MENU

Ο τερματοφύλακας των Αμπελοκήπων, Γιώργος Ζαραβέλης σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον ΑΟ Ιλίου για τη Β' ΕΠΣΑ και έγινε viral χωρίς να περιμένει πως θα πάρει έκταση ένα τέτοιο τέρμα.

Αξιοσημείωτο είναι πως αυτό ήταν το 5ο γκολ στην καριέρα του έχοντας σκοράρει δύο φορές με πέναλτι και ισάριθμες με βολέ από το ένα τέρμα στο άλλο. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως, ήταν η πρώτη του φορά.

O 26χρονος πορτιέρο έχει ιστορικό όνομα καθώς το πήρε από το θείο του που «έφυγε» σε ηλικία 27 ετών και ήταν τερματοφύλακας του Ατρόμητου. Ο νεαρός γκολκίπερ ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες του Αγίου Ιεροθέου και από τότε έχει υπερασπιστεί την εστία της Τόλμης Περιστερίου, του Άφοβου Σεπολίων, του Πλάτωνα, της Ένωσης Περιστερίου και εδώ και τρία χρόνια αγωνίζεται στους Αμπελόκηπους όπου στην πρώτη του χρονιά πήρε την άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου έχοντας την καλύτερη άμυνα της Αθήνας. Άλλωστε για αυτό λένε πως οι ομάδες χτίζονται από τον τερματοφύλακα...

Γιώργο, γιατί επέλεξες να αγωνίζεσαι στη θέση του τερματοφύλακα; Οι περισσότεροι όταν ξεκινούν προτιμούν την επίθεση...

Επέλεξα να γίνω τερματοφύλακας γιατί από μικρός μου άρεσε αυτή η θέση. Ήταν ξεχωριστή, πολύ δύσκολη και με πολλές ευθύνες. Μου αρέσουν τα δύσκολα και εκτός από αυτά, στη θέση αυτή έπαιζε ο αδερφός του πατέρα μου, τον οποίο έχασα σε ηλικία μόλις 27 χρονών από καρκίνο. Εγώ δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω, καθώς δεν είχα γεννηθεί ακόμα. Αγωνίστηκε στον Ατρόμητο στην Α΄ και Β΄ Εθνική και έχω πάρει το όνομα του. Έτσι, ήθελα να ακολουθήσω και το έργο του και ας μην πρόλαβα να τον γνωρίσω ποτέ.

Εκτελείς συχνά τα φάουλ της ομάδας σου;

Δεν εκτελώ τα φάουλ ποτέ! Μόνο κάποια απο μακριά για να γεμίσω περιοχή, αλλά ήμουν σε πολύ καλή μέρα στο παιχνίδι και είχα καλή ψυχολογία. Ο προπονητής μου έδωσε την εντολή να το κάνω εγώ με την προϋπόθεση να βρω κάποιον συμπαίκτη μου. Πίστευα στα πόδια μου, είχα ψυχολογία ότι μπορούσα να σκοράρω και το δοκίμασα. Φυσικά θέλει και τύχη ένα τέτοιο γκολ και την είχα μαζί μου εκείνη την ημέρα. Μετράει βέβαια και η ικανότητα.

Πως σου ήρθε στις καθυστερήσεις να εκτελέσεις; Δεν υπάρχει κάποιος άλλος καλύτερος εκτελεστής στην ομάδα σου;

Η ομάδα εχει καλούς εκτελεστές, αλλά ο προπονητής μου επέλεξε εμένα προς έκπληξη όλων και τον δικαίωσα.

Ποιον τερματοφύλακα εχεις ως πρότυπο ;

Εννοείτε πως έχω πρότυπο τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν από μικρό παιδί. Είναι μακράν ο καλύτερος στον κόσμο.

Στην Ελλάδα πιστεύεις, πλέον, οτι βγαίνουν καλοί Έλληνες τερματοφύλακες;

Δεν πιστεύω, πλέον, ότι έχουμε καλό επίπεδο όχι μόνο σε τερματοφύλακες, αλλά γενικά σαν ποδόσφαιρο και λόγω ομάδων, ποιότητας και συνθηκών. Στα τοπικά πιστεύω όμως ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες που θα μπορούσαν αν ασχολιόντουσαν μαζί τους κάποιοι να έκαναν καλή καριέρα. Πλέον, στο ποδόσφαιρο κάνουν κουμάντο οι μάνατζερ και τα ρουσφέτια.

Ποιον θεωρείς καλύτερο τερματοφύλακα στην Ελλαδα και ποιον στο εξωτερικό;

Ο καλύτερος τερματοφύλακας στη Ελλάδα ήταν ο Νικοπολίδης και στον κόσμο μακράν ο Μπουφόν.

Ποιον τερματοφύλακα ξεχωρίζεις αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα;

Δεν μου αρέσει κανείς αυτή τη στιγμή.

Οι φίλοι σου τι καζούρα σου έκαναν για τη δημοσιοποίηση που πήρε το γκολ σου;

Οι φίλοι μου, μου κάνανε καζούρα καλοπροαίρετη ότι και καλά θα τα εκτελώ συνέχεια εγώ τα φάουλ. Μου έλεγαν ότι έχω γίνει διάσημος και θα μου μιλάνε στο πληθυντικό και ήθελαν να βγούμε φωτογραφία. Πραγματικά τους ευχαριστώ όλους γιατί αυτές τις μέρες όλοι είχαν να πούνε μια καλή κουβέντα. Δεν ήταν λόγια του αέρα. Έβλεπα ότι το ένιωθαν και το έλεγαν με τη ψυχή τους.

Οι αντίπαλοι τι σου είπαν;

Μου λέγανε: «τι έβαλες ρε φίλε, μας γαμ...ς;» και ότι το πήρα μόνος μου το ματς. Επίσης, δεν πίστευαν ότι θα εκτελέσω απευθείας και γενικά τους ξενέρωσα. Οι συμπαίκτες μου πανηγύριζαν σαν τρελοί. Το ζήσαμε όλοι έντονα γιατί αυτή η ομάδα έχει περάσει πολύ δύσκολα και τρία χρόνια τώρα πάει να γίνει σωστή δουλειά με επιμονή και υπομονή.

Περίμενες να γίνεις viral μιας και έχεις σκοράρει άλλες τέσσερις φορές;

Όχι, αλλά πιστεύω πως έγινα επειδή ήταν ένα γκολ το οποίο δεν είναι συνηθισμένο απο τερματοφύλακα στην Ελλάδα και έτσι έγινε ο ντόρος.

«Μου έλεγαν τι έβαλες ρε φίλε, μας γαμ...ς» (vid)