MENU

Μετά από 20 αγωνιστικές στην Premier League η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας στο +9 από την δεύτερη Τότεναμ, είναι άραγε καλύτερη από την Άρσεναλ του 2004.

Και όμως δεν είναι ψέμα η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ διέλυσε την Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι με 5-1 στο απόρθητο «Anfield» και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, αήττητη μετά από 20 αγωνιστικές στην Premier League!

Αναπόφευκτα γίνονται συγκρίσεις για το ποια ομάδα είναι καλύτερη σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, η Λίβερπουλ του 2018-19 ή η Άρσεναλ του 2003-04 που πήρε αήττητη το πρωτάθλημα.

Ας αρχίσουμε απλά και να θυμηθούμε τους 11 βασικούς των «Κανονιέρηδων» εκείνη τη σεζόν.

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ στις 20 πρώτες της αναμετρήσεις κατάφερε να μαζέψει 48 βαθμούς, με 14 νίκες και έξι ισοπαλίες. Μάλιστα ο Γερμανός πορτιέρο της Άρσεναλ είχε κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε εννέα παιχνίδια και είχε δεχτεί μόλις δώδεκα τέρματα, ενώ στην άλλη μεριά του γηπέδου Ανρί, Πιρές, Λιούμπεργκ και Μπέρκαμπ τρομοκρατούσαν τις αντίπαλες άμυνες σκοράροντας 36 τέρματα (24 γκολ διαφορά τερμάτων). Ωστόσο η Άρσεναλ δεν ήταν πρώτη καθώς έβλεπε την... πλάτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν την πρωτοχρονιά.

Ωστόσο στο «White hart lane» στις 25/4/04 ο Άρσεν Βενγκέρ και τα... παιδιά του κατάφεραν να γράψουν με χρυσά γράμματα το όνομά τους στην Premier League κατακτώντας το αήττητο πρωτάθλημα.

«Το παραμύθι που δεν τελειώνει»

Αν κάποιος στην αρχή της Premier League έλεγε πως η Λίβερπουλ -παρά την πολύ σημαντική προσθήκη του Άλισον- θα ήταν πρώτη με 10 βαθμούς διαφορά παίζοντας μπαλάρα σε σχέση με την διαστημική Μάντσεστερ Σίτι, του Πεπ Γκουαρδιόλα μάλλον θα τον έστελναν στο... τρελάδικο.

Αντίθετα οι Reds όχι απλά δεν βρίσκονται κοντά στους «Πολίτες» προσπαθώντας να ακολουθήσουν των ρυθμός τους. αλλά τους έχουν αφήσει στην 3η θέση να... παλεύουν με την Τότεναμ.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ λοιπόν μετά την εμφατική νίκη επί της Άρσεναλ, έφτασε αισίως τους 54 βαθμούς, με 17 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας, Άλισον Μπέκερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς μετρά πλέον 12 ανέπαφες εστίες και έχει δεχτεί μόλις 8 γκολ δείχνοντας πως αξίζει όλα τα λεφτά που ξόδεψε η Λίβερπουλ για αυτόν αλλά και τον Φαν Ντάικ.

Αλλά αυτό που πραγματικά τρομάζει είναι η απίθανη επίθεση της ομάδας του Κλοπ, με 48 γκολ δηλαδή διαφορά τερμάτων 40!

Η Λίβερπουλ λοιπόν με βάση τους αριθμούς πήρε το μοντέλο του Αρσέν Βενγκέρ και μέχρι τώρα το έχει πάει στο επόμενο level, καθώς έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε κάθε κατηγορία τους Invincibles, με μοναδικό σκοπό της να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου μετά από 29 ολόκληρα χρόνια και να σηκώσει το πολυπόθητο πρωτάθλημα μπροστά στο Kop, υπό τον ανατριχιαστικό ήχο του «You 'll never walk alone».

Εδώ που τα λέμε της το χρωστάει το ποδόσφαιρο!

Είναι καλύτερη η Λίβερπουλ από την αήττητη Άρσεναλ του Βενγκέρ;