MENU

Ο σοφός Μάνος Αντώναρος έλεγε όσο ήταν εν ζωή, σχεδόν... βδομάδα παρά βδομάδα, που λέει ο λόγος «Βασίλη, οι άνθρωποι κάνουν τα Μέσα κι όχι τα Μέσα τους ανθρώπους». Κι είχε δίκιο, είναι διαχρονικά επιβεβαιωμένο.

Τα Μέσα χτίζονται βασισμένα στον άνθρωπο, συνήθως έχουν τον χαρακτήρα των στελεχών τους. Ο Άρης Ασβεστάς ήταν από εκείνους που «έχτισαν» τον μύθο του SDNA. Χωρίς να έχει «τίτλο», χωρίς να έχει «καρέκλα», ήταν από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.

Κι η ιστορία έγραψε, δεν αλλάζει: Όλοι, σε αυτή τη μικρή χώρα, ξέρουν ποιοι έκαναν τις κότες και ποιοι τους κόκορες. Σε ποιους έστηναν ενέδρες για αντίποινα ως προς τη δράση τους και ποιοι έκαναν δημόσιες, γραπτές και προφορικές Herb. Σήμερα ο Άρης αποχωρεί από το SDNA, εκείνος ξέρει το γιατί και δεν έχω σκοπό να το αναλύσω. Είναι η 4η αποχώρηση σε διάστημα 15 ημερών, μετά τον Κώστα Κετσετζόγλου, αλλά και τους Μάριο Τριβιζά, Γιάννη Μάρκουλα, ο καθένας με τη δική του συνεισφορά εδώ μέσα. Και δεν είναι ποτέ ευχάριστο να αλλάζεις ανθρώπους με τους οποίους «μεγάλωσες» ένα Μέσο.

Τα πρόσωπα μπορούν να αλλάζουν. Η φιλοσοφία κρίνεται από τον επικεφαλής του Μέσου. Κι όσο είμαι στο SDNA, η φιλοσοφία δεν θα αλλάξει.

Θα ταρακουνηθούμε, θα κάνουμε στραβοτιμονιές, αλλά θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Θα στραβώνει η Εγκληματική όταν νιώθει ότι πνέει τα λοίσθια, θα βγάζει τη μια εβδομάδα ανακοίνωση ο Δημάτος και την επόμενη ο Κυριάκος (αναφέρω δυο από τους «κανονικούς» υπεύθυνους επικοινωνίας κι όχι τους βόθρους που δεν έχουν σημασία). Ούτε εκείνοι θα ησυχάσουν αν κάνουν «ιστορίες», ούτε εμείς. Κι αυτή είναι η μοίρα μας.

Θα μας κράζουν, θα τους κράζουμε, μια θα μας αγαπούν, μια θα μας μισούν. Κι έτσι θα κρατάμε και τις απαραίτητες αποστάσεις που πρέπει να έχουν τα Μέσα με τους παράγοντες...

Οι Ολυμπιακοί θα λένε προδότη τον Σπανούλη γιατί έδωσε συνέντευξη στο Μέσο του Γιαννακόπουλου (!), η ΑΕΚ θα απαγορεύει στους ρεπόρτερ της να αρθρογραφούν εκεί (!!) και ο ΠΑΟΚ θα μας πυροβολεί επειδή σηκώσαμε θύελλα για τις ανοησίες του Λουτσέσκου περί Χίτλερ(!!!).

(Κρίμα που δεν έχει κι ο Παναθηναϊκός διοίκηση να μας κράξει λίγο, να γουστάρουμε περισσότερο...)

Όλα αυτά μέσα σε δυο εβδομάδες.

That’s life!

Δεν θα πεθάνουμε για κανέναν από δαύτους. Και καμία «κρίση» δεν θα αλλάξει, εμάς τουλάχιστον.

Τρικυμίες, θύελλες, καταιγίδες, σεισμοί προκύπτουν πάντα στην ζωή αλλά έπειτα από λίγο η φύση επιστρέφει στην κανονικότητα της.

Στο τέλος, το Μέσο γιγαντώνεται και όλοι οι ισχυροί ζητούν λίγη επιείκεια. Μπορεί να αλλάζουμε πρόσωπα, αλλά δεν γίνεται να αλλάζουμε προσωπεία.

Το ατσάλι σκληραίνει όσο το χτυπάς...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Άρη, τον Κώστα και τα υπόλοιπα παιδιά για την προσφορά τους και γιατί σε δύσκολους καιρούς για τη φουκαριάρα τη δημοσιογραφία έκαναν πράξη το «Πόση αλήθεια αντέχεις;»!

Όσο την αντέχουμε θα συνεχίζουμε να είμαστε εδώ, ενισχύοντας το Slogan με νέες προσθήκες που μπορούν να υπηρετήσουν τα ίδια ιδανικά και τις ίδιες αρχές που κατέταξαν το SDNA ως το Μέσο με τη μεγαλύτερη επιρροή στις εξελίξεις του ελληνικού αθλητισμού. Οποιος αντέξει λοιπόν!

Τα πρόσωπα στο SDNA μπορεί να αλλάζουν, η φιλοσοφία ποτέ!