MENU

Η εξέλιξη με την απολογία-ομολογία του Γκιγέρμο Πέρεθ ότι ο αγώνας Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 ήταν στημένος φέρνει στην επιφάνεια ένα τεράστιο σκάνδαλο που όπως αποδεικνύεται πλέον εξελίχτηκε σε επίπεδο αθλητικής δικαιοσύνης. Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ όταν αθώωσε κατά πλειοψηφία τη Βέροια αναφέρει στο σκεπτικό της ότι η κατηγορούμενη ΠΑΕ προσκόμισε ενώπιον της επιτροπής μία δήλωση του Ισπανού ποδοσφαιριστή στην οποία ο Πέρεθ έλεγε πως το ματς ήταν καθαρό, ότι ουδείς προσπάθησε να τον επηρεάσει κι ότι μία ανάρτησή του στο facebook που έλεγε ότι: «Μόνο ο Γεωργέας έχει αρχ@@@ τελικά», παρερμηνεύτηκε από τον Τύπο.

Η απολογία Πέρεθ στον ανακριτή προκαλεί δύο ζητήματα. Πρώτον αν η δήλωση που προσκόμισε η Βέροια ήταν αυθεντική και δεύτερον αν τελικά η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε τη σωστή απόφαση. Η εξέλιξη με την ομολογία του Ισπανού στον ανακριτή επιβάλλει εδώ και τώρα την αναψηλάφηση της υπόθεσης σε κάθε περίπτωση. Οχι μόνο διότι τα πρόσωπα που λένε ότι το ματς ήταν στημένο έγιναν τέσσερα, αλλά κι επειδή στο σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης υπάρχει στοιχείο (δήλωση Πέρεθ) που πλέον έχει ανατραπεί και δεν ισχύει.

Σύμφωνα με απόψεις νομικών απαιτείται εδώ και τώρα η αναψηλάφηση της υπόθεσης αυτής και η επανεκδίκασή της από τους τακτικούς δικαστές που απαρτίζουν πλέον την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ. Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα αποτελεί ξεκάθαρο σκάνδαλο.

Σκάνδαλο με την αθλητική δικαιοσύνη