MENU

Η επιλογή της All Time Classic ομάδας του Άρη δεν αποδείχθηκε εύκολη υπόθεση για τον θρυλικό Γιώργο Φοιρό.

Με όσο το δυνατό περισσότερη αντικειμενικότητα, τεκμηριωμένες απόψεις αλλά και... αποκαλύψεις, Ο Γιώργος Φοιρός δημιούργησε τον δικό του όλων των εποχών καλύτερο Άρη.

Ξεκινώντας από τον κορυφαίο παράγοντα που πέρασε ποτέ από τον Άρη, ο παλαίμαχος «κιτρινόμαυρος» κεντρικός αμυντικός επέλεξε τον Νίκο Τσαρούχα.

«Είναι ο άνθρωπος που τη χρονιά που ανέλαβε έβαλε στο ταμείο της ομάδας μπροστά στα μάτια μου 90-100 εκατομμύρια δραχμές...», αποκάλυψε αρχικά ο Γιώργος Φοιρός.

Για να συμπληρώσει: «Τον επιλέγω ως τον καλύτερο παράγοντα που πέρασε, διότι δεν ήταν πάμπλουτος σαν άλλους επενδυτές. Ήταν ένας άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα, έτρεχε και έδινε ακόμα και την ψυχή του για το καλό του Άρη. Το στοιχείο που τον βοήθησε και τον κατατάσσει στους κορυφαίους, είναι το γεγονός πως ήταν μαθητής του Νικόλαου Καμπάνη».

Όσον αφορά την επιλογή του κορυφαίου προπονητή όπως και ο Φάνης Κατεργιαννάκης, έτσι και ο Γιώργος Φοιρός επέλεξε τον Αλκέτα Παναγούλια με μοναδικό κριτήριο τα επιτεύγματα που πέτυχε αλλά και για τις νέες φουρνιές που... έβγαζε.

«Παρότι δεν ήταν τόσο δύσκολες και αντίξοες οι συνθήκες όταν αναλάμβανε την ομάδα ήταν εξαιρετικός προπονητής και το έδειξε με το έργο του. Ο καλός προπονητής φαίνεται από την σιγουριά που βγάζει, δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ όταν ο Άρης έπαιξε στην Ατλέτικο καθώς η διαφορά του μπάτζετ ήταν τεράστια και όταν έχεις μεγάλο μπάτζετ έχεις και καλούς παίκτες. Επιλέγω τον Αλκέτα Παναγούλια γιατί έβγαζε νέες φουρνιές, τα κατάφερνε στις δυσκολίες και εμπιστευόταν τα νέα παιδιά που είχε στην ομάδα», τόνισε για τον Αλκέτα Παναγούλια.

Επιλέγοντας την όλων των εποχών καλύτερη ενδεκάδα του Άρη ο Γιώργος Φοιρός δημιούργησε μια άκρως... Ελληνική ομάδα, παραδεχόμενος ωστόσο πως για μερικές επιλογές του δεν μπορεί να είναι 100% αντικειμενικός!

Αξίζει να σημειωθεί πως στην κορυφαία αμυντική γραμμή του Άρη ο Γιώργος Φοιρός, συμπεριέλαβε και τον εαυτό του εξηγώντας πως: «Δεν θα μπορούσα να μη βάλω και τον εαυτό μου, καθώς υπήρξα πολλές φορές διεθνής».

Ο ALL TIME CLASSIC Άρης του Γιώργου Φοιρού:

Παράγοντας: Νίκος Τσαρούχας

Προπονητής: Αλκέτας Παναγούλιας

Σύστημα: 4-3-3

Τερματοφύλακας: Νίκος Χρηστίδης

Αμυντικοί: Κώστας Μόκαλης, Γιώργος Φοιρός, Θεόδωρος Πάλλας, Άγγελος Σπυρίδων

Μέσοι: Ντίνος Κούης, Ντίνος Μπαλλής, Κώστας Παπαϊωάννου

Επιθετικοί: Κλεάνθης Βικελίδης, Αλέκος Αλεξιάδης, Γιώργος Ζήνδρος.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λέων Σταυρακίδης

​ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ PHILIPS ONEBLADE.

Ο Γιώργος Φοιρός επιλέγει τον δικό του All Time Classic Άρη