MENU

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να προκριθεί για μία ακόμη φορά από νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, φεύγοντας με άδεια χέρια από το «Ολιμπίσκι».

Στο μεγάλο Λιμάνι ωστόσο έχουν τρομερά παράπονα για τη διαιτησία, τα οποία εκφράστηκαν με... διαρροές προς τον φίλα προσκείμενο Τύπο κι όχι μόνο. Οι “ερυθρόλευκοι” μάλιστα φωνάζουν όχι μόνο για τη χθεσινή διαιτησία του Κρούζλιακ, αλλά και γι' αυτήν του Άγγλου Πόουσον στο πρώτο ματς με τους Ουκρανούς στο “Γ.Καραϊσκάκης”.

Στο στρατόπεδο των Πειραιωτών δε, θεωρούν πως ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Σλοβάκος ρέφερι ευθύνεται για τον αποκλεισμό τους από τη συνέχεια του Europa League.

Όσο για τις φάσεις που φωνάζουν στο μεγάλο Λιμάνι, είναι κατά κύριο λόγο κάποια... ανάποδα φάουλ και κάρτες που χρεώνουν στον Κρούζλιακ ότι δεν έβγαλε σε παίκτες των γηπεδούχων. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για κίτρινη που έπρεπε να δει ο Μπουγιάλσκι για φάουλ στον Γκιγιέρμε (2'), για φάουλ και κάρτα που δεν πήρε ο Κετζιόλα για μαρκάρισμα στον Ποντένσε (13') κι επειδή ο ίδιος παίκτης δεν αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για χέρι που έκανε στο 42'. Τέλος, γίνεται λόγος μέχρι και για πέναλτι που έγινε στον Μασούρα στο 91' και δεν δόθηκε.

«Αναμφίβολα η διαιτησία έπαιξε σημαντικό όλο στον αποκλεισμό του Ολυμπιακού», σημειώνεται χαρακτηριστικά σε ερυθρόλευκα ρεπορτάζ, ενώ εξαπολύεται για μία ακόμη φορά δριμεία επίθεση στο Γενικό Γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη. Αυτή μάλιστα, συνδυάζεται και με την επανεμφάνιση στις αποστολές του Ολυμπιακού του πατέρα του κι επίτιμου προέδρου- πλέον του συλλόγου, Σάββα Θεοδωρίδη, έπειτα την ηχηρή απουσία του το προηγούμενο διάστημα.

«Διαιτησία... αηδία, με τη σφραγίδα της UEFA και στα δύο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου. Μπράβο στον Γενικό Γραμματέα της Θόδωρο Θεοδωρίδη και στον τοποτηρητή της στην Ελλάδα, Ζόραν Λάκοβιτς. Παρεμπιπτόντως, είναι γνωστό ότι έχουν καλές σχέσεις με τον πρόεδρο της ουκρανικής ομάδας, Ιγκόρ Σούρκις», αναφέρεται στην εφημερίδα «Κόκκινος Πρωταθλητής», που εκφράζει τις θέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Ο διαιτητής σφύριζε Ντιναμό»

Έντονα παράπονα για τη διαιτησία του χθεσινού αγώνα όμως είχε -για μία ακόμη φορά τη φετινή σεζόν- κι ο Πέδρο Μαρτίνς. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ανέφερε ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου του συνδρομητικού καναλιού στο «Ολιμπίσκι», που ανέφερε ότι ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν έξαλλος με τις αποφάσεις του Κρούζλιακ.

Ενδεικτικές παράλληλα είναι και οι δηλώσεις του Ντάνιελ Ποντένσε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην Cosmote TV, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο διαιτητής σφύριζε... Ντιναμό.

«Δεν ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Αμυνθήκαμε καλά, επιτεθήκαμε καλά, αλλά ούτε το μηδέν κρατήσαμε, ούτε σκοράραμε. Δεν γίνονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλεις στο ποδόσφαιρο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν κακός, οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν πάντα υπέρ του αντιπάλου μας», είπε ο Πορτογάλος.

Κόντρα βέβαια στη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός που τα... ρίχνει στη διαιτησία για τον αποκλεισμό, ο Πέδρο Μαρτίνς -παρότι είχε παράπονα για τη διαιτησία την ώρα της αναμέτρησης- παραδέχτηκε ότι προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα.

«Σήμερα δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα. Η πιο καλή ομάδα είναι αυτή που σκοράρει, η πιο σταθερή και αυτή που δεν χάνει την συγκέντρωσή της. Εμείς αυτή τη φορά δεν τα καταφέραμε σε αυτούς τους τομείς, οπότε δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

«Βράζει» ο Ολυμπιακός για τη διαιτησία: Νέα πυρά στον Θ.Θεοδωρίδη!