MENU

Απαλλακτική ήταν για τον Μαρσέλο Τροϊζι η απόφαση που ανακοίνωσε την Παρασκευή (1/2) η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στον τεχνικό του Απόλλωνα Λάρισας είχε ασκήσει δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας για «επιβαρυντικής μορφής δυσμενείς κρίσεις» μετά το τέλος του αγώνα με τον Κισσαμικό όπου είχε πει… «Έχω πει στο ματς με τη Κέρκυρα πως αν μας αφήσουν θα πάμε πολύ ψηλά. Είναι λίγο δύσκολο. Φαίνεται πως δεν θα αφήσουν τον Απόλλωνα να πάει ψηλά. Η διαιτησία «καθάρισε» σήμερα το ματς».

Στην απολογία του ο Βραζιλιάνος τεχνικός είχε υποστηρίξει ότι εννοούσε… «Η διαιτησία έκανε καθαρό ματς» ενώ ζήτησε συγγνώμη αν υπήρξε παρανόηση λόγω της γλώσσας, που όπως είχε υποστηρίξει, δεν γνωρίζει πολύ καλά. Ο δικηγόρος του Αργύρης Λίβας είχε υποστηρίξει: «Θα δείτε και στο video που σας προσκομίζουμε ότι αρχικά δηλώνει πως ο Απόλλων έχασε δίκαια. Δεν έφταιγε η διαιτησία. Με την Κέρκυρα είχε κερδίσει 2-0».

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ πήρε τις εξής αποφασεις:

- Υπόθεση σε βάρος του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. ΚΗΡΥΣΣΕΙ το εγκαλούμενο πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ. τις ακόλουθες ποινές: α) απώλεια του εξ’ αναβολής αγώνα μεταξύ των σωματείων ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ- ΑΛΜΥΡΟΣ Γ.Σ. της 16ης.01.2019 με τέρματα 0-3, β) χρηματική ποινή ποσού δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ, και γ) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου.

- Υπόθεση σε βάρος του Μαρσέλο Τροϊζι, προπονητή του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ. ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ τον εγκαλούμενο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα.

- Υπόθεση σε βάρος του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΑΟ- ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ το εγκαλούμενο σωματείο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα.

- Υπόθεση κατά του σωματείου με την επωνυμία ΦΛΩΡΙΑΔΑ ΑΟ: ΚΗΡΥΣΣΕΙ το εγκαλούμενο σωματείο πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο τις εξής πειθαρχικές ποινές: α) απώλεια του αγώνα με διαφορά τερμάτων 0-3 που είχε οριστεί για τις 13-1-2019 με την ποδοσφαιρική ομάδα του σωματείου Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ για το 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, β) αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου, γ) χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, δ) αποβολή από το πρωτάθλημα στο οποίο μετέχει και υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία και ε) αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που θα συμμετάσχει στην επόμενη αγωνιστική περίοδο.

- Ένσταση (από 14-1-2019) του σωματείου με την επωνυμία ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ: ΔΙΚΑΖΕΙ με την παρουσία των σωματείων με τις επωνυμίες ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ και ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΕΡΝΗΣ και του ποδοσφαιριστή Λαζαρίδη Βασίλειου. ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ την ένσταση του σωματείου με την επωνυμία ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ ΞΑΝΘΗΣ.

- Υπόθεση κατά α) του σωματείου με την επωνυμία Α.Ο ΕΠΙΣΚΟΠΗ και β) του Μάρκου Στεφανίδη, προπονητή του ανωτέρω σωματείου: ΚΗΡΥΣΣΕΙ τον δεύτερο εγκαλούμενο, Μάρκο Στεφανίδη, αξιωματούχο (προπονητή της ομάδας) του πρώτου εγκαλούμενου, σωματείου με την επωνυμία Α.Ο. ΕΠΙΣΚΟΠΗ, πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό παράπτωμα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον δεύτερο εγκαλούμενο, Μάρκο Στεφανίδη, αξιωματούχο (προπονητή της ομάδας) του πρώτου εγκαλούμενου, σωματείου με την επωνυμία Α.Ο. ΕΠΙΣΚΟΠΗ, α) χρηματική ποινή ύψους οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) ευρώ, του πρώτου εγκαλούμενου σωματείου ευθυνόμενου εις ολόκληρον με τον δεύτερο, καθώς και β) απαγόρευση εισόδου στον αγωνιστικό χώρο διάρκειας ενός (1) μήνα.

- Υπόθεση κατά του σωματείου με την επωνυμία ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ: Με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 3507/21-1-2019 έγγραφο της Ε.Π.Ο. διαβιβάσθηκε στα εγκαλούμενο σωματείο, νομίμως και εμπροθέσμως, κλήση της παρούσας Επιτροπής για απολογία του για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς στα άρθρα 14 παρ.1, 2, 4, 5 και 15 παρ. 2 α του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο. και που φέρονται ότι τελέσθηκαν στις 10-1-2019 κατά τα ειδικότερα εκτιθέμενα στην ανωτέρω πειθαρχική δίωξη. ΚΗΡΥΣΣΕΙ το εγκαλούμενο σωματείου με την επωνυμία ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ.

- Υπόθεση κατά της ΠΑΕ με την επωνυμία ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1891 ΠΑΕ (αγώνας Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ, 08/01/2019): ΚΗΡΥΣΣΕΙ την εγκαλούμενη πειθαρχικά ελεγκτέα για τα αναλυτικά αναφερόμενα στο σκεπτικό πειθαρχικά αδικήματα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλούμενη χρηματική ποινή ύψους τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ.

- Υπόθεση κατά της ΠΑΕ με την επωνυμία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΠΑΕ (αφή πυρσού στις 10/01/2019): ΚΗΡΥΣΣΕΙ την εγκαλούμενη πειθαρχικά ελεγκτέα για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλούμενη χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ.

- Υπόθεση κατά της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΑΕΛ (ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης, 09/01/2019): ΚΗΡΥΣΣΕΙ την εγκαλούμενη ΠΑΕ πειθαρχικά ελεγκτέα για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην εγκαλούμενη ΠΑΕ χρηματική ποινή ύψους πέντε χιλιάδων Ευρώ (5.000€).

- Υπόθεση σε βάρος των Αθλητικών Σωματείων με την επωνυμία ΑΟ ΑΡΗΣ και ΑΠ ΠΛΑΤΑΝΙΤΙ ΜΥ (ΓΥΝ): ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τον επανορισμό του ποδοσφαιρικού αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυναικών Γ΄ Κατηγορίας, που είχε αρχικά ορισθεί για τις 13-1-2019, αλλά δεν διεξήχθη, μεταξύ των ομάδων των εγκαλουμένων σωματείων, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της παρούσας.

- Υπόθεση κατά του σωματείου με την επωνυμία ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΟ (αγώνας ΙΝΚΑ-Ιωνικός, 13/01/2019): ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΙ το εγκαλούμενο σωματείο για το πειθαρχικό αδίκημα του άρθρου 15 παρ. 1 περ. γ του Πειθ. Κωδ. (απρεπή συνθήματα). ΚΗΡΥΣΣΕΙ το εγκαλούμενο πειθαρχικά ελεγκτέο για το πειθαρχικό αδίκημα του άρθρου 15 παρ. 3 περ. 1 α του Πειθ. Κωδ. (ρίψεις μπουκαλιών). ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο χρηματική ποινή ύψους διακοσίων πενήντα (250,00) ευρώ.

- Υπόθεση σε βάρος των: 1) του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ και 2) του Μιχαήλ ΦΑΣΟΥΛΗ, προπονητή του σωματείου ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (αγώνας ΑΕ ΠΕΛΛΑΝΑ – ΚΑΣΤΡΕΙΟΥ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ): ΚΗΡΥΣΣΕΙ τους εγκαλουμένους πειθαρχικά ελεγκτέους για την αναλυτικά αναφερόμενη στο σκεπτικό άδικη πράξη. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον δεύτερο εγκαλούμενο Μιχαήλ ΦΑΣΟΥΛΗ, προπονητή του πρώτου εγκαλουμένου σωματείου «ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ», τις εξής ποινές: α) χρηματική ποινή οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) ευρώ, του πρώτου εγκαλουμένου σωματείου ευθυνομένου ως προς την εν λόγω χρηματική ποινή εις ολόκληρον με αυτόν, και β) ποινή απαγόρευσης εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο για ένα (1) μήνα.

- Υπόθεση κατά του σωματείου ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (αγώνας ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και ΧΑΛΚΙΑΣ Α.Ο, 13-1-2019): ΚΗΡΥΣΣΕΙ το εγκαλούμενο πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο συνολική χρηματική ποινή ύψους οκτακοσίων τριάντα τεσσάρων (834) ευρώ.

- Υπόθεση σε βάρος του Αθλητικού Σωματείου με την επωνυμία ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ (αγώνας Προοδευτική-Εθνικός, 13/01/2019): ΚΗΡΥΣΣΕΙ το εγκαλούμενο πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο χρηματική ποινή ύψους πεντακοσίων (500) ευρώ.

- Υπόθεση κατά του σωματείου με την επωνυμία ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΠΣ (αγώνας Παναρκαδικός-Καλαμάτα, 06/01/2019): ΚΗΡΥΣΣΕΙ το εγκαλούμενο πειθαρχικά ελεγκτέο για το αναλυτικά αναφερόμενο στο σκεπτικό πειθαρχικό αδίκημα. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο εγκαλούμενο σωματείο χρηματική ποινή ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

- ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τον επανορισμό του ποδοσφαιρικού αγώνα ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ-ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ-16, που είχε αρχικά ορισθεί για τις 30-1-2019, αλλά δεν διεξήχθη, μεταξύ των ομάδων των εγκαλουμένων σωματείων, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της παρούσας.

- ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ τον επανορισμό του αγώνα μεταξύ των ομάδων των σωματείων με τις επωνυμίες ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ Κ14 και ΕΠΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Κ14 του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κ14, ο οποίος είχε ορισθεί για την 30-1-2019 και δεν πραγματοποιήθηκε, εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την έκδοση της απόφασης αυτής.

Απαλλάχθηκε ο Τροϊζι για τις «δυσμενείς κρίσεις»