MENU

Για… «διευθύνουσα ομάδα η οποία θα έχει ως αντικείμενο αφενός τα θέματα ασφάλειας και προστασίας και αφετέρου τα θέματα ακεραιότητας διοργανώσεων» έκανε λόγο ο Ζόραν Λάκοβιτς, μετά τη σύσκεψη για τη βία και τα στημένα παιχνίδια, που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης (11/9), για τη σύσταση της Επιτροπής.

Ο διευθυντής Εθνικών ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ, υποστήριξε ότι ο Μαρκ Τίμερ και ο Νίκολας Ραουντέσκι που θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή… «ο καθένας είναι κορυφαίος στον τομέα του και είναι οι καλύτεροι που έχουν στην UEFA και θα είναι ο ένας επικεφαλής για θέματα ακεραιότητας και ο άλλος επικεφαλής για θέματα ασφάλειας και προστασίας. Οι δύο αυτοί κύριοι δεν θα βρίσκονται μόνιμα στην Ελλάδα αλλά θα συμμετέχουν σε κάθε σύσκεψη της επιτροπής και θα έχουν πάρα πολύ ενεργό ρόλο στις εργασίες της».

Ρηγόπουλος: «Θα φέρουν τεχογνωσία και εμπειρία»

Ο Άντζελο Ρηγόπουλος σημείωσε για τα δύο μέλη που έρχονται από την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ ότι… «Θα υπάρξουν κάποια άτομα τα οποία θα έρθουν εδώ, θα είναι μέσα στην επιτροπή, θα φέρουν τεχνογνωσία, θα φέρουν εμπειρία από άλλες χώρες και θα δούμε τι είναι το καλύτερο που μπορεί να γίνει για την Ελλάδα. Μπορεί να είναι αυστηροποίηση, μπορεί να είναι πιο σίγουρες διαδικασίες, θα δούμε τι είναι το καλύτερο γιατί κάθε χώρα είναι συγκεκριμένη» τόνισε ο διευθυντής Ακεραιότητας και Κανονισμών της ΟΥΕΦΑ.

Τέλος, υποστήριξε ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά αλλά και ότι υπάρχει αισιοδοξία. «Πρέπει να πω πως είμαστε αισιόδοξοι, ήμασταν εδώ πριν κάποια χρόνια στην ίδια αίθουσα, συζητάγαμε κάποιες νομοθετικές αλλαγές και είμαστε χαρούμενοι που βλέπουμε τώρα ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο, υπάρχει θέληση από τη μεριά του Υφυπουργού να γίνουν κάποιες αλλαγές, ένας νόμος ο οποίος είναι του 1999 χρειάζεται κάποιες μεταρρυθμίσεις, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δουλέψουμε για τα αποτελέσματα εννοείται ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά από όλους τους φορείς, Υφυπουργείο, ΕΠΟ, σωματεία όλοι πρέπει να είναι μια ομάδα» πρόσθεσε.

https://www.youtube.com/embed/8kJVyoIQYTc

Λάκοβιτς: «Φέρνουμε τους κορυφαίους για την επιτροπή για τη βία και τα στημένα» (vid)