MENU

Για την επιστροφή του και όχι μόνο μίλησε στην εφημερίδα "Αρης είσαι", στέλνοντας το δικό του μήνυμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε:

- Η ώρα της επιστροφής σου πλησιάζει. Είναι κάτι που βλέπεις με προσμονή ή ως το τέλος ενός... εφιάλτη;

"Πλέον το βλέπω περισσότερο με προσμονή. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που τραυματίστηκα. Ήταν μία δύσκολη κατάσταση και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στο οποίο χρειαζόταν να προπονούμαι κάθε μέρα μόνος μου. Δουλεύω πολύ και όταν θα είμαι 100% έτοιμος, τότε θα επιστρέψω"

-Είσαι λίγο... θηρίο στο κλουβί ή περιμένεις υπομονετικά και με ηρεμία τη στιγμή που θα επιστρέψεις;

"Λίγο και από τα δύο. Θέλω να μπω να παίξω. Μετά όμως από την υποτροπή που έπαθα, είμαι πιο επιφυλακτικός. Μπαίνει και ο φόβος στην εξίσωση σε τέτοιες περιπτώσεις".

-Πότε να σε περιμένουμε δηλαδή;

"Μετά τις γιορτές θα αρχίσω να μπαίνω σε κάποια κομμάτια της προπόνησης. Να αρχίσω να βρίσκω ρυθμό και πατήματα. Αφού νιώσω ότι είμαι 100% έτοιμος και ξεπεράσω κάθε φόβο, θα περιμένω τον προπονητή να μου δώσει μία ευκαιρία".

-Οταν ένας ποδοσφαιριστής καλείται να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, ποιες είναι οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό του. Και ειδικά το δικό σου, αφού στην ουσία είσαι εκτός από τον περασμένο Απρίλιο.

"Είναι κάτι πολύ δύσκολο, το οποίο οι περισσότεροι δεν μπορούν να το καταλάβουν. Για εμάς, είναι η δουλειά μας, η αγάπη μας. Να παίζουμε ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο να βλέπεις τους άλλους να παίζουν και εσύ να μην μπορείς λόγω υγείας. Επίσης είναι εποχές που ψάχνουμε συμβόλαια και ομάδες. Οι περισσότερες από αυτές δυστυχώς εάν είσαι τραυματίας το εκμεταλλεύονται και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χάσεις πράγματα από την καριέρα σου. Είναι μικρές λεπτομέρειες που περνούν από το μυαλό σου. Εγώ τα σκέφτηκα εις διπλούν διότι επέστρεψα και τραυματίστηκα ξανά. Έκανα όμως ένα restart και σταμάτησα από ένα σημείο και μετά να τα σκέφτομαι. Πλέον περιμένω τη στιγμή που θα είμαι έτοιμος για να επιστρέψω και να βοηθήσω την ομάδα".

-Ο Άρης πάντως στάθηκε δίπλα σου σε όλο αυτό το διάστημα...

"Ήταν όλοι δίπλα μου και τους ευχαριστώ. Όχι μόνο φέτος αλλά και πέρυσι. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Όλοι ενδιαφέρονται. Είναι σημαντικό διότι εκτός της αποκατάστασης καθοριστικό ρόλο παίζει και η ψυχολογία, για να δουλεύεις όπως πρέπει".

"Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου

-Επιστρέφεις μετά τους χιαστούς έπειτα από αρκετούς μήνες και αμέσως έρχεται η κάκωση στο γόνατο. Εκεί ο Δημήτρης Ανάκογλου τι σκέφτεται;

"Νομίζω ότι δεν θα είχε νόημα να τα βάλω με την τύχη μου. Δεν βοηθάει σε κάτι. Πέρασαν βέβαια άσχημες σκέψεις από το μυαλό μου. Ότι θα μείνω δηλαδή πάλι πίσω, αν θα μπορέσω να επιστρέψω ή αν θα είμαι στην ομάδα. Που θα καταλήξω... Πέρασαν πολλά από το μυαλό μου. Ευτυχώς όμως είχα την οικογένεια μου, τους φίλους μου και την κοπέλα μου. Κάπου εκεί γνώρισα και τον Παναγιώτη Μπουτοβίνο. Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα λόγια. Ήταν όμως ο μόνος άνθρωπος που μετά την κάκωση, μου είπε ότι μπορώ και με έπεισε για αυτό.Αυτή τη στιγμή εκτός από συνεργάτες έχουμε γίνει και φίλοι. Έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση. Είναι άψογος στη δουλειά του και φανταστικός άνθρωπος. Είναι κομβικός για μένα. Με κάνει να νιώθω ασφάλεια".

"Ημουν 99% σίγουρος για τον Βαγγέλη"

-Επειδή είπες φίλους, φαντάζομαι ότι ένα από τα άτομα που σου στάθηκαν πολύ είναι και ο Βαγγέλης Πλατέλλας.

"Με τον Βαγγέλη θα έλεγα ότι έχουμε αδελφική σχέση. Στην ΑΕΚ... δέσαμε. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο πριν έρθει. Ήταν δίπλα μου σε ό,τι χρειαζόμουν και ό,τι χρειάζομαι".

-Πριν έρθει, λογικά θα σε ρώτησε για την κατάσταση στην ομάδα.

"Εννοείται. Ήξερε πράγματα. Εγώ ήμουν 99% σίγουρος ότι θα έρθει μετά την αποχώρηση του από τον Ατρόμητο. Ο Βαγγέλης είναι ένας άνθρωπος που θέλει να αγωνίζεται για μία μεγάλη ομάδα και του ταιριάζει αυτό. Σε μια ομάδα με κόσμο και φανατισμό όπως ο Άρης δηλαδή. Είναι ο παίκτης που μπορεί να δώσει στον κόσμο την ώθηση να έρθει στο γήπεδο και να χειροκροτήσει. Να δώσει αυτό το φαντεζί. Ήμουν σίγουρος ότι θα προτιμούσε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Άρης έστω και αν αγωνίζεται στη Football League, από το να πάει σε μία άλλη ομάδα της Super League. Οπως και εγώ που ήρθα πέρυσι".

-Επειδή τον ξέρεις όσο λίγοι, πιστεύεις ότι έχει να δώσει κι άλλα πέραν της προσφοράς του μέχρι στιγμής;

"Ο Βαγγέλης είναι παίκτης Super League. Ο κόσμος θα δει ακόμη καλύτερα παιχνίδια και σίγουρα όχι χειρότερα. Βρίσκεται σε ένα επίπεδο που έχει μία σταθερότητα. Πάντα θα κάνει κάτι στο παιχνίδι. Δεν πρόκειται να τον δεις ποτέ αδιάφορο ή να μην πάρει πρωτοβουλίες. Άσχετα αν θα του βγουν ή όχι. Βέβαια σε αυτή την κατηγορία παίζουν πολλά ρόλο. Αν για παράδειγμα πέσουν τρεις παίκτες πάνω σου, κάποια πράγματα δεν θα σου βγουν".

"Η κατηγορία απαιτεί να έχεις παίκτες που τη γνωρίζουν"

-Είσαι πλέον από τους... παλιούς της ομάδας. Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι;

"Δεν θέλω να συγκρίνω πολύ την περσινή χρονιά με τη φετινή, γιατί δεν θέλω να υποτιμήσω κάτι ή να παρεξηγηθώ. Πέρυσι είχαμε εξίσου καλούς παίκτες. Νομίζω όμως ότι δεν ήμασταν ίδια ομάδα. Φέτος για παράδειγμα κάποιες φορές δεν παίζουμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε, αλλά δεν τα παρατάμε ποτέ. Βλέπουμε τι γίνεται στους πανηγυρισμούς. Ακόμα και τα παιδιά που είναι εκτός αποστολής, βρίσκονται κοντά. Είναι σημαντικό ότι έχουμε γίνει μία ομάδα με καλό κλίμα και με παίκτες που όλοι ανά πάσα στιγμή μπορούν να αγωνιστούν βασικοί".

-Επαιξε ρόλο ότι φέτος υπάρχουν στο ρόστερ περισσότεροι παίκτες με γνώση της κατηγορίας;

"Είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία και πρέπει να έχεις παίκτες που την ξέρουν. Μπορεί να μην βρίσκονται στην... αφρόκρεμα της Super League ή να μην έχουν μεγάλα συμβόλαια αλλά η κατηγορία απαιτεί να έχεις γνώστες της. Στο ρόστερ υπάρχουν παιδιά που έχουν πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν και έχουν πάρει ανόδους. Βλέπουμε ότι η ομάδα αγωνιστικά είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι πέρυσι. Δεν παίρναμε τα παιχνίδια που θέλαμε και κάποια στιγμή ήρθε η πίεση. Βέβαια έγιναν και πράγματα που τα είδαν όλοι, αλλά εγώ δεν είμαι αρμόδιος να τα κρίνω".

"Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο"

-Εσύ πως μπορείς να εξηγήσεις αυτό το φαινόμενο του φετινού Άρη, να μην ξεκινάει καλά σε αρκετούς αγώνες αλλά στο τέλος να παίρνει αυτό που θέλει τις περισσότερες φορές;

"Είναι μία δύσκολη ερώτηση. Το γεγονός ότι έχουμε κάνει τρεις ανατροπές, έχει να κάνει με την ποιότητα, τη δίψα, το πάθος της ομάδας και τον τρόπο που δουλεύει. Όσον αφορά τώρα τα κακά ξεκινήματα, ίσως να μην μπαίνουμε με τη σοβαρότητα που απαιτεί η κατηγορία. Ίσως να είναι θέμα τύχης ή ότι κάποιες ομάδες μπαίνουν με άγνοια κινδύνου απέναντι μας. Η Παναχαϊκή για παράδειγμα ήρθε και έπαιζε πολύ απλά. Πολλά μπορεί να παίζουν ρόλο".

"Με τη Μπόκα τραβούσα βίντεο"

-Ζήλεψες λίγο με τη Μπόκα;

"Ζήλεψα, ναι... Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο θα ήθελε να αγωνιστεί ο οποιοσδήποτε. Δεν ξέρω αν θα έχω ξανά αυτή την ευκαιρία ποτέ στη ζωή μου. Δεν ζήλεψα τον αντίπαλο αλλά την ατμόσφαιρα. Το γεμάτο γήπεδο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους πλην του Νέτο. Τραβούσα βίντεο από την κερκίδα".

-Το γεμάτο ρόστερ της ομάδας, έχει δημιουργήσει έναν υγιή ανταγωνισμό. Εσύ πως το βλέπεις ενώ πλησιάζει η ώρα της επιστροφής σου;

-"Ως Δημήτρης δεν έχω φόβο για τη θέση μου στο ρόστερ. Δεν είμαι έτσι σαν άνθρωπος. Αν αξίζει κάποιος, θα παίξει. Είναι ευχάριστο για έναν προπονητή να έχει τόσες επιλογές. Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα διότι έχει να αντιμετωπίσει 30 διαφορετικούς χαρακτήρες, που όλοι θέλουν να παίζουν. Ο κ. Σπανός όμως το διαχειρίζεται σωστά".

-Ποια είναι μέχρι στιγμής η σχέση σου μαζί του;

"Είναι πολύ προσβάσιμος. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να του μιλήσεις. Έχει ανθρώπινη επαφή με τους παίκτες. Η σχέση μας έως τώρα ήταν περισσότερο εξωαγωνιστική. Με έβλεπε, μιλούσαμε και έδειχνε ενδιαφέρον για την κατάσταση μου. Αν πρώτα ο Θεός μετά τις γιορτές αρχίσω να μπαίνω με την ομάδα, θα μιλάμε πιο αγωνιστικά και τι θέλει από μένα".

-Και πάμε στον Παύλο Μυροφορίδη...

"Είναι πολύ έμπειρος στην κατηγορία. Ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει και τι να πει. Πιστεύω ότι έχει την εμπειρία ή κάτι σαν ταλέντο ή χάρισμα για να ξέρει πότε ακριβώς να μιλήσει. Ανάλογα πάντα με το αποτέλεσμα. Είναι κοντά στους παίκτες. Οτιδήποτε θέλεις, τον παίρνεις τηλέφωνο και σε βοηθάει άμεσα".

"Αναθεώρησα για πολλά μετά τον τραυματισμό μου"

-Ο Δημήτρης Ανάκογλου, τι στόχους έχει με τον Άρη αλλά και για τον ίδιο;

"Μετά τον τραυματισμό μου και ειδικά τη δεύτερη φορά, αναθεώρησα πολλά πράγματα. Καταλαβαίνεις ποιοι είναι κοντά σου. Όπως επίσης καταλαβαίνεις κάποια πράγματα όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Εκείνα για τα οποία αξίζει να στεναχωριέσαι και για ποια όχι. Ο δικός μου στόχος, είναι να αποδείξω ποιος είναι ο Ανάκογλου, όταν θα γυρίσω με το καλό στα γήπεδα. Δεν το λέω με έπαρση. Αυτό θέλω. Για τον λόγο αυτό δουλεύω".

-Μία δική σου ευχή για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος που έρχεται;

"Θέλω να ευχηθώ Καλά Χριστούγεννα σε όλους και η νέα χρονιά να είναι όσο πιο όμορφη γίνεται. Αυτές οι γιορτές είναι για να τις περνάς με τους δικούς σου ανθρώπους. Εύχομαι όλοι να αφήσουν πίσω τους ο,τιδήποτε αρνητικό, να κρατήσουν μόνο τα θετικά και να έχουν την υγεία τους. Υπομονή και δύναμη. Αυτά... ".

«Να αποδείξω ποιος είναι ο Ανάκογλου»