MENU

Το Νο1 θέμα που απασχολεί τους “κίτρινους” εδώ και μέρες, είναι η ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για την υπόθεση πλαστογραφίας στο δελτίο του ποδοσφαιριστή Λάσκοφ, αφού και η Επιτροπή Εφέσεων των τακτικών δικαστών, έκρινε την ομάδα της Θεσσαλονίκης “ένοχη”.

Στο στρατόπεδο του Άρη άφηναν τεχνηέντως να διαρρέει εδώ και μέρες μία βεβαιότητα ότι η υπόθεση θα ανατραπεί με κυβερνητική παρέμβαση. Το πώς ακριβώς θα μπορούσε βέβαια να συμβεί κάτι τέτοιο, ήταν μία άλλη ιστορία.

Μία άλλη... κακή συγκυρία για τους “κίτρινους”, συγκεκριμένα για τη διοίκηση του κλαμπ, είναι ότι η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων ήρθε μόλις λίγες ημέρες πριν τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και την επικείμενη παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη. Κι ενώ ο κόσμος του συλλόγου ήταν έτοιμος να ξεσηκωθεί και να κατέβει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να διαμαρτυρηθεί, με τον πρωθυπουργό προφανώς στο επίκεντρο της οργής του, παρότι βεβαίως δεν είχε ο ίδιος ουδεμία εμπλοκή, ήρθε ο Θόδωρος Καρυπίδης για να τους ανατρέψει τα σχέδια.

Με δημόσια παρέμβασή του ο ισχυρός άνδρας του Άρη κάλεσε τους φίλους της ομάδας του να μείνουν... σπίτια τους, καθώς ο ίδιος είχε αναλάβει προσωπικά την υπόθεση.

«Ζητώ όμως από όλους, να δείξετε αυτοσυγκράτηση, και να αποφύγετε οποιασδήποτε μορφής αντίδραση. Χειρίζομαι προσωπικά την υπόθεση και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποδοθεί πραγματική δικαιοσύνη. Αισιοδοξώ βάσιμα, ότι στο τέλος θα ανατραπεί η απόφαση και θα επικρατήσει το δίκαιο. Έχετε ήδη στείλει το μήνυμα εκεί που πρέπει...», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε ότι τεχνηέντως είχε “επικοινωνηθεί” και το τετ α τετ του αφεντικού του Άρη με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, όπου ένα από τα βασικά θέματα της ατζέντας θα ήταν και το -6. Κατά ένα... μαγικό τρόπο δηλαδή, η κυβέρνηση θα παρενέβαινε για να σβήσει την ποινή στους “κίτρινους”. Μαζί βέβαια με αυτό, βγήκαν προς τα έξω και τα σχέδια για το νέο γήπεδο της ομάδας, που προφανώς έκαναν μεγάλη μερίδα του κόσμου να “μαλακώσει”, επιχειρώντας μία αντιστροφή του κλίματος που υπήρχε.

Να όμως, που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με το επιτελείο του, αποχώρησε από τη Θεσσαλονίκη, αντιδράσεις από φίλους του Άρη δεν αντίκρισε ποτέ ο πρωθυπουργός και λίγες ώρες αργότερα... αποφασίζεται ξαφνικά η αλλαγή πλεύσης της “κίτρινης” ΠΑΕ.

Ανάμεσα λοιπόν στο δίλημμα που είχε να αντιμετωπίσει ο σύλλογος για το αν θα ζητήσει αναψηλάφηση της υπόθεσης ή έστω να γίνει αίτηση ανάκλησής της κι αυτό μάλιστα ενώ δεν υπήρχε το παραμικρό νέο στοιχείο, αποφασίστηκε ο δεύτερος δρόμος. Αυτός του CAS, του Διεθνούς Αθλητικού Διαιτητικού Δικαστηρίου.

«Φάγαμε τον παπά του Καρυπίδη»

Όσο για τους λόγους που φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι ο Θόδωρος Καρυπίδης έκανε εν γνώση του... σκριν στην κυβέρνηση. Τον λόγο; Μόνο εκείνος τον ξέρει. Ενώ δηλαδή γνώριζε ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να αλλάξει κανένας νόμος, έστελνε το "μήνυμα" στον κόσμο του Άρη ότι μέσω κυβέρνησης θα έρθει η ανατροπή του -6, τη στιγμή που εκείνος είχε ήδη αποφασίσει τον τρόπο που θα κινηθεί στη συνέχεια.

Μία ματιά βέβαια στα social media αν ρίξει κανείς τις τελευταίες ώρες, θα αντιληφθεί ότι αρκετοί φίλοι του Άρη δεν δυσκολεύτηκαν να καταλάβουν το τι ακριβώς "παίχτηκε".

«Φάγαμε τον παπά του Καρυπίδη και τώρα πορευόμαστε με το -6», σχολιάζει κάποιος.

«Το άγχος του προέδρου ήταν να μην πάει ο κόσμος του Άρη στη ΔΕΘ και παρεξηγηθούν τα κοπρ@@@ της κυβέρνησης, ε ρε δούλεμα που πέφτει», αναφέρθηκε σε άλλο σχόλιο. 

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Κάρυ», μας πήρανε χαμπάρι: Το -6 στα λόγια και το γήπεδο… λόγω ΔΕΘ!
EVENTS