MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
Γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» / Cosmote Sports 2 HD
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
0 0
Osmanlıspor
OSMANLISPOR
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το ματς ξεκίνησε με σχετικά μοιρασμένη κατοχή μπάλας και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να την κυκλοφορήσουν γρήγορα και αντίστοιχα να πιέσουν «ψηλά» όταν δεν την έχουν στην κατοχή τους. Αυτό δεν συνεχίστηκε για πολύ πάντως, αφού ο Ολυμπιακός άρχισε σταδιακά να παίρνει τον έλεγχο του αγώνα μετά το πρώτο δεκάλεπτο και να επιχειρεί να πλησιάσει πιο συχνά την τουρκική περιοχή.

Αντίστοιχα, η πρώτη «ερυθρόλευκη» φάση ήρθε στο 3ο λεπτό με μια δυνατή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη που πέρασε ένα περίπου μέτρο άουτ, ενώ υπήρξε και ένα σουτ του Σισοκό στο 8' που κόντραρε στα σώματα. Τρία λεπτά μετά, ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε έντονα για πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Μποτία, με επόμενη φάση για τους γηπεδούχους πλέον να είναι ένα σουτ του Σεμπά υπό καλές προϋποθέσεις στο 16' αλλά και με κακή εκτέλεση.

«Ερυθρόλευκη» υπεροχή

Για όλο το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας σταθερά σε ποσοστό γύρω στο 60%, χωρίς όμως να μπορεί να βρει καλές πάσες προς την επίθεσή του. Το θετικό για τους «ερυθρόλευκους» πάντως ήταν ότι έδειξαν ιδιαίτερη σοβαρότητα, σταθερότητα και συνέπεια στον ανασταλτικό τομέα, χωρίς να επιτρέπουν στην τουρκική ομάδα να βρει χώρους και να κάνει το παιχνίδι της.

Κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού πάντως ήταν τα πολλά σκληρά φάουλ και οι διακοπές για σφυρίγματα του διαιτητή, που αντίστοιχα οδήγησαν και σε αρκετές παρατηρήσεις με κίτρινη κάρτα για τους παίκτες και των δύο ομάδων. Σε γενικές γραμμές, παρά την προσπάθεια του Ολυμπιακού να παίξει γρήγορα, το τέμπο του αγώνα παρέμενε σταθερά σε χαμηλά επίπεδα.

Λίγα πράγματα ως το φινάλε

Για την τουρκική πλευρά, υπήρξαν δύο συνεχόμενες επικίνδυνες σέντρες στο 20' προς το κέντρο της «ερυθρόλευκης» άμυνας που πέρασαν από όλα τα σώματα, ενώ ανεκμετάλλευτες πέρασαν και οι 2-3 προσπάθειες των Τούρκων για να βγουν γρήγορα στην κόντρα στα επόμενα λεπτά, με την άμυνα του Ολυμπιακού να βρίσκει τις λύσεις όποτε χρειάστηκε.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ήταν το καλύτερο από πλευράς... κινητικότητας μπροστά στις δύο περιοχές, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει δύο πολύ καλές φάσεις για το 1-0 και τον γκολκίπερ της Οσμανλί να λέει «όχι».

Στο 41', η μπάλα έφτασε στον Μποτία μετά από κόρνερ του Φορτούνη, ο Ισπανός δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση όμως ο Καρτσεμάρσκας έδιωξε σε κόρνερ. Ένα λεπτό μετά, ένα τραγικό λάθος της τουρκικής άμυνας και του Λουίς Κάρλος που έκανε λάθος πάσα, έδωσε την ευκαιρία στον Καρντόσο να γίνει κάτοχος της μπάλας λίγο έξω από την τουρκική περιοχή, με τον Παραγουανό να πλασάρει στη γωνία και τον Λιθουανό γκολκίπερ να διώχνει και πάλι. Το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε πάντως με την καλύτερη φάση των φιλοξενούμενων στο ματς, όταν ο Ντελάρζ έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή και ο Μποτία έσωσε με εξαιρετικό τάκλιν.

«Όχι» εις... τετραπλούν από τον Καρτσεμάρσκας

Με τον Ολυμπιακό να έχει την εδαφική υπεροχή ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος, όμως και πάλι οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν μπλοκαρισμένοι στο επιθετικό κομμάτι για αρκετά λεπτά. Όσο περνούσε η ώρα όμως η ομάδα του Μπέντο ανέβαζε τον ρυθμό της και σταδιακά κέρδιζε μέτρα μέσα πάνω στον αγωνιστικό χώρο. Αντίστοιχα, οι γηπεδούχοι βελτίωσαν τις μεταβιβάσεις τους ενώ γενικά και οι κινήσεις τους από τη μέση και μπροστά έγιναν πιο σβέλτες, πιο άμεσες.

Πρώτη φάση των πρωταθλητών στην επανάληψη ήταν αυτή του 55ου λεπτού, όταν μετά από πολύ καλή ατομική προσπάθεια του Σεμπά και σουτ εκτός περιοχής του Βραζιλιάνου, έπεσε και έδιωξε ξανά ο Καρτσεμάρσκας. Δύο λεπτά μετά, στο 57', ο Μαρτίνς κάνει ένα ξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής, όμως ακόμη πιο εντυπωσιακή επέμβαση ήταν αυτή του γκολκίπερ των Τούρκων που έσωσε για τέταρτη φορά το 1-0. Το διάστημα της επιθετικής βελτίωσης του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με την τρίτη ευκαιρία του, στο 67', όταν ο Σεμπά έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, «έσπασε» τη μπάλα αριστερά για τον Καρντόσο όμως ο Παραγουανός καθυστέρησε και τελικά το σουτ που δοκίμασε κόντραρε.

«Χαζή» κόκκινη ο Βιάνα και... λήξις

Το αποτέλεσμα του αγώνα εν πολλοίς κρίθηκε τελικά στην φάση του 74ου λεπτού. Ο Βιάνα είδε την κόκκινη κάρτα του Γάλλου ρέφερι για κλωτσιά εκτός φάσης στον Προτσάζκα, σε μια περίεργη φάση που οι δύο παίκτες έμπλεξαν τα πόδια τους, με αποτέλεσμα να αλλάξουν προφανώς οι ισορροπίες. Στο τελευταίο τέταρτο επί της ουσίας ο Ολυμπιακός, με παίκτη λιγότερο, δεν κατάφερε να βρει άλλες ευκαιρίες μπροστά στην τουρκική εστία, ενώ και οι Τούρκοι από την πλευρά τους έδειξαν ικανοποιημένοι με το 0-0.

Σε κάθε περίπτωση, σε ένα ματς που οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι στις λεπτομέρειες από τον αντίπαλο, δεν κατάφεραν να βγάλουν πολλά πράγματα πάνω στο γήπεδο και από τη στιγμή που έμειναν και με δέκα για περίπου 20 λεπτά, το τελικό 0-0 είναι αφενός δικαιολογημένο και αφετέρου αφήνει τα πάντα ανοιχτά ενόψει της ρεβάνς.

Το ταμείο του αγώνα

Καλύτερος... οριακά ο Ολυμπιακός από την Οσμανλίσπορ σταθερά σε όλο το 90λεπτο, όμως χωρίς ουσία και... σπιρτάδα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά. Ο Φορτούνης παρέμενε καλά κλεισμένος, ο Καρντόσο προφανώς δεν έχει την ικανότητα του Ιντέγε να παίξει στον κενό χώρο και να υποδεχθεί με αντίστοιχη συνέπεια πάσες, ενώ σε μέτρια μέρα βρέθηκε και ο Μαρτίνς στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα η δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι να περιοριστεί στο ελάχιστο. Στις λιγοστές ευκαιρίες που βρήκαν οι «ερυθρόλευκοι» ο γκολκίπερ των Τούρκων δήλωσε «παρών», ενώ μετά την αποβολή του Βιάνα η ομάδα του Μπέντο επί της ουσίας αρκέστηκε στο να διαχειρίζεται αυτό το 0-0 ενόψει της ρεβάνς στην Άγκυρα.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ο Σεμπά ήταν μακράν ο κορυφαίος του γηπέδου για τον Ολυμπιακό και μέσα στις περισσότερες φάσεις των «ερυθρόλευκων», ενώ ο Καρτσεμάρσκας ήταν ο MVP της Οσμανλίσπορ αφού κράτησε το «μηδέν» στις τέσσερις ευκαιρίες των Πειραιωτών.

Ο χειρότερος του αγώνα

Μοιραία, ο Μπρούνο Βιάνα. Δεν ήταν κακός στο κομμάτι που αγωνίστηκε, χωρίς να υποπέσει σε λάθη, όμως το γεγονός ότι ο Βραζιλιάνος άφησε την ομάδα του με δέκα με μια χαζή αποβολή και μάλιστα την ώρα που πίεζε για το 1-0 στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έκρινε εν πολλοίς το αποτέλεσμα.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Πάρα πολύ δύσκολο ματς για τον Γάλλο ρέφερι και τους βοηθούς του. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, πολλά τραβήγματα και «ψιλές» εκτός φάσεις και αντίστοιχα πολλά σφυρίγματα. Στο ξεκίνημα του αγώνα προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο βγάζοντας πολλές κάρτες με την πρώτη ευκαιρία, όμως στη συνέχεια τον έχασε. Ο Ολυμπιακός ζητά πέναλτι για μαρκάρισμα του Τσαγκιράν πάνω στον Μποτία εντός περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ οι βοηθοί έκαναν λάθος υποδείξεις για οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο, μια για κάθε ομάδα. Σωστή η κόκκινη στον Βιάνα στο 74' αφού ο Βραζιλιάνος δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κίνηση για να κλωτσήσει τον πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό του, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μπουκέ κακώς δεν έδειξε κίτρινη σε παίκτες των Τούρκων, όταν μάλιστα η μία, στον Εντιαγέ, θα ήταν η δεύτερη.

Πως ξεκίνησαν

Επιστροφή στο 4-2-3-1 για τον Ολυμπιακό και τον Πάουλο Μπέντο, ο οποίος ξεκίνησε στο τέρμα τον Λεάλι, αριστερό μπακ τον Σισοκό, δεξί τον Φιγκέιρας και στο κέντρο της άμυνας τους Μποτία – Βιάνα. Μαρτίνς και Ρέτσος ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, μπροστά τους επιτελικός ο Φορτούνης, αριστερά στην επίθεση ο Ανδρούτσος, δεξιά ο Σεμπά και σέντερ φορ ο Καρντόσο.

Σχήμα 4-2-3-1 ήταν και η επιλογή του Μουσταφά Ακτσάι για την Οσμανλίσπορ, με τον Καρτσεμάρσκας στο τέρμα, στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά τους Πίντο, Προτσάζκα, Τσουρκουκσού και Βρσάγεβιτς. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Λουίς Κάρλος και Τσαγκιράν, «δεκάρι» ο Εντιαγέ, αριστερό εξτρέμ ο Ρεγκατέν, δεξί ο Μπιφουμά και στην «κορυφή» της επίθεσης ο Ντελάρζ.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Σισοκό, Μποτία, Βιάνα, Φιγκέιρας, Ρέτσος, Μαρτίνς (88' Ανσαριφάρντ), Σεμπά, Ανδρούτσος, Φορτούνης (71' Μανθάτης), Καρντόσο (76' Ρομαό).

Οσμανλίσπορ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγεβιτς, Εντιαγέ, Πίντο, Ρεγκατέν, Λουίς Κάρλος (87' Μάχερ), Προτσάζκα, Ντελάρζ (81' Ρουσέσκου), Τσαγκιράν, Μπιφουμά (90+4' Γκιουβέν), Τσουρκουκσού.

Διαιτητής: Ρούντι Μπουκέ (Γαλλία)

Βοηθοί: Σιρίλ Γκρινγκόρ (Γαλλία), Φρεντερίκ Κανό (Γαλλία), Νικολά Ραϊνβίγ (Γαλλία), Αμορί Ντελερέ (Γαλλία)

Τέταρτος: Ερίκ Ντανιζάν (Γαλλία)

Ολυμπιακός - Οσμανλίσπορ 0-0