MENU

Οι ίδιοι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη τη φετινή σεζόν στο Europa League, αφού στις δηλώσεις τους κατά διαστήματα έκαναν λόγο όχι μόνο για τον τελικό στο Μπακού αλλά ακόμα και για την κατάκτηση του τροπαίου.

Μάλιστα, τα μεγάλα όνειρα και οι φιλοδοξίες του Ολυμπιακού στη διοργάνωση εκφράζονταν τόσο από τα στόματα της διοίκησης, όσο και από εκείνα των ποδοσφαιριστών και του τεχνικού επιτελείου της ομάδας.

Πριν καν ο Ολυμπιακός δώσει τον πρώτο του αγώνα στους ομίλους, «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές έκαναν λόγο για κατάκτηση του Europa League.

Συγκεκριμένα στις 13 Σπετεμβρίου του 2018 ο Κωστας Τσιμίκας είχε πει: «Να ξαναπάρουμε το πρωτάθλημα και να φτάσουμε ψηλά στην Ευρώπη. Πρέπει να κάνουμε όνειρα γιατί τότε τα πετυχαίνεις. Όταν δεν ονειρεύεσαι δεν πετυχαίνεις πράγματα. Μπορούμε να πάρουμε και το Europa League, γιατί όχι. Θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε».

Πέντε μέρες αργότερα στις 18 Σεπτεμβρίου, ήταν η σειρά του Γιάγια Τουρέ να κάνει δηλώσεις στο ίδιος μήκος κύματος. «Και εγώ ήθελα να έρθω εδώ για να βοηθήσω τον σύλλογο να επιστρέψει στην κορυφή. Δεν μπορούμε βέβαια να κερδίσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έχουμε τη δική μας σπουδαία αποστολή. Να κερδίσουμε το Europa League και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Τρεις μέρες αργότερα και μία μέρα μετά την «λευκή» ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Μπέτις στο Καραΐσκάκη, ο Κριστιάν Καρεμπέ είχε ανεβάσει μία φωτογραφία στο Instagram γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτος αγώνας! Πρώτος πόντος! Ο δρόμος για το Μπακού είναι μακρύς, εμείς ποτέ δεν θα παραδοθούμε!».

Τον ίδιο ζήλο είχε δείξει και ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Μίλαν που του έδωσε το εισιτήριο για τις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League. Συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου είχε πει: «Μην εκπλαγείτε και αν το πάρουμε! Ξέρουμε πού πονάμε και θα ενισχυθούμε και έχουμε τόσο καλή ομάδα που πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε και τελικό. Και αν φτάσουμε τελικό, εγώ δεν διανοούμαι ποτέ ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χάσει. Και ας γελάνε τώρα. Ας με πουν τρελό. Γράφτ' το εσύ, για να το έχεις στο αρχείο».

Ένα μήνα πριν την πρώτη αναμέτρηση με την Ντιναμό Κιέβου και ο Πέδρο Μαρτίνς σε δηλώσεις του έδειχνε ότι οι φιλοδοξίες του φτάνουν ως τον τελικό στο Μπακού. Στις 11 Ιανουαρίου του 2019 είχε δηλώσει αναφερόμενος στα σχέδιά του για το νέο έτος: «Να παίζουμε καλά, να είμαστε υγιείς, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, το κύπελλο, να πάμε στον τελικό του Μπακού. Είναι πολλά τα πράγματα που επιθυμώ, αυτό που χρειάζεται είναι να είμαστε καλά και να κατακτήσουμε τον πρωταρχικό μας στόχο, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα!».

Όταν στον Ολυμπιακό μιλούσαν για τελικό και κατάκτηση του Europa League