MENU

Έστω και με καθυστέρηση, η επιχείρηση… αποσυμφόρησης του ρόστερ, που θα εξασφαλίσει χρήματα για να προχωρήσει η ομάδα στην προσθήκη δυο παικτών, που τους θεωρώ απαραίτητους για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο ο Δικέφαλος στη νέα περίοδο.

Γράφω πως η επιχείρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση διότι δεν μπορώ να αντιληφθώ τους λόγους που διατηρούνταν στο ρόστερ ο Ζαμπά, ο Τέιλορ, ο Μουργκ, ο Νινούα και ο Λάμπρου που ήταν γνωστό ότι δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία.

Μόνο μυστικό δεν ήταν πως η συγκεκριμένη 5αδα, δεν είχε μέλλον στην Τούμπα. Μπορούσαν να είναι ξεκινήσει νωρίτερα η διαδικασία αποσυμφόρησης του ρόστερ που θα δημιουργούσε νωρίτερα την άνεση να δαπανηθούν χρήματα για παίκτες που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ.

Θα μείνω στο κάλιο αργά παρά ποτέ, διαπιστώνοντας. Προτιμώ να δω το ποτήρι μισογεμάτο και προχωρώ. Η προσπάθεια για απεμπλοκή της ομάδας από παίκτες που δεν βρίσκονται στην αγωνιστική εξίσωση για τη νέα περίοδο, ξεκίνησε με τον Τέιλορ και συνεχίζεται με τον Ζαμπά. Ακολουθούν οι Μουργκ (υπάρχει ενδιαφέρον από την Αμερική και την Αυστριακή Λασκ), Λάμπρου και Νινούα.

Οι πέντε αποχωρήσει θα ελαφρύνουν το ρόστερ με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, μέρος του οποίου μπορεί να διατεθεί για την απόκτηση επιτελικού χαφ, 6αριού με χαρακτηριστικό του την ταχύτητα και ενός εξτρέμ, χωρίς την παρουσία των οποίων ο ΠΑΟΚ θα ταλαιπωρηθεί στην διάρκεια της νέας σεζόν.

Σαφώς και με την πάροδο του χρόνου, τις προπονήσεις και την αύξηση του βαθμού ενσωμάτωσης των νεοφερμένων παικτών, η ομάδα θα παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Σε καμία περίπτωση όμως το υλικό του ρόστερ με τη σημερινή του μορφή, δεν έχει δυνατότητες να προσφέρει πρωταγωνιστικό ρόλο στον ΠΑΟΚ. Οφείλουμε να είμαστε ρεαλιστές.

Αν θέλουμε να μιλάμε για στόχους, απαιτείται ενίσχυση στις θέσεις που προαναφέρω με ποιοτικούς παίκτες. Ενίσχυση με παίκτες στο επίπεδο του Νάρει. Λίγα αγωνιστικά λεπτά στη Σόφια και μια εμφάνιση στην Τούμπα και μάλιστα σε θέση φορ και όχι στο φυσικό του χώρο, μας έδειξαν ότι ο Γερμανός, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον Δικέφαλο.  

Στον δεύτερο κύκλο συζήτησης για πιθανές αποχωρήσεις (που επίσης μπορούν αν ελαφρύνουν το ταμείο της ΠΑΕ και να το ενισχύουν αν προκύψει πώληση), θα βρούμε τα ονόματα των Ντούγκλας και Κούρτιτς. Ο Σλοβένος αναζητά νέα διετές ή τριετές συμβόλαιο, που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν προτίθεται να του παραχωρήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι εκπρόσωποι του, αναζητούν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο ΠΑΟΚ είναι θετικός να τον αφήσει ελεύθερο, με την προϋπόθεση να δώσει την συγκατάθεση της και η Πάρμα. Η πρώην ομάδα του έμπειρου μέσου, έχει λόγο για την καριέρα του Κούρτιτς, μέχρι τον Μάιο του 2023.

Ο Βραζιλιάνος, είναι διαφορετική περίπτωση. Ο ΠΑΟΚ δεν προτίθεται να τον αφήσει ελεύθερο, αλλά να τον παραχωρήσει. Τα περιθώρια ωστόσο είναι στενά καθώς ο Ντούγκλας διάγει τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ΠΑΕ. Διάθεση για ανανέωση –με τις απαιτήσεις που εγείρει ο παίκτης- δεν υπάρχει, οπότε η πώληση φαντάζει ως η καλύτερη λύση.

Οσο γρηγορότερα ξεκαθαρίσουν αυτές οι υποθέσεις, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το κέρδος για τον ΠΑΟΚ. Τόσο το οικονομικό όσο και το αγωνιστικό διότι είναι σαφές πως οι επόμενες κινήσεις ενίσχυσης, είναι άμεσα συναρτώμενες με τις αποχωρήσεις.

ΥΓ Η αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις στους Κούρτιτς, Ντούγκλας και Βιειρίνια, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα, δεν με νοιάζουν τα ονόματα. Όποιος «κρεμάει» την ομάδα, πρέπει να δέχεται τις συνέπειες των πράξεων του. Και επαναλαμβάνω, η ανάγκη για κυρώσεις, δεν έχει σχέση με την προσφορά του κάθε παίκτη. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα και οφείλουμε να τα διαχωρίζουμε στο μυαλό μας.

ΥΓ 1 Ο Λαόθ ήταν… ακριβοδίκαιος, και ο Μπουκέ… αλήτης. Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Παναθηναικός βρέθηκε στη θέση που βρέθηκε ο ΠΑΟΚ, στον πρόσφατο τελικό του ΟΑΚΑ. Έτσι είναι η ζωή και δεν αλλάζει. Έρχεται η ώρα του… λογαριασμού.

ΥΓ 2 Τέλος, δικαίως οι εμφανίσεις του Αντίργια Ζίβκοβιτς, προκαλούν ερωτηματικά εντός κι εκτός Τούμπας. Ο Σέρβος είναι σκιά του καλού του εαυτού. Εδώ και μήνες. Η ώρα της αυτοκριτικής και της ανασυγκρότησης για τον Σέρβο, είναι τώρα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εμφανίσεις όπως αυτές κόντρα στη Λέφσκι.

Η επιχείρηση… αλλαγές, τέθηκε σε εφαρμογή από τον ΠΑΟΚ
EVENTS