MENU

Στην ιστορία της ανθρωπότητας γνωστοί για την ικανότητα τους να προβλέπουν το μέλλον έμειναν ο Μάντης Κάλχας, η Πυθία, ο Νοστράδαμος, ο Καζαμίας και… οι συντάκτες του SDNA, αν και για τους τέσσερις πρώτους δεν είμαι και τόσο σίγουρος.

Το σεντόνι βγαίνει από το συρτάρι ξεδιπλώνεται προσεκτικά, σιδερώνεται για να είναι ατσαλάκωτο και είναι πια έτοιμο για κούνημα. Το Champions League ανοίγει την αυλαία του και οι συντάκτες του SDNA θα αποδείξουν για μία ακόμα φορά ότι διαθέτουν το… κληρονομικό χάρισμα να προβλέψουν τι θα συμβεί, πριν αυτό συμβεί.

Αν θες λοιπόν να ξέρεις από τώρα τι μέλλει γενέσθαι διάβασε το κείμενο και έλα ξανά στις 30 Μαΐου να μας κουνήσεις το δάχτυλο, να μας κράξεις, να μας… γλεντήσεις. Διότι εμείς εδώ παίρνουμε θέση, δεν φοβόμαστε να εκτεθούμε.

Οι προφήτες δημοσιογράφοι του SDNA αφού πρώτα έπλυναν καλά τις γυάλινες σφαίρες τους, απάντησαν στις εξής απλές, λιτές, κατανοητές και καθόλου πρωτότυπες ερωτήσεις που είναι όλο το ζουμί της διοργάνωσης και έβγαλαν τα σώψυχα τους στο τραπέζι.

1. Ποιο βλέπεις, αλλά και πιο θα ήθελες να είναι το ζευγάρι του φετινού τελικού;

2. Ποιος παίκτης θα τα… σπάσει όλα στο φετινό Champions League;

3. Ποιον παίκτη που δεν ξέρουμε, θα τον μάθουμε φέτος μέσω της διοργάνωσης;

4. Σε ποια ομάδα που αγωνίζεται στους ομίλους θα ήθελες να έχεις διαρκείας;

5. Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στον όμιλο του;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΗΛΙΟΣ

1. Ξέρω, όλοι θα ήθελαν ένα Μπαρτσελόνα - Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά οι Θεοί του ποδοσφαίρου αρνούνται πεισματικά να μας το δώσουν. Ας μας δώσουν τουλάχιστον ένα Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Σίτι, τον Πεπ εναντίον του Γκουαρντιόλα δηλαδή. Για να είμαι ειλικρινής αυτό θα ήθελα να δω κι εκεί θα ποντάρω τον ένα καφέ μου, αν και ενδόμυχα έχω μία άλλη «ανώμαλη» σκέψη για τελικό. Παρί Σεν Ζερμέν εναντίον Άγιαξ. Θα συμβόλιζε την μάχη ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να αγοράσουν το ποδόσφαιρο και αυτούς που το παράγουν. Ναι, πολύ θα γούσταρα να το δω αυτό…

2. Νταξ, σε αυτό το… πανηγυράκι παίζουν κάτι καλά παικτάκια τύπου Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ, Μπαπέ, αλλά κάτι μου λέει πως ήρθε η ώρα της Μάντσεστερ Σίτι. Κάτι μου λέει πως η ποδοσφαιρική διάνοια που λέγεται Κέβιν Ντε Μπρόινε θα οδηγήσει την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα σε αχαρτογράφητα νερά και γιατί όχι all the way…

3. Δεν ξέρω αν θα παίξει πολύ φέτος με την Σάλτσμπουργκ, αλλά κρατήστε το όνομα του 19χρονου Έρλινγκ Χάαλαντ (γιος του παλιού Νορβηγού διεθνή μέσου Άλφ-Ίνγκε), ο τύπος είναι ταυρί, ο νέος Λουκάκου. Από την τριάδα Φλορεντίνο Λουίς, Ζέντσον, Νούνο Ταβάρες η Μπενφίκα ευελπιστεί να βγάλει καμιά… 300άρα, ο Χουσέμ Αουάρ της Λιόν ώρες-ώρες έχει κάτι από Ινιέστα, έξτρα-τσεκάρισμα στον 20χρονο Νιγηριανό φορ της Λιλ, Βίκτορ Οσιμεν που αποκτήθηκε με τα λεφτά του Νικολά Πεπέ, αλλά και στον Νορβηγό χάφαρο της Γκενκ, Σάντερ Μπέργκε.

4. Αν το «Καμπ Νόου» δεν ήταν εντελώς θέατρο στα ματς των ομίλων του Champions League, τότε δεν θα υπήρχε ερώτημα. Προς το παρόν, δώστε μου μια (καλά όχι μία, λέμε τώρα) μπίρα και αφήστε με όλη μέρα είτε στο Άνφιλντ είτε στο Κίτρινο τείχος και τα λέμε αργότερα…

5. Τα πράγματα είναι απλά. Πρώτη ή δεύτερη θέση θα ισοδυναμεί με τρομακτική υπέρβαση, τρίτη θέση είναι μάλλον η αυτονόητη προσδοκία, τέταρτη θέση θα είναι αποτυχία. Όλοι καταλαβαίνουν πιο είναι το πιο εφικτό και λογικό σενάριο, όμως το θέμα είναι με πόσους βαθμούς και με πόσες ιστορικές βραδιές. Διότι αυτό που μένει στο τέλος είναι τα… φράγκα και οι αναμνήσεις από μεγάλες ιστορικές νίκες.

ΒΑΣΩ ΠΡΕΒΕΖΙΑΝΟΥ

1. To βράδυ της 30ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη θα το σηκώσει ξανά η Ρεάλ Μαδρίτης. Τελεία και παύλα! Θα έχει νικήσει τη Γιουβέντους, δύσκολα αυτή τη φορά, όχι όπως στο Κάρντιφ και θα είναι στην κορυφή της Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της. Αυτό θα ήθελα και αυτό θα γίνει!

2. Μετά το περσινό του... ξέσπασμα, o Zoάο Φέλιξ άφησε τη Μπενφίκα για να γίνει η πιο ακριβή μεταγραφή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Φορώντας πια πιο «βαριά» φανέλα ο νεαρός Πορτογάλος μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακός και φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

3. Δεν μας είναι τελείως άγνωστος ο Ανσού Φατί, καθώς ήδη έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Ο 16χρονος της Μπαρτσελόνα δείχνει πανέτοιμος και για τα ευρωπαϊκά σαλόνια.

4. Διαρκείας μόνο για τη Ρεάλ. Άντε και για τη Γιουβέντους για χάρη του Κριστιάνο Ρονάλντο.

5. Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει μια από τις δύο πρώτες θέσεις; Θεωρητικά είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο. Ποντάρω, λοιπόν, στην τρίτη θέση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ

1. Η γυάλινη σφαίρα είναι σαφής: Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα. Ναι, βασικά η γυάλινη σφαίρα λειτουργεί κατά βάση με ευσεβείς πόθους, οπότε...καταλαβαίνετε.

2. Είναι δεδομένο πως η συντριπτική πλειονότητα των απανταχού… άμπαλων ποδοσφαιρόφιλων θα πουν το πιο κοινότοπο εξ όλων: Μέσι ή Ρονάλντο. Οκ, εμείς που είμαστε πιο ψαγμένοι θα ρισκάρουμε κι ας εκτεθούμε: Ο Λίο ή ο Κριστιάνο.

3. Κρατήστε ένα όνομα: Γιώργος. Και τώρα κρατήστε κι ένα άλλο: Κόλιν Νταγκμπά. Ο πιτσιρικάς της Παρί είναι, όπως μάθαμε να λέμε μικροί και στο κατσικοχώρι μας, φουλ μπακ με σπάνιο ταλέντο και μοιάζει δεδομένο πως φέτος θα είναι η χρονιά της εκτόξευσής του. Φορέστε ζώνη, λοιπόν, και πάμε.

4. Στην Πάντερμπορν που είναι… και η ομάδα μου, όμως δυστυχώς δεν παίζουμε Champions League. Οπότε, βολευόμουνα και με της Γιουβέντους, προκειμένου ν' απαντήσω "Ναι, εγώ!" στα διάφορα "Siiiiiii???" του Ρονάλντο.

5. Για τους φίλους του στοιχήματος, καλό θα ήταν να πάρουν ένα κουβά- θα κάνω επιτυχή πρόβλεψη: θα τερματίσει 3ος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΚΚΑΣ

1. Όλοι θα ήθελαν να δουν την ομάδα τους στον τελικό. Η δική μου πήγε πέρυσι, αλλά δεν τα κατάφερε (ναι, στην Τότεναμ αναφέρομαι)... Το ζευγάρι που θα έβαζα τα χρήματά μου, αν και ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν, είναι το Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα. Ποντάρισμα με αρκετή λογική, δηλαδή.

2. Δεν χρειάζεται να δηλώνεις «ποδοσφαιρικός» για να προβλέψεις το προφανές και να πεις πως ο άνθρωπος - σύμβολο του UEFA Champions League, το «πρόσωπο» της διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, θα τα... σπάσει ξανά. Κριστιάνο Ρονάλντο (126 γκολ, πέντε κατακτήσεις) για σένα χτυπάει η καμπάνα! Και μετά, ξέρεις: προσκαλείς τον Μέσι σε άλλο ένα δείπνο και κερδίζεις ξανά -και- την επικοινωνιακή «μάχη»!

3. Ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ακόμα καλύτερα το ρόστερ και τα «ταλεντάκια» της Λειψίας. Ομάδα με ποιότητα σε όλες τις θέσεις, δύο ανερχόμενους στόπερ (Κονατέ - Ουπαμεκάνο) και το επόμενο μεγάλο «9άρι» των ευρωπαϊκών γηπέδων, τον Τίμο Βέρνερ. Ευνοϊκή κλήρωση, όμιλος στα... μέτρα της χωρίς «μεγαθήριο» (Μπενφίκα, Ζενίτ, Λυών) και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για μια breakout season από πολλούς. The stage is yours!

4. No-brainer, που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικανοί, ερώτηση - παιχνιδάκι: στην Τότεναμ! Απολαυστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, αγγλική αθλητική παιδεία, ένα σύνολο με τρομερές δυνατότητες και ένα φανταστικό νέο γήπεδο, που θέλουμε να αποδειχτεί... γουρλίδικο. Ποιος δεν θα επιθυμούσε να έχει διαρκείας σε μια τέτοια γηπεδάρα και να βλέπει από κοντά τον Χάρι Κέιν και τα τακτικά τρικ του Μαουρίσιο Ποκετίνο; (ΟΚ, τη στηρίζω χρόνια την Τότεναμ, δεν είμαι και τόσο «αντικειμενικός»!).

5. Η λογική, αλλά και οι εμφανίσεις του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα της σεζόν στην Ευρώπη, λένε πως μπαίνει στο γκρουπ ως φαβορί για την 3η θέση. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα αποκλειόταν το ενδεχόμενο να κοντράρει τους Γερμανούς στο «Γ. Καραϊσκάκης», όμως θα τους υποδεχτεί στην κομβική 3η αγωνιστική και τα πράγματα σίγουρα δεν θα είναι με το μέρος του. Όπως και να 'χει, η δυάδα της πρόκρισης (Τότεναμ - Μπάγερν) είναι σχεδόν απίθανο να σπάσει.

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ

1. Το ιδανικό θα ήταν να είναι και πάλι η Λίβερπουλ στον τελικό και να το σήκωνε κιόλας. Αλλά είναι απίθανο να επαναλάβει την ίδια πορεία με πέρσι. Ως εκ τούτου θα ήθελα στον τελικό τη Γιουβέντους με τη Ρεάλ. Θα ήταν ωραίο να βρεθεί ο Κριστιάνο κόντρα στην πρώην ομάδα του με φόντο την μεγάλη κούπα.

2. Είναι λες και κλέβουμε εκκλησία αλλά είναι η διοργάνωση του Κριστιάνο Ρονάλντο. Τα επιτεύγματά του είναι τρομακτικά. Έχει σηκώσει πέντε κούπες (4 με τη Ρεάλ, 1 με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), έχει σκοράρει 127 γκολ, μάλιστα επτά σερί σεζόν έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό τερμάτων. Το κίνητρό του και φέτος τεράστιο αφού θέλει το τρόπαιο με τρίτη διαφορετική ομάδα κάτι που έχει κάνει μόνο ο Ζέεντορφ.

3. Για τον Ντάνι Όλμο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ερίζουν δύο εθνικές ομάδες. Παιδί της «Μασία» αποχώρησε στα 16 του χρόνια για να ενταχθεί στην ομάδα του Ζάγκρεμπ. Έπαιξε με την Εθνική Ισπανία στο Euro κάτω των 21 ετών αλλά οι Κροάτες προσπαθούν να τον πείσουν να αγωνιστεί με την Εθνική τους. Παίζει με την ίδια άνεση πίσω από τον επιθετικό αλλά και στα «φτερά» της επίθεσης.

4. Λίβερπουλ. Η εικόνα του Άνφιλντ σε όλα τα παιχνίδια απαντά στην ερώτηση.

5. Η λογική λέει ότι θα βγει τρίτος. Οι εμφανίσεις του, του δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει για ακόμη περισσότερα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι έχει καταφέρει σπουδαίες εντός έδρας νίκες τα τελευταία χρόνια.

ΝΙΚΟΣ ΡΕΪΖΙΔΗΣ

1. Στον τελικό της φετινής διοργάνωσης θα ήθελα να δω τη Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο απέναντι στη κάτοχο του τροπαίου Λίβερπουλ. Ωστόσο επειδή η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, δύσκολα θα φτάσει στο τέλος του... δρόμου για τρίτη συνεχόμενη σεζόν το Γιουβέντους - Μπαρτσελόνα μοιάζει πιο κοντά στην πραγματικότητα.

2. Η διοργάνωση ανήκει σε έναν ποδοσφαιριστή το όνομά του: Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος που έχει κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο και έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε με σκοπό η πρωταθλήτρια Ιταλίας να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο.

3 Πέρσι ως δανεικός από την Τσέλσι ο 21χρονος Άγγλος, Τάμι Εϊμπραχαμ, ανέβασε την Άστον Βίλα στην Premier League. Φέτος είναι βασικός στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ, έχει κάνει απίθανη αρχή στις πρώτες αναμετρήσεις στην Αγγλία και εάν συνεχίσει έτσι θα είναι η αποκάλυψη της διοργάνωσης.

4. Στη διοργάνωση υπάρχουν ομάδες που έχουν γράψει ιστορία και είναι οι καλύτερες στον κόσμο αλλά, υπάρχει και η... σταχτοπούτα από την Serie A. Η Αταλάντα του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι, βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στους ομίλους του Champions League οι αναμετρήσεις στο «Gewiss Stadium» θα είναι μοναδικές άρα, ένα εισιτήριο για το Μπέργκαμο θα ήταν τέλειο.

5. Σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο με Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς αν και θα είναι μαχητικός τόσο απέναντι στους Βαυαρούς αλλά και τη φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης, θα τερματίσει τρίτος μπροστά από τον Ερυθρό Αστέρα και θα συνεχίσει την Ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΛΤΑΣ

1. Προβλέψεις από τώρα είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Το ζευγάρι που δείχνει να ξεχωρίζει πάντως, στα δικά μου μάτια, είναι το Γιουβέντους-Λίβερπουλ. Και για να είμαι ειλικρινής αυτό θα ήθελα να είναι και το ζευγάρι του τελικού.

2. Κριστιάνο Ρονάλντο πρώτο φαβορί και δεύτερο Ζοάο Φέλιξ. Οι δύο Πορτογάλοι αναμένεται να λάμψουν και φέτος, ο καθένας με τον δικό του τρόπο

3. Τον Έιμπραχαμ της Τσέλσι. Η ομάδα μπήκε σε νέα εποχή με τον Φρανκ Λάμπαρντ και ήδη ο μικρός έχει δείξει ποιότητας θα τον στηρίξουμε και στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.

4. Ε δεν θέλει και ερώτημα, ποιος δεν θα ήθελε να έχει διαρκείας στο Άνφιλντ να ζήσει όλη αυτή τη μαγεία;

5. Προφανώς και η αποστολή του Ολυμπιακού είναι δύσκολη με Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ να είναι ξεκάθαρα φαβορί. Τρίτη θέση στον όμιλο με 5-8 βαθμούς είναι η πρόβλεψη. Κομβικό για την πορεία του το παιχνίδι της Τετάρτης με την Τότεναμ στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΠΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

1. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν μπορεί παρά να ρίξει φέτος όλο το βάρος της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχοντας αποδείξει τα προηγούμενα χρόνια πως ήταν το απόλυτο αφεντικό στο Νησί, έχει έρθει η ώρα για κάτι σπουδαίο και εκτός συνόρων. Έτσι, λοιπόν, στα δικά μας μάτια φαντάζει ως φαβορί για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Εκεί που είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται και η Γιουβέντους που εκτός του Κριστιάνο, έχει πλέον στη σύνθεση της και αρκετές ακόμα πολύ σημαντικές μονάδες.

2. Μα ποιος άλλος; Αυτός που τα σπάει κάθε χρόνο! Ο ένας και μοναδικός CR7. Αυτός που ό,τι και αν πετύχει, αποδεικνύει την επόμενη σεζόν πως μπορεί να τα καταφέρει ακόμα καλύτερα. Έφυγε από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να μπορέσει να οδηγήσει και κάποια άλλη ομάδα στο θρόνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και δεν αποκλείεται καθόλου, φέτος να τα καταφέρει.

3. O 20χρονος Άγγλος χαφ της Τσέλσι, Μάουντ, αποτελεί μία προσωπική αδυναμία. Μέσα από το Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει την ευκαιρία να κάνει το δικό του ξεπέταγμα και να αναγκάσει την ποδοσφαιρική Ευρώπη να υποκλιθεί στην ποιότητά του.

4. Τι και αν δεν βρίσκεται στο καλύτερο της φεγγάρι. Η Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι πάντα η βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» το γήπεδο που θα θέλαμε να βρισκόμαστε για όλη τη σεζόν.

5. Η πρώτη θέση μοιάζει ήδη πιασμένη από την Μπάγερν Μονάχου. Από εκεί και πέρα, η Τότεναμ ασφαλώς και είναι πολύ πιο δυνατή από τον Ολυμπιακό, ωστόσο, δεν αποτελεί το μέγεθος εκείνο που καθιστά απαγορευτικό στους φίλους των ερυθρόλευκων να ονειρεύονται και να ελπίζουν σε μία υπέρβαση. Το αναφέρουμε αυτό διότι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας υπήρχαν και ομάδες που δεν άφηναν κανένα απολύτως περιθώριο. Σαφώς πιο ρεαλιστικός στόχος η τρίτη θέση, για την οποία πάντως θα χρειαστεί να αφήσει πίσω του μία ομάδα που μόνο εύκολο δεν θα είναι να την κερδίσει.

ΘΩΜΑΣ ΜΙΧΟΣ

1. Δεν βλέπω πως θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα. Το γιατί; E, ας δούμε και κάτι μην τα αποκαλύψουμε όλα από τώρα...

2. Eπειδή οι εκπλήξεις είναι για τους... ανίσχυρους. Θα πάω στην safe επιλογή του Λιονέλ Μέσι. Ο άνθρωπος είναι ο... μάγος της μπάλας, πως να χάσει; Αρκεί να είναι υγιής (που του το ευχόμαστε όλοι fans και haters).

3. Είπαμε, δεν θα πάω τούτη τη φορά με τις εκπλήξεις. Θα δώσω την... ψήφο μου στον 16χρονο, Ανσού Φατί.

4. Εκ πεποιθήσεως υποστηρίζω Μπαρτσελόνα. Παρόλα αυτά, ένα στη Λίβερπουλ θα ήθελα. Εχει και απευθείας πτήση από Θεσσαλονίκη. Βολεύει...

5. Κακά τα ψέματα, η πρόκριση είναι δύσκολη. Τότεναμ και Μπάγερν, παίζουν το ποδόσφαιρο, σε άλλη διάσταση και ταχύτητα. Θεωρώ πως η 3η θέση είναι εφικτή, όμως επειδή στο ποδόσφαιρο ποτέ μη λες ποτέ, αν ο Ολυμπιακός κερδίσει αύριο στους Αγγλους, στην πρεμιέρα, τότε γιατί όχι, αν και επαναλαμβάνω, η τρίτη θέση είναι η πρόβλεψή μου για τους ερυθρόλευκους.

ΠΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

1. Ως ζευγάρι του τελικού βλέπω την Μάντσεστερ Σίτι, που θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη με την Γιουβέντους, βέβαια ο ονειρεμένος τελικός θα ήταν αυτός ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα για να αναβιώσει του superclasico σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

2. Ο Εντέν Αζάρ αναμένεται να σηκώσει στις πλάτες του την Ρεάλ Μαδρίτης και με την καθοδήγηση του Ζινεντίν Ζιντάν, να πραγματοποιήσει τρομερές εμφανίσεις, οδηγώντας του «Μερένχες» ως τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

3. Ο 18χρονος εξτρεμ της Ρεάλ, Ροντρίγκο, αναμένεται να είναι η αποκάλυψη της εφετινής σεζόν, εφόσον κάνει τα... θαύματα που έκανε με την φανέλα της Σάντος και ανάγκασαν του Μαδριλένους να δαπανήσουν ένα σεβαστό ποσό, παρά το νεαρό της ηλικίας του.

4. Στην Ίντερ για να ζήσω την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι τιφόζι της στο Σαν Σίρο και να δω εν δράσει την ομάδα που χτίζει ο Αντόνιο Κόντε την φετινή σεζόν.

5. Το να καταλάβει μια από τις δύο πρώτες θέσεις σε όμιλο με Μπάγερν και Τότεναμ να ισοδυναμεί με θαύμα αντάξιο της Εθνικής το 2004. Θα δώσει την μάχη του με τον Ερυθρό Αστέρα για την τρίτη θέση και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Europa League.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΗΣ

1. Γιουβέντους η μία, γιατί έχω φιλαράκια Γιουβεντίνους που κλαίνε εδώ και πολλά χρόνια και έχω αρχίσει να νιώθω τον πόνο τους. Ούτως ή άλλως στηρίζουμε γενικά Ιταλία, όχι μόνο την Μιλανάρα που λείπει πολύ. Για δεύτερη φιναλίστ... θα πω Νάπολι των... άρρωστων, Αλαν, Ινσίνιε, Μέρτενς, για να φτιάξω ιταλικό εμφύλιο και μια μάχη που θα περάσει στα βιβλία της ιστορίας. Θα έχουμε και έναν ακόμα Ελληνα σε τελικό. Forza.

2. Καμία έκπληξη εδώ. Το ανθρωποειδές κτήνος, Κριστιάνο Ρονάλντο, τρέφεται με γκολ και αυτά στο Champions League είναι σπεσιαλιτέ για εκείνον. Ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και ο κορυφαίος killer που έπαιξε ποτέ το beautiful-game, για ακόμα μια χρονιά θα κάνει αυτό που κάνει πάντα.

3. Στέφανο Σένσι. Δεν είναι μικρός, όμως λίγοι τον ήξεραν μέχρι το καλοκαίρι. Ο ύψους 1.67μ. Ιταλός playmaker αποκτήθηκε αυτό το καλοκαίρι από την Ιντερ, έχοντας περάσει τα προηγούμενα χρόνια στην Σασουόλο. Ο 25χρονος έχει ξεκινήσει εκπληκτικά ορίζοντας το tempo για τους Nerazzurri και έχει γίνει από τους αγαπημένους του Αντόνιο Κόντε ο οποίος γουστάρει πολύ το νέο υπολογιστάκι του.

4. Εύκολα Ντόρτμουντ. Yellow-wall και 80.000+ να προκαλούν πανικό. Αυτό που θα ζήσει δηλαδή η Μπαρτσελόνα στην πρεμιέρα της. Εψηνα πολύ και San Paolo αλλά δεν είναι εντελώς ποδοσφαιρικό και πολλές φορές δεν γεμίζει. Βέβαια όταν είναι τίγκα, έχει σπάσει ακόμα και ρεκόρ στα decibel.

5. Χαλαρά, που λένε και τα φιλαράκια, θα είναι ο Ολυμπιακός στον όμιλο. Ευτυχώς, δεν θα υπάρξει κανένα άγχος μήπως βρεθεί στην pole-position, αλλά θα βάλει από κάτω τον Ερυθρό Αστέρα και θα συνεχίσει στην Ευρώπη.

Το SDNA κουνάει… σεντόνι και προβλέπει τι θα γίνει στο φετινό Champions League!