MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
GelreDome (Arnhem), Novasports 1
Πρεμιέρα ολλανδικού πρωταθλήματος
SBV Vitesse
SBV VITESSE
2 2
AFC Ajax
AFC AJAX
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Σκορερς
  • 13' Μάτους Μπέρο
  • 55' Ριτσέντλι Μπαζούρ
Κιτρινες καρτες
  • 23' Μάτους Μπέρο
  • 82' Ριτσέντλι Μπαζούρ
Κοκκινες καρτες
  • 85' Ριτσέντλι Μπαζούρ
Σκορερς
  • 30' Ντόνι Φαν Ντε Μπέεκ
  • 75' Ντούσαν Τάντιτς
Κιτρινες καρτες
  • 71' Ζοέλ Φέλτμαν
  • 73' Νικολάς Ταλιαφίκο
  • 74' Ντάλεϊ Μπλίντ

Και πώς να μην καραδοκεί η Ρεάλ Μαδρίτης για τον Φαν Ντε Μπέεκ; Στην πρεμιέρα του ολλανδικού πρωταθλήματος και στο εκτός έδρας παιχνίδι του Άγιαξ με τη Φίτεσε, ο 22χρονος Ολλανδός βάλθηκε να... αποδείξει γιατί έχει σηκώσει τόση σκόνη γύρω από το όνομά του. Σκόρερ και δημιουργός για τον «Άιαντα» αλλά δεν έφτανε μόνο εκείνος...

Το παιχνίδι στο Άρνεμ ξεκίνησε κάπως ανορθόδοξα για τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League δεδομένου πως οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης από μια κόντρα της μπάλας που μπέρδεψε τον Ονάνα για το 1-0.

Όλα ξεκίνησαν από ένα γύρισμα του Καραβάεβ από τα δεξιά, με τον Μπέρο να πιάνει το σουτ παρά το γεγονός πως η μπάλα κόντραρε στον Σουρς, καταλήγοντας στα δίχτυα του Άγιαξ. Αυτό ενδεχομένως να ήταν και το μοναδικό σοβαρό λάθος που επέτρεψε ο Άγιαξ, ο οποίος είχε καθ΄όλη την διάρκεια του α΄μέρους τα ηνία του ματς με τα στατιστικά να κάνουν λόγο για 69% κατοχή, ποντάροντας κυρίως στην ασφυκτική πίεση που ασκούσαν στην Φίτεσε, η οποία με την σειρά της αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, στοχεύοντας σε μακρινές μπαλιές στην αντεπίθεση, βλέποντας αρκετά ψηλά την άμυνα του «Άιαντα», με στόχο να δημιουργήσει πρόβλημα στους φιλοξενούμενους.

https://twitter.com/hashtag/vitaja?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Σημείο αναφοράς για την ομάδα του Τεν Χαγκ ήταν αναμφίβολα ο Ντόνι Φαν Μπέεκ από τα πόδια του οποίου περνούσε το παιχνίδι του Άγιαξ και ήταν εκείνος που έφερε το ματς στα ίσα στο 30΄, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Πάσβερ με άψογο τελείωμα για το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και νωρίτερα με το δυνατό σουτ του Ντάνι Μπλιντ, με την μπάλα -ωστόσο- να βρίσκει στη συμβολή των δοκών του τερματοφύλακα.

https://twitter.com/hashtag/vitaja?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Στο β΄ημίχρονο, η Φίτεσε «χτύπησε» και πάλι με τρόπο κυνικό στην δεύτερη μόλις ευκαιρία της, με τον Ριτσέντλι Μπαζούρ να γίνεται αποδέκτης μιας εξαιρετικής συνεργασίας των συμπαικτών του και με εντυπωσιακό σουτ από τα αριστερά να στέλνει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ονάνα για το 2-1. Ο Τεν Χαγκ δεν πανικοβλήθηκε αλλά είχε κάθε λόγο να τα βάζει με την τύχη του, βλέποντας τους παίκτες του να πετούν στα σκουπίδια κλασσικές ευκαιρίες όπως αυτή στο 57΄ αρχικά με τον Ζιγέχ και στην συνέχεια με τον Μάριν.

https://twitter.com/hashtag/vitaja?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Με υπομονή στο παιχνίδι του, παρά το γεγονός πως βρέθηκε δις με την πλάτη στον τοίχο και κυρίως με βασικό... ύποπτο τον Φαν Ντε Μπέεκ που πέρασε μια πανέξυπνη κάθετη στο 75΄ στον Τάντιτς, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ο Άγιαξ έγραψε το 2-2 και είχε αρκετά λεπτά στη διάθεσή του προκειμένου να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό μειονέκτημα της Φίτεσε μετά την αποβολή του Μπαζούρ στο 85΄.

Παρά την πληθώρα των ευκαιριών, όμως, αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας και πλέον στο πλάνο του Άγιαξ μπαίνει ο ΠΑΟΚ...

https://twitter.com/hashtag/vitaja?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Συνθέσεις:

Φίτεσε: Πάσβερ, Καραβάεβ, Ντόκι, Ομπίσμπο, Κλαρκ, Τανάνε (Γκονγκ 67') , Μπαζούρ, Σερέρο (Μουσόντα 79'), Μπερό, Μάταβζ (Γκρουτ 61' ), Λίνσεν

Άγιαξ: Ονάνα, Φέλτμαν, Σουρς, Μαρτίνεζ, Ταλιαφίκο, Μπλιν, Φαν Ντε Μπεκ, Μάριν (Μαζραουί 69' ), Τάντιτς, Ζιγέχ (Πρόμες 69' ), Ντόλμπεργκ (Νέρες 82' )

«Φρένο» της Φίτεσε στον Άγιαξ πριν την Τούμπα (vids)