Αυτά τα ντέρμπι χρόνια τώρα είναι τα κορυφαία στην Ελλάδα. Και όποιος κερδίσει έχει μία χαρούμενη εβδομάδα, ο άλλος πέφτει σε εσωστρέφεια. Ο Παναθηναϊκός πάει στο Φάληρο με το 5 στα 5 και στόχο να συνεχίσει το σερί των νικών και να εδραιωθεί στην κορυφή στέλνοντας μήνυμα σε όλους, ότι φέτος θα είναι διαφορετικά.
Είναι σύγκρουση δύο διαφορετικών κόσμων. Το έχω γράψει πάρα πολλές φορές, απλά το θυμίζω και πάλι. Μετά από τρία χρόνια ο Παναθηναϊκός πάει πρωτοπόρος στο Φάληρο. Την προηγούμενη φορά , που πήγε πρωτοπόρος να παίξει στο Φάληρο τον έβαλαν να παίξει με 17 κρούσματα κόβιντ, του έφαγαν ένα καθαρό πέναλτι στον Σπόραρ και του έκλεψαν το πρωτάθλημα. Αυτή την φορά το παιχνίδι είναι αρκετά νωρίς και δεν θα κριθεί τίποτα(ειδικά για τον Παναθηναϊκό, που ότι και να γίνει μετά το ματς πάλι πρώτος θα είναι). Απλά είναι το δεύτερο ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό και το πρώτο εκτός έδρας.
Στο πρώτο ντέρμπι η ομάδα του Νίστρουπ ήταν πολύ ανώτερη και έφθασε σε εύκολη νίκη επί του ΠΑΟΚ, τώρα είναι δεδομένο, ότι θα αντιμετωπίσει έναν λυσσασμένο Ολυμπιακό, που ψάχνει με μία νίκη να κάνει μία νέα αρχή.
Κόντρα στην δίψα του Ολυμπιακού, η ομάδα πρέπει να δείξει την ίδια δίψα και ακόμα μεγαλύτερη, για να κάνει ένα διπλό, που θα του δώσει μεγάλη ώθηση. Ο κόσμος φέτος βλέπει να γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια σε όλα τα επίπεδα για πρώτη φορά μετά από χρόνια, για να σπάσει η κατάρα των 16 ετών. Και ο κόσμος έχει βρει και πάλι το χαμόγελό του μέχρι τώρα και ελπίζει και στηρίζει.
Αυτά τα ντέρμπι δεν τα παίζεις, τα κερδίζεις. Οσοι μπουν μέσα στο γήπεδο, πρέπει να βγουν από αυτό και να είναι ήσυχοι , ότι έχουν κάνει το καλύτερο, που μπορούν, για να πάρουν αποτέλεσμα .
Την Κυριακή το βράδυ τα λάθη απαγορεύονται και η συγκέντρωση πρέπει να είναι στο 200% μέχρι ο Ισπανός διαιτητής να σφυρίξει την λήξη του αγώνα. Ο Νίστρουπ έχει ετοιμάσει την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο, έχει αναλύσει με κάθε λεπτομέρεια τον Ολυμπιακό στους παίκτες, καθώς και τον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων του Ιμανόλ. Το Σάββατο δούλεψε πολύ και στις στατικές φάσεις. Ο Παναθηναϊκός φέτος έχει και πολλή ποιότητα και προσωπικότητες. Αυτά πρέπει να φανούν στο γήπεδο. Απέναντι στην ορμή του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιτάξει την ίδια ορμή και να αξιοποιήσει τους χώρους με τους ταχύτατους παίκτες, που έχει και τον Ουναί. Και όλοι οι παίκτες να θυσιαστούν, όταν η ομάδα αμύνεται, να παίξουν ο ένας για τον άλλον και όλοι για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του.
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα μύρια όσα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτά δεν σβήνουν ποτέ. Και τώρα προσπαθεί να μειώσει τις μέχρι τώρα νίκες του Παναθηναϊκού, Μπείτε στο γήπεδο και δώστε απαντήσεις και κάντε τον κόσμο του Παναθηναϊκού να πάει αύριο περήφανος στην δουλειά του. Τίποτα λιγότερο. Πάμε Πανάθα...