MENU

Η απουσία του πρώτου σκόρερ του (Πιέρος Σωτηρίου) λόγω τιμωρίας ήταν ένας άσχημος οιωνός για τον ΑΠΟΕΛ, ο οποίος εντέλει αυτό ακριβώς πλήρωσε απέναντι στην Άντερλεχτ. Την έλλειψη ενός παίκτη που θα μπορούσε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι πρωταθλητές Κύπρου έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες στην επανάληψη, όμως οι Βέλγοι ήταν τυχεροί και χάρη σε ένα γκολ του Στάντσιου από το πρώτο μέρος (29’) πήραν την νίκη (0-1) που τους καθιστά απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο ΑΠΟΕΛ άργησε να μπει στο πνεύμα του ματς, έχασε ένα ημίχρονο δίχως να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την καυτή του έδρα, αλλά και δύο παίκτες (Εφραίμ, Αστίθ) που αποχώρησαν τραυματίες.

Ένα όμορφο πλασέ του Στάντσιου σε αργή αμυντική αντίδραση έκανε το 0-1 (29’) με τον ίδιο παίκτη να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 57’ για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Ωστόσο, όλο το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον ΑΠΟΕΛ που πίεσε πολύ αλλά δεν βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Νταβίδ Μπαράλ έχασε απίστευτη ευκαιρία (68’) εξ’ επαφής, το φάουλ του Βάντερ σταμάτησε στο δοκάρι (87’) και το 0-1 άφησε πικρή γεύση στους γηπεδούχους.

ΑΠΟΕΛ - Άντερλεχτ 0-1 (vid)