα δεν είχε κάνει τίποτα στο ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, είχε αφήσει τη Μπαρτσελόνα για τη Σαμπντόρια και το 2013 πήγε στην Ίντερ.

Στους «νερατζούρι», και συγκεκριμένα στους οπαδούς της ομάδας, αφιέρωσε επίσης ένα κεφάλαιο της αυτοφιογραφίας του αναφερόμενος σε ένα περιστατικό μετά από παιχνίδι με τη Σασουόλο το 2015...

«Οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν. Μας καλούσαν να πλησιάσουμε στο μέρος τους. Βρίσκω το κουράγιο να τους αντιμετωπίσω, μαζί με τον Γκουαρίν. Καθώς πλησιάζω, δέχομαι προσβολές και ύβρεις κάθε είδους. Στα δίχτυα βρίσκεται ένα παιδί που με φωνάζει: μου ζητάει τη φανέλα μου. Αναλογιζόμενος την ηλικία του, καθώς θα μπορούσε να είναι γιος μου, βγάζω τη φανέλα και το σορτσάκι και τα πετάω προς αυτόν, ως δώρο. Το παιδί είναι στον έβδομο ουρανό και είμαι ευχαριστημένος που τον βλέπω χαρούμενο.

Ένας επικεφαλής των φανατικών πηδά προς το παιδί για να του πάρει τη φανέλα και μου την πετάει πίσω. Τότε αρχίζω να τον βρίζω: 'Κάθαρμα, είσαι τόσο αλαζόνας με το παιδί για να κάνεις φιγούρα στο υπόλοιπο πέταλο; Νομίζεις ότι είσαι σκληρός;' του είπα. Στα αποδυτήρια με αντιμετώπισαν σαν ήρωα, επειδή κανείς ποτέ δεν είχε αντιμετωπίσει με τέτοιον τρόπο έναν ηγέτη των οπαδών».

Όπως αναμενόταν, ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών της Ίντερ, η «Curva Nord», απάντησε με οργισμένη ανακοίνωση στον Ικάρντι καλώντας τον να παραδώσει το περιβραχιόνιο.

«Μιλά για βοήθεια σε ένα παιδί και μετά εφευρίσκει ένα περιστατικό που ποτέ δεν συνέβη για να φανεί ανώτερος από εμάς. Λες και δεν είναι γνωστό ότι είμαστε το μοναδικό πέταλο που βοηθάει παιδιά στον σχεδιασμό των κορεό στις εξέδρες. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Τον θεωρούσαμε νεαρό, λίγο ηλίθιο (όπως πολλοί), αλλά κατά βάθος καλό παιδί. Αντ' αυτού, πρόκειται για ένα άτομο που δεν μπορεί να του επιτρέπουν να φορά το περιβραχιόνιο της Ίντερ. Όχι για εμάς, αλλά η Ίντερ δεν το αξίζει. Τελείωσες για εμάς. ΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΡΑΧΙΟΝΙΟ, ΚΛΟΟΥΝ. Ναι, αυτό απαιτούμε».

Και, φυσικά, ο Αργεντινός επιθετικός τους απάντησε! «Είμαι απογοητευμένος με το χάος που προκάλεσα. Απλά έγραψα όσα θυμάμαι από ένα περιστατικό. Εάν είχα έστω και λίγο μυαλό στο κεφάλι μου, σίγουρα δεν θα ρίσκαρα, προσβάλοντας το πέταλο. Δεν ήθελα να προσβάλω οποιονδήποτε ή να φανώ ασεβής.

Το περιβραχιόνιο του αρχηγού αντιπροσωπεύει την υλοποίηση ενός παιδικού ονείρου, η χαρά που προσφέρω πρώτα στην οικογένειά μου και μετά σε μένα. Εσείς είστε οι πρώτοι που απευθύνομαι κάθε Κυριακή μετά από το γκολ μου, τη δική σας αγκαλιά αποζητώ, επειδή αγαπώ την Ίντερ».

Τέλος καλό, όλα καλά; Ας πούμε ότι οι δυο πλευρές έκαναν ανακωχή μέχρι νεωτέρας. Διότι, επί της (ποδοσφαιρικής) ουσίας, αυτό που είχε σημασία ήταν ο Ικάρντι, ένας παίκτης δυνατός, με εξαιρετική τεχνική που χρησιμοποιεί και τα δυο πόδια και είναι... φονιάς στην περιοχή, να συγκεντρωθεί στη μπάλα, να προσπαθήσει να γίνεται καλύτερος σεζόν με τη σεζόν.

Πέρυσι τον Οκτώβριο επέκτεινε το συμβόλαιό του με την Ίντερ μέχρι το 2021 και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας, σαφής ένδειξη ότι ο σύλλογος υπολογίζει ότι αυτός θα είναι ο ηγέτης της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Έχει δηλώσει ότι δεν μετάνιωσε ούτε στιγμή για την απόφασή του να αφήσει τη Μπαρτσελόνα για τη Σαμπντόρια, καθώς θεωρούσε ότι δεν ταίριαζε το στυλ του με αυτό των «μπλαουγκράνα». Όχι ότι θα παραδεχθεί ποτέ δημόσια ότι έχει μετανιώσει για κάτι...

Ο Σαμπάολι αποφάσισε να τον καλέσει στην εθνική ομάδα της Αργεντινής «σπάζοντας» το άτυπο βέτο που είχαν θέσει οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές και έτσι ο Ικάρντι δεν αποκλείεται να είναι παρών το επόμενο καλοκαίρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάπως έτσι ο 24χρονος επιθετικός παύει να είναι αυτός που... πήγε με την γυναίκα του καλού φίλου του και να γίνεται ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να γράψει την δική του ιστορία στα γήπεδα.

http://www.youtube.com/embed/ZOFs_ZG2WRI?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
http://www.youtube.com/embed/H1ZPLcbPp_Y?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
http://www.youtube.com/embed/ocUnUHdknSg?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Μάουρο Ικάρντι: το κακό παιδί που όλοι λατρεύουν να μισούν (vids)