MENU

«Κάγκελα, κάγκελα, κάγκελα παντού και τα μυαλά στα κάγκελα», τραγουδούσε ο αείμνηστος Τζίμης Πανούσης και δεν ξέρουμε αν τον είχε ακούσει ποτέ ο Κάρλος Ζέκα όσο καιρό ήταν στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Πάντως, ο διεθνής άσος της Κοπεγχάγης έχει το ελληνικό μικρόβιο στο αίμα του, καθώς στην αναμέτρηση της ομάδας από την Δανία στο Μπορντό πανηγύρισε το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις σκαρφαλώνοντας στα κάγκελα, αν και δεν ήταν αυτός ο σκόρερ.

Ο αρχηγός της Κοπεγχάγης, ο οποίος αποβλήθηκε, μιμήθηκε τον Ντέμη Νικολαϊδη, τον Γκουερίνο, τον Κλάους και αρκετούς άλλους ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές με πανηγυρισμούς στα κάγκελα στα ελληνικά γήπεδα.

To γκολ του Γκουερίνο χάρισε το πρώτο πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ

Τον Μάιο του 1976, ο Νέτο Γκουερίνο με γκολ δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα με την ΑΕΚ στην Τούμπα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και ουσιαστικά σφράγιζε την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός από τη χαρά του έφτασε μέχρι τα κάγκελα και το πανηγύρισε με τους φίλους του δικεφάλου.

Ο Ντέμης στη σκεπαστή...

Η πιο χαρακτηριστική στιγμή με πανηγυρισμό στα κάγκελα είναι του Ντέμη Νικολαϊδη το 1999. Η ΑΕΚ με τον Ολεγκ Μπλαχίν στον πάγκο της επικρατούσε με 2-0 του Ολυμπιακού στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον Ντέμη να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ και να σκαρφαλώνει σαν spiderman στα κάγκελα της σκεπαστής και πανηγυρίζει σαν οπαδός της Ένωσης.

Ο Ατματσίδης στα κάγκελα του Καραϊσκάκη

Δυο χρόνια νωρίτερα, ο Ηλίας Ατματσίδης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό που έγινε στο Καραϊσκάκη και κρίθηκε στα πέναλτι, σκόραρε το νικητήριο γκολ και πήδηξε στα κάγκελα που βρίσκονταν οι οπαδοί της Ένωσης.

Ο Λυμπερόπουλος σκαρφάλωσε στο Χαριλάου

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είχε πανηγυρίσει με διάφορους και πρωτότυπους τρόπους είτε ήταν στον Παναθηναϊκό, είτε στην ΑΕΚ. Όμως, έχοντας τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος πήγε και σκαρφάλωσε στα κάγκελα του Χαριλάου το 2003 όταν έκανε το 0-2 απέναντι στον Άρη (τελικό 1-3) τη σεζόν 2002-03. Δείτε το βίντεο από το 04:40

https://www.youtube.com/embed/FbBwnvRMIBs?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Ο Πάντελιτς στη Θύρα 7

Το 2011 ο Μάρκο Πάντελιτς είδε τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται στο Καραϊσκάκης κόντρα στον Πανσερραϊκό με τον Σέρβο φορ να σκοράρει και να πανηγηρίζει σκαρφαλώνοντας στο «πέταλο» στο οποίο βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί της «Θύρα 7».

https://www.youtube.com/embed/vyJmy6uyS2I?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Κλάους και τα μυαλά στα κάγκελα

Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2016, ο ΠΑΟΚ έφυγε με το διπλό από το Λίμπερετς κόντρα στη Σλόβαν με καρφωτή κεφαλιά του Κλάους. Ο Στέφανος Αθανασιάδης πέτυχε το γκολ μπροστά στην εστία που κάθονταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και κρεμάστηκε για να το πανηγυρίσει μαζί τους.

https://streamable.com/zl2j

Σε ένα ματς ο Μπρούνο Τσιρίλο είχε ανεβεί στα κάγκελα της θύρας 8 της Τούμπας!

Ο προπονητής Αλέφαντος παραδίδει ποδόσφαιρο...

Για επίλογο δεν ήταν μόνο ποδοσφαιριστές που έχουν ανέβει στα κάγκελα για ένα γκολ, αλλά και προπονητές. Και συγκεκριμένα ο Νίκος Αλέφαντος...

Ο Γκουερίνο, ο Ντέμης, ο Λυμπερόπουλος και ο Ζέκα (vids)