MENU
 • Κατανοητό να είναι μπερδεμένος ο κόσμος λίγο, μετά την άφιξη του Ματίας Αλμέιδα στην Αθήνα, χωρίς να την έχει ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη. Είναι κατανοητό, αλλά για να λέμε του στραβού το δίκιο, δεν υπάρχει καμιά ανακολουθία από πλευράς ΑΕΚ.

 • Και τη μέρα που έγινε γνωστό πως θα έρθει ο Αλμέιδα εδώ, από την ΑΕΚ ξεκαθάρισαν πως είμαστε στο κλείσιμο των κύκλων των επαφών, σε αυτό εντάσσεται και η άφιξη του Αργεντινού τεχνικού και πως θα ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η απόφαση. Και βασικά αυτό φαίνεται να συμβαίνει τώρα.

 • Δεν έχουν βγει πολλά σε σχέση με το τι έγινε στις συζητήσεις εδώ με τον Αλμέιδα. Και κάποιες ακόμη που ενδεχομένως να γίνουν πριν φύγει, πιθανότατα μόνο πλέον με τα στελέχη της ΠΑΕ. Προκύπτει όμως πως δεν υπάρχει διαφωνία από πλευράς ΑΕΚ στα βασικά ζητούμενα του Αλμέιδα, για το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα ήθελε να δουλέψει στην Ένωση. Αυτό που ξέρω είναι πως υπάρχει θετική ανταπόκριση από πλευράς Μελισσανίδη σε όλες τις βασικές προϋποθέσεις που βάζει ο Αργεντινός.

 • Υπάρχει όμως μια απόφαση μπροστά μας, πολύ καθοριστική, πολύ κομβική, πολύ κρίσιμη. Που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη από τη στιγμή που υπάρχει τουλάχιστον ένας κι αυτός εκτιμώ πως είναι ο Ιβάν Λέκο, που όπως και τον Αλμέιδα αποκάλυψε το SDNA, ο οποίος έχει προκαλέσει τουλάχιστον αντίστοιχα θετικές εντυπώσεις στο αφεντικό της Ένωσης. Μέσα από ακριβώς ίδια διαδικασία με του Αλμέιδα, όπως φαίνεται. Και δε μπορώ να αποκλείσω να υπάρχει και κάποιος ακόμη είτε απ΄όσους έχουν γραφτεί, είτε άλλος που να «μαγνητίζει» επίσης. Η βασική μου όμως αίσθηση είναι πως αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, το παιχνίδι σε επίπεδο απόφασης παίζεται κυρίως ανάμεσα σε Αλμέιδα και Λέκο.

 • Από κει και πέρα, επειδή κάπου χάνεται και η λογική... Κι αυτοί οι δύο και αυτοί που ακούστηκαν ως τώρα γενικώς, είναι προπονητές υψηλού επιπέδου. Λυπάμαι πολύ για διάφορα σχόλια που ακούω και διαβάζω από οπαδούς της ομάδας, γιατί δεν έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις καμιά σχέση με τη πραγματικότητα.

 • Μιλάμε για προπονητές που άνετα πιάνουν δουλειά ανά πάσα στιγμή σε πολύ καλές ομάδες στα πιο δυνατά πρωταθλήματα. Σχεδόν όλοι το έχουν κάνει ήδη. Ο Αλμέιδα και ο Λέκο έχουν τίτλους ο ένας στο ένα από τα δυο τρία κορυφαία πρωταθλήματα της Αμερικής, ο άλλος στο Βέλγιο.

 • Κι ακούς διάφορα... «Μαθητευόμενοι μάγοι», «στοιχήματα», «άπειροι» κι άλλα που δεν έχουν καμιά επαφή με τη πραγματικότητα. Ειδικά αυτό με τα «στοιχήματα» σε τρελαίνει. Δηλαδή ο μέσος ΑΕΚτζής περιμένει ένα προπονητή που θα έρθει μαζί με υπογεγραμμένο συμφωνητικό απόλυτης επιτυχίας, με εγγύηση το όνομα του.

 • Προσωπικά το λέω, είχα μέσα μου τον πήχη πολύ χαμηλότερα ως προσδοκία για το που θα έφτανε το ψάξιμο της ΑΕΚ. Αντίθετα από αυτό που περίπου περίμενα ή καλύτερα φοβόμουν, βλέπω να παίζεται μπάλα σε πολύ καλά γήπεδα.

 • Υπάρχουν κι αυτοί που βιάζονται. Ίσως δικαιολογημένα σε κάποιο βαθμό. Γιατί υπάρχουν περιπτώσεις στο παρελθόν που είχαμε πολύ ψάξιμο και στο τέλος ακόμη κι επιλογές, είτε για προπονητή είτε για παίκτες, που δεν είχαν καμιά σχέση με το ψάξιμο που κάναμε. Τελευταίο παράδειγμα στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη.

 • Υπάρχει όμως μια διαφορά με τον Γενάρη και την αναζήτηση του χαφ. Τώρα με τον προπονητή, είναι δυνατά μέσα στη διαδικασία ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Οπότε για την όποια διάθεση που θα μπορούσε να φοβάται κανείς, το ψάξιμο να γίνει μετά από κάποια φάση κάλυψη για αποφυγή ανάληψης ευθύνης απόφασης, σίγουρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο όριο. Όχι πλέον μακριά χρονικά.

 • Η δική μου εκτίμηση είναι πως η διαδικασία έχει ήδη πολύ χρόνο πίσω της, είναι αναμφισβήτητα πολύ λεπτομερής και πολύ ψαγμένη και πιστεύω πως από δω που έχει φτάσει πρέπει να βγει το αποτέλεσμα. Αν δε βγει το αποτέλεσμα από αυτό τον κύκλο, τότε ναι, ίσως να έχουμε λόγο να φοβόμαστε περισσότερο τη συνέχεια. Μια συνέχεια που μπορεί να είναι ανάμεσα σε κάποια συγκλονιστική περίπτωση που ως τώρα φαίνεται ανέφικτη (πολύ λιγότερο πιθανό) και κάποια άλλη προϊόν συμβιβασμού, όπως περίπου έγινε τελικά με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Με... μισή καρδιά ας πούμε.

 • Αυτοί που είναι στο προσκήνιο τώρα, έχουν δουλευτεί πολύ καλά. Νομίζω πως και ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης ποτέ δεν είχε τόσο πλήρη άποψη για υποψήφιους προπονητές, όσο γι΄αυτούς που έχουν προκύψει κι έχουν μείνει ως επικρατέστεροι από το συγκεκριμένο κύκλο ψαξίματος.

 • Δε θα χαθεί ο κόσμος αν δε κλείσει άμεσα κάποιος ή αν γενικά κλείσει το θέμα και σε πέντε δέκα μέρες παραπάνω απ' όσο υπολογίζαμε. Αλλά νομίζω πως η συγκυρία τώρα, δείχνει αρκετά κατάλληλη.

Υψηλό το επίπεδο των προπονητών που μιλάει η ΑΕΚ