MENU

Λένε πολλοί ότι «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει» και κάτι τέτοιο φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση του Κώστα Αποστολάκη.

Ο γεννημένος στις 28 Μαϊου του 1999 γιος του Στράτου Αποστολάκη, Κώστας, από το καλοκαίρι που συμμετείχε στην «πράσινη» προετοιμασία έκανε αισθητή την παρουσία του.

Όλοι μιλούσαν για τον 19χρονο μπακ-χαφ που έχει μάθει να δουλεύει σκληρά αλλά το σημαντικότερο απ΄όλα είναι η ταπεινότητα που έδειχνε κάθε μέρα και σε κάθε προπόνηση.

Η ιστορία του Κώστα Αποστολάκη ξεκινάει λίγα χρόνια πριν. Στα 15 του χρόνια ο μικρός τότε Κώστας έκανε το μεγάλο βήμα από τη Νίκη Αλίμου στον Παναθηναϊκό. Ο άνθρωπος που τον διάλεξε ήταν ο μέχρι πρότινος υπεύθυνος των «πράσινων» ακαδημιών, Γιάννης Σαμαράς.

Έπαιξε σ΄όλα τα τμήματα υποδομής της ομάδας, ως «8αρι» ή άλλες φορές «10αρι», και μάλιστα όντας παίκτης της Κ-17 πέτυχε αρκετά τέρματα και έδειξε ότι έχει πολύ καλή επαφή με τα δίχτυα. Η παρουσία του στις μικρές Εθνικές αξιοσημείωτη. Όλοι στο «πράσινο» στρατόπεδο έβλεπαν ένα παιδί που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τον Ιούνιο του 2017 υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό του συμβόλαιο με το τριφύλλι.

Το προηγούμενο Δεκέμβριο ο Μαρίνος Ουζουνίδης διέκρινε το ταλέντο του «μικρού» Αποστολάκη και τον «έφερε» στην πρώτη ομάδα.

Την σκυτάλη στην ανάδειξη του νεαρού πήρε ο νυν προπονητής του Γιώργος Δώνης, ο οποίος του έδωσε τις ευκαιρίες και αυτός τις... τράβηξε από τα μαλλιά. Ο Γιώργος Δώνης από την άλλη ήταν αυτός που τον καθιέρωσε ως δεξί μπακ-χαφ, από δεξί χαφ που έπαιζε συνήθως.

Η παρουσία του στην «πράσινη» προετοιμασία ήταν πολύ καλή, όπως σας αναφέραμε και πιο πάνω.

Επιστέγασμα όλης αυτής της καλής του πορείας είναι η σημερινή του εμφάνιση. Το ντεμπούτο του μάλιστα έγινε στο γήπεδο που ανδρώθηκε ο πατέρας του, με πολύ καλή παρουσία και ασίστ μάλιστα.

Είδατε πως τα φέρνει πολλές φορές η μοίρα; Τα παιχνίδια που παίζει μοναδικά και οι εκπλήξεις που κρύβει ακόμα μεγαλύτερες και ο Κώστας Αποστολάκης και η σημερινή του εμφάνιση μόνο ως ευχάριστη έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το SDNA έγραφε για τον πιτσιρικά σε ανύποπτο χρόνο (6 Σεπτεμβρίου), κι ενώ ακόμα δεν είχε εμφανιστεί, τα ακόλουθα: : « Αυτοί που έχουμε δει ως τώρα στον Παναθηναϊκό, δεν θα είναι οι μόνοι πιτσιρικάδες. Υπάρχει ένας που δεν έχει πάρει συμμετοχή ως τώρα, αλλά έτσι όπως πάει το πράγμα, θα είναι σύντομα είτε στους πρώτους 11, είτε στις αλλαγές και πρόκειται για τον γιο του Στράτου Αποστολάκη. Αν δεν ανεβάσει απόδοση ο Κουλιμπαλί, σύντομα θα ψάχνεται για τη θέση του».

Έλαμψε το άστρο του Αποστολάκη junior (vid-pic)!