MENU

Ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ μίλησε με ανοιχτά χαρτιά για το ρόστερ του ΠΑΟΚ, ξεκαθάρισε πως είναι ένα νεανικό σύνολο που μπορεί να φτάσει άμεσα σε τοπ επίπεδο, δίνοντας ελάχιστες πιθανότητες να γίνει κάποια άλλη κίνηση ενίσχυσης. Παράλληλα, σχολίασε τις πωλήσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι, τονίζοντας πως επί της ουσίας πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έμπαιναν στο τελευταίο έτος του συμβολαίου τους και οι πιθανότητες να ανανεώσουν ήταν λιγοστές.

Μιλώντας για την παραμονή του Γιαννούλη στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, παρά τις προτάσεις που έφτασαν, υπογράμμισε πως ο Δικέφαλος δεν είναι σε κατάσταση... απελπισίας, διατηρώντας έναν από τους καλύτερους φουλ μπακ στο ρόστερ του. 

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Γερμανού για τον Αμπέλ Φερέιρα, δηλώνοντας σοκαρισμένος από την αρνητική ενέργεια που αντιλήφθηκε πως υπήρχε για τον προπονητή του ΠΑΟΚ κατά το πρώτο διάστημα της παρουσίας του. «Ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος».

Παράλληλα είπε: «Ο Ιβάν και ο Γιώργος με έφεραν για να κάνω τον ΠΑΟΚ βιώσιμο».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: 

Για το ρόστερ: «Όσον αφορά το ρόστερ, το οποίο είναι πραγματικά πολύ νεανικό, μπορεί οι νεαροί ποδοσφαιριστές να μην είναι στο top επίπεδό τους, ωστόσο, πιστεύω ότι μπορούν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι πάρα πολύ νωρίς να συζητήσουμε για το τι θα γίνει. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά από την αρχή της προετοιμασίας για να μπορέσει η ομάδα να βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, έχουμε καταπληκτικούς ανθρώπους που δουλεύουν για την ομάδα, έχουμε βελτιώσει πολύ την ομάδα σε όλους τους τομείς και θα πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα για την δουλειά που γίνεται από όλους. Αυτά που έχουμε κάνει εμείς γιατί και εγώ είμαι τρεις μήνες εδώ πέρα, ήταν να αναλύσουμε αυτά που υπήρχαν ήδη εδώ από την προηγούμενη σεζόν και έπρεπε να δούμε ποια πράγματα πρέπει να κάνουμε καλύτερα και ποια πρέπει να βελτιώσουμε. 

Έχουμε χτίσει όλο αυτόν καιρό μια πολύ μεγάλη οικογένεια, έχουμε χτίσει μια οικογένεια που λύνουμε ότι συμβαίνει μεταξύ μας ως άντρας προς άντρα και σίγουρα αυτό που νιώθω εγώ είναι ότι όλοι μας είμαστε ενωμένοι και κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αποδώσουν τα μέγιστα όλοι αυτοί που απαρτίζουν την ομάδα. Προσπαθούμε να έχουμε όλους τους ποδοσφαιριστές ικανοποιημένους, μιλάμε καθημερινά μαζί τους και πάνω σε αυτή τη βάση θα χτίσουμε τις προσδοκίες του συλλόγου. Δεν είμαστε εδώ πέρα για να φτιάχνουμε δικαιολογίες, αυτό που έχουμε πει από την προετοιμασία στο Πήλιο, είναι ότι η φιλοδοξία μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θα θέλαμε να πάμε στο Champions League, φιλοδοξία μας είναι να κερδίσουμε όλους τους αγώνες, φιλοδοξία μας είναι να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται στο Europa League, ξέρουμε το βάρος της φανέλας του ΠΑΟΚ. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι σε κάθε οικογένεια θα υπάρχουν προβλήματα, θα υπάρχουν ζητήματα και δεν θα αφήσουμε κανέναν να χτυπήσει την πόρτα και να μπει μέσα σε αυτά. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστικοί και όχι μη ρεαλιστικοί σε αυτά που ζητάμε».

Για τον Τσόλακ και τις ενέργειες που έκανε ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ: «Είναι δύσκολο να απαντηθεί μιας και υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Υπήρχε ήδη η πιθανότητα της απόκτησης του Τσόλακ, ωστόσο, το μεταγραφικό παζάρι δεν λειτουργεί όπως ένα μαγαζί. Πρέπει να γίνουν διάφορες ενέργειες και δεν είναι πάντα στο δικό μας χέρι να γίνουν. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όταν έρχεται ένας ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο να μπει άμεσα και να προσφέρει. Δεν ξέρω ακόμη και αν ερχόταν νωρίτερα αν θα ήταν στο 100%. Νομίζω είναι δύσκολο να εξηγηθεί γιατί ήρθε αργά και ίσως δεν είναι και στο χέρι μας να το εξηγήσουμε».

Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε όλες τις απαιτήσεις του προπονητή. Έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις με τον ίδιο σε αυτό το κομμάτι και όπως σέβομαι την επιθυμία του, έτσι και αυτός σέβεται την επιθυμία να μην φέρουμε κάποιον ποδοσφαιριστή αυτή τη στιγμή».

Για τις πωλήσεις παικτών: «Για τους παίκτες που πωλήθηκαν, μιλάμε για παίκτες που έμπαιναν στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και τον Γενάρη θα μπορούσαν να υπογράψουν σε ομάδα, χωρίς ο ΠΑΟΚ να πάρει τίποτα. Τα λεφτά που πήρε η ομάδα ήταν ικανοποιητικά, είναι δύσκολο να αξιολογήσεις τέτοιες καταστάσεις. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι που πήραμε αυτά τα χρήματα από αυτούς τους ποδοσφαιριστές γιατί οι πιθανότητες να ανανεώσουν ήταν λίγες. Το γεγονός ότι έχει ποσοστό μεταπώλησης ο ΠΑΟΚ, θα μπορεί να επωφεληθεί από πιθανή μεταπώλησή τους. 

Από την άλλη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια περίοδο πολύ ειδικών συνθηκών λόγω του κορωνοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα. Ψάξαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. 

Εγώ είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η ομάδα με έφερε εδώ για να κάνω την ομάδα στιβαρή. Αυτό σημαίνει να βγάλουμε παίκτες από την ακαδημία, να φέρουμε παίκτες με αξία. Δεν είμαι τρελός να φέρω παίκτες με υπέρογκη αξία, ούτε θα φέρω έναν παίκτη για να πω ότι έφερα έναν παίκτη. 

Από την άλλη -βέβαια- δεν είμαστε απελπισμένοι. Έχουμε έναν από τους καλύτερους οπισθοφύλακες στην Ευρώπη και δεν τον πουλήσαμε είναι ακόμη εδώ. Προσπαθούμε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις με τις συνθήκες που έχουμε. Νομίζω ότι από την δική μας πλευρά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε υπομονή με τους παίκτες που έχουμε. Ανανεώσαμε ποδοσφαιριστές που έχουν πολύ μεγάλη προοπτική. Υπάρχουν ακόμη 2-3 στόχοι που δεν είναι του παρόντος να συζητηθούν. Θέλουμε η ομάδα να είναι στιβαρή στο οικονομικό πλαίσιο».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα: «Τον προπονητή Φερέιρα τον ήξερα με την Μπράγκα, ήξερα πάνω κάτω το στιλ παιχνιδιού του. Όταν ήρθα στην Θεσσαλονίκη, σοκαρίστηκα από την αρνητική ενέργεια που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Εγώ τον σεβάστηκα, τον στήριξα και τον προσέγγισα. Είναι άνθρωπος που κάνει διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον ΠΑΟΚ για την βελτίωση της ομάδας. Ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος. Από την άλλη, από την στιγμή που μιλάμε για σταθερότητα, θα πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στον προπονητή, πιστεύω ότι όλοι θα πρέπει να είμαστε κοντά και να είμαστε μαζί. Δεν είμαι εξοικειωμένος με την λογική ότι πρέπει να κερδίζεις όλους τους αγώνες αλλιώς θα πας στο σπίτι σου. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον προπονητή, θα πρέπει να είμαστε σωστοί και να μιλάμε με σεβασμό. Ο Αμπέλ είναι εδώ πέρα στο 100% και μπορεί να είμαστε φίλοι, αλλά πάνω απ'όλα είμαστε επαγγελματίες, θα μιλήσουμε και κάποιες στιγμές θα διαφωνήσουμε, αλλά πάντα έχοντας τον σεβασμό στο να μας καθοδηγεί στο τι θα κάνουμε και επίσης το γεγονός ότι θέλουμε το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο».

Για τη δομή του ΠΑΟΚ: «Πλέον υπάρχει μια ξεκάθαρη δομή του πώς λειτουργούν τα πράγματα. Έξι μήνες πριν το τέλος κάθε σεζόν, πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός με το τι θέλει ο προπονητής. Όταν ήρθα μου έδωσε ένα πλάνο με το τι θέλει και μετά ξεκινάει ο διάλογος και οι «μάχες» (σ.σ. γέλια). Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να φτιάξουμε ένα προφίλ για τον παίκτη που ζητάμε. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθήσουμε τον παίκτη όσο πιο πολύ γίνεται, είτε σε video, είτε ζωντανά. Μετά υπάρχουν διάφορα άλλα πράγματα που πρέπει να διασταυρωθούν, όταν συγκεντρωθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, πάμε στον ιδιοκτήτη και υπάρχει συζήτηση αν είναι πραγματικά αναγκαίος αυτός ο ποδοσφαιριστής, αν η τιμή που έχει γίνει η διαπραγμάτευση είναι λογική ή εκτός ορίων. Μετά συλλέγουμε πληροφορίες ιατρικές, τσεκάρουμε το instagram του για να δούμε τι ζωή κάνει. Όταν υπάρχουν όλα αυτά και υπάρχει η έγκριση, ο ποδοσφαιριστής υπογράφει και του ετοιμάζουμε ένα video για να τον παρουσιάσουμε. Προσπαθούμε να έχουμε και προσωπική επαφή με τον κάθε ποδοσφαιριστή. Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των συνθηκών. Νομίζω ότι φέτος έχουμε φέρει πολύ καλούς παίκτες στην ομάδα και πολύ καλούς χαρακτήρες».

Για τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: «Έχουμε μια πολύ στενή επαγγελματική σχέση. Με τον ιδιοκτήτη δεν έχω γνωριστεί ακόμη αυτοπροσώπως, αλλά έχουμε μιλήσει πολύ. Με τον κ. Γιώργο Σαββίδη είχα την ευκαιρία να γνωριστώ προσωπικά και είχα μεγάλη χαρά που έγινε αυτό στο Κράσνονταρ. Κατά την διάρκεια όλων των συνεντεύξεων που έδωσα με την οικογένεια Σαββίδη, πραγματικά ήμουν πάρα πολύ ικανοποιημένος από αυτά που άκουγα. Αυτό που νιώθω είναι ότι οι ίδιοι έχουν πολύ μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο. Θέλουν να γίνεται όλο και καλύτερος ο σύλλογος και όταν τα άκουσα αυτά χάρηκα πάρα πολύ, γιατί πραγματικά και εγώ θέλω να πετύχω με αυτό το νεανικό σύνολο που έχουμε. Έχουμε ελευθερία κινήσεων, σίγουρα ο τελευταίος λόγος ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη, αλλά εγώ και ο Αμπέλ Φερέιρα έχουμε ελευθερία κινήσεων. Η αίσθηση που έχω είναι ότι του λείπει πάρα πολύ το γεγονός ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα, του κοστίζει αυτό και πραγματικά λυπάται για το γεγονός ότι δεν είναι εδώ γιατί θα ήθελε να είναι εδώ και να δείξει έμπρακτα την στήριξή του στην ομάδα».

Για τον Δημήτρη Γιαννούλη: «Υπάρχουν καθημερινά συζητήσεις. Ο Γιαννούλης είναι ένας τοπ ποδοσφαιριστής και εκπληκτικός χαρακτήρας. Είναι όλα ανοιχτά, μπορεί να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, μπορεί να μείνει και όπως είναι. Έχει τις δικές του φιλοδοξίες και θα προσπαθήσουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση για την ομάδα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ θα κοιτάξει στις εναπομείναντες ημέρες για ελεύθερο ποδοσφαιριστή: «Ποτέ μην λες ποτέ αλλά είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ και τους παίκτες που έχουμε. Σε κάθε θέση έχουμε τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές και σε κάποιες παραπάνω από δύο. Καταλαβαίνω ότι είναι ελκυστικό να μιλάμε για μεταγραφές αλλά νιώθω άνετα αν μείνουμε έτσι αλλά ποτέ μην λες ποτέ, μέχρι το τέλος των μεταγραφών δεν ξέρουμε τι ευκαιρίες μπορούν να παρουσιαστούν».

Για τον αποκλεισμό του Περέιρα: «Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που μπορεί να αποτελέσει το μέλλον. Πρέπει να σκεφτούμε και βραχυπρόθεσμα ήταν μια δύσκολη απόφαση του προπονητή γιατί είναι νεαρός και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Θεωρήθηκε από τον προπονητή πως υπάρχουν λύσεις που αν χρειαστεί θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό του Γιαννούλη. Βέβαια η λίστα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, ευελπιστώ πως θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση. Έχουμε και τον Λέο Ζαμπά που πολύ τον θέλουμε μαζί μας, όπως και τον Ροντρίγκο Ρέι που μας βοηθάει πολύ ως τρίτος τερματοφύλακας, αλλά δεν δηλώθηκε για να μπει άλλος παίκτης στην λίστα».

Για τον Μίσιτς: «Όσον αφορά τον Μίσιτς, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έκανε καταπληκτική σεζόν. Ο σύλλογος έχει κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει στην δύσκολη περίοδο που περνάει. Ο ίδιος έχει μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους συμπαίκτες του, χαρήκαμε όταν τον είδαμε να μας επισκέπτεται με τον γιο του σε κάποιες προπονήσεις, όπως και στην Τούμπα. Βρίσκεται σε επαφή με τους φυσιοθεραπευτές για το τι πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι, υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι και αυτό λέει ότι ο Μίσιτς ανήκει στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας και δεν είναι κρυφό ότι έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες για να τον αποκτήσουμε και πάλι δανεικό από την Σπόρτινγκ τον Γενάρη. Σίγουρα είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα. Η δική μας ευχή και η δική μας πίστη είναι να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ και θέλουμε να επιστρέψει δυνατότερος και να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ. Χθες είχαμε μια συζήτηση με τον ίδιο και τον εκπρόσωπό του, τον είδα σε καλή διάθεση και πιστεύω ότι σύντομα θα είναι κοντά μας».

Για το αν υπήρξε σκέψη για μεγαλύτερη ανανέωση του ρόστερ και αν συμφωνεί με την άποψη ότι η ομάδα δεν φέρθηκε καλά σε παίκτες που δεν ανανέωσαν: «Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο για εμένα να το αξιολογήσω. Προσπαθήσαμε να φερθούμε σε όλους με τον δέοντα σεβασμό και δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο σε αυτό».

Για την πώληση του Δημήτρη Πέλκα και αν είναι ικανοποιημένος: «Από την δικιά μου πλευρά πιστεύω πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Υπάρχει χώρος για νέους ποδοσφαιριστές να μάθουν τι σημαίνει να είσαι ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου. Οσον αφορά τον Πέλκα είναι ένα παιδί του ΠΑΟΚ, όλη τη ζωή του ήταν εδώ. Ο ίδιος ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, να αλλάξει παραστάσεις. Η ομάδα δεν του στάθηκε εμπόδιο τον βοήθησε, όπως βοήθησε και ο ίδιος τον εαυτό του. Ολες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες. Σίγουρα έφυγαν Έλληνες παίκτες, ωστόσο, μη ξεχνάμε πως έχουμε κι άλλους νέους παίκτες που ήρθαν στην πρώτη ομάδα, όπως οι Μιχαηλίδης και ο Τζόλης που έχουν ενεργό ρόλο στον σύλλογο. Λέω ότι είμαι πάρα πολύ χαρούμενος και πάρα πολύ περήφανος γιατί ο Πάμπλο Γκαρσία έχει κάνει τρομερή δουλειά στις ακαδημίες και έρχονται ποδοσφαιριστές με μεγάλο μέλλον. Πραγματικά πιστεύω ότι γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο στο κομμάτι της δουλειά. Για εμάς είναι μια μεγάλη πρόκληση για το πώς θα ενώσουμε αυτό το κομμάτι. Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να είμαστε συνεπής σε αυτό το κομμάτι. Είμαστε περήφανοι που έχουμε έναν ποδοσφαιριστή όπως είναι ο Κούτσιας που είναι 16 χρονών και έχει ήδη 35 αγωνιστικά λεπτά στη Super League».

Για τον Καντουρί και τον Κρέσπο: «Με τον Ομάρ ήδη έχουν υπάρξει συζητήσεις, από την δική μας πλευρά, θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτό το κομμάτι. Από την άλλη, ο Κρέσπο είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας και σε αυτό το θέμα θα κάνουμε ότι μπορούμε να κάνουμε. Θέλουμε να συμπεριφερθούμε με σεβασμό σε όλους τους ποδοσφαιριστές μας. Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί ο Πόντους μου είχε πει ότι όταν σκοράρει θα μου στείλει την φανέλα του, αλλά ακόμη δεν το έκανε».
 

Κυριάκος για FFP

O Κυριάκος Κυριάκος μίλησε για το θέμα του FFP , σχολιάζοντας το κατά πόσο επηρεάζει την πολιτική του Δικεφάλου: «Δεν είναι δυνατόν χωρίς να ξέρουμε ακριβώς του όρους που θα βάλει η UEFA και ούτε ήταν αυτή η προσδοκία μας ότι οι όροι του FFP μπορούν να καλυφθούν με μια μεταγραφική περίοδο. Είναι αρκετά μεγαλύτερα τα έσοδα από την Ευρώπη, τις πωλήσεις παικτών και την ελάφρυνση του μπάτζετ και είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του το διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε: 

«Δεν θέλω να θολώσουμε κάποια πράγματα που ειπώθηκαν για το αγωνιστικό τμήμα, αλλά δεν θέλω και να υπεκφύγω. Είναι απόλυτη ευθύνη του τμήματός μου να αφήσουμε την ομάδα ανεπηρέαστη από οποιαδήποτε εξωτερική πίεση, οι εχθροί θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν προβλήματα. Βλέπουμε τι γίνεται ξέρουμε τι γίνεται ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο να το κερδίσεις μέσα και έξω από το γήπεδο.

Δεν έχω αμφιβολία ότι το θέμα που στοίχησε πέρσι τον εκνευρισμό μας και την αποσυσπείρωσή μας έχει τελειώσει. Αυτό το θέμα είναι και ένας από τους λόγους του δικού μου εκνευρισμού. Η ομάδα θέλει θετική ενέργεια. Έχουμε πάρει τα μαθήματά μας. Διοικητικά αισθανόμαστε πάρα πολύ οχυρομένοι με την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, είναι δουλειά όλων όσων λένε ότι αγαπούν τον ΠΑΟΚ και όλων όσων δραστηριοποιούνται σε δουλειές που έχουν να κάνουν με τον ΠΑΟΚ».

Η αποκάλυψη για την επικοινωνία Ιβάν Σαββίδη - Αντελίνο Βιεϊρίνια

 

Η τοποθέτηση Κυριάκου για τον Πορτογάλο

 

Αποκαλύψεις Ρέμπε για Άκπομ, Μάτος και Μαουρίσιο

 

 

 

 

Ρέμπε: «Για μένα δεν τέθηκε ποτέ θέμα Φερέιρα - Αυτό είναι το πλάνο μας»
EVENTS