MENU

Η αναμέτρηση του ΟΑΚΑ για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου μπορεί να μην έχει οριστεί ακόμα, ωστόσο οι τρεις πιθανές ημερομηνίες είναι 3,4 και 5 Μαρτίου. Με δεδομένο ωστόσο ότι ο Ολυμπιακός αγωνίζεται την Πέμπτη 26/2 στο Γιουρόπα Λιγκ και τη Δευτέρα (2/3) με τον Αστέρα Τρίπολης στο «Καραϊσκάκη», δεν θα μπορούσε να γίνει το παιχνίδι ούτε Τρίτη (3/3), αλλά ούτε και Τετάρτη (4/3). 

Βάσει κανονισμού άλλωστε πρέπει να περάσουν 48 ώρες από το τέλος ενός αγώνα, μέχρι τον ορισμό του επόμενου για μία ομάδα. Το πρόβλημα ωστόσο δημιουργείται από το γεγονός ότι την Πέμπτη 5 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη και η εντός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Μπαρτσελόνα, επίσης στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να δημιουργείται «θέμα» σχετικά με την αστυνόμευση. Ποια είναι τα σενάρια

Ποιες λοιπόν μπορεί να είναι οι λύσεις; Η μία αφορά στο ενδεχόμενο αναβολής του ημιτελικού, κάτι πάντως που δεν φαίνεται να επιθυμεί η ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα με δεδομένο ότι ο αγώνας της Ευρωλίγκα είναι προγραμματισμένος για τις 21:45 και είναι σαφώς εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει ώρα, εφόσον το ματς του Κυπέλλου οριζόταν στις 17:00-17:30, πιθανώς να μη δημιουργούνταν θέμα συνύπαρξης οπαδών. Μέχρι στιγμής βέβαια τα πιο εμπορικά παιχνίδια είθισται να ορίζονται στις 19:30. 

Τυπικά θα μπορούσε να οριστεί νωρίς ο αγώνας Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης τη Δευτέρα, για να περάσει το προβλεπόμενο 48ωρο και να γίνει ο επαναληπτικός την Τετάρτη (4/3), σενάριο που επίσης όμως δεν συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες, αφού φαντάζει σχεδόν απίθανο να το κάνουν αποδεκτό οι Πειραιώτες. Μία άλλη πιθανότητα είναι να μεταφερθεί το ματς πρωταθλήματος με τους Αρκάδες και να γίνει Κυριακή αντί Δευτέρας, γεγονός πάντως που θα επιβάρυνε και πάλι το πρόγραμμα των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι τρεις ημέρες νωρίτερα (Πέμπτη, 26/2) θα δίνουν αγώνα για το Γιουρόπα Λιγκ με τη Ντνιεπρ. 

Πρόβλημα με τον επαναληπτικό του ΟΑΚΑ