MENU

Τι κι αν τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται δραματικά σε όλο τον πλανήτη και έχουν παραλύσει κάθε δραστηριότητα; Τι κι αν οι αριθμοί των νεκρών παγκοσμίως αυξάνονται εκθετικά στην μεγαλύτερη παγκόσμια τραγωδία που βιώνει η ανθρωπότητα στον αιώνα μας; Τι κι αν κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει αύριο; Τι κι αν ουδείς μπορεί να διαβεβαιώσει αν και πότε θα ξαναπαιχτεί ποτέ ποδόσφαιρο σε οποιαδήποτε χώρα;

Στον Ολυμπιακό περιμένουν, λένε, την απονομή. Ζουν και αναπνέουν για την φιέστα! Εκτός τόπου και χρόνου.

Δεν είναι κάτι τυχαίο ούτε συμπτωματικό. Είναι μία πάγια ερυθρόλευκη επικοινωνιακή τακτική, με σκοπό να δημιουργηθεί κλίμα στην κοινή γνώμη, άσχετα αν αυτό που κοινοποιείται είναι αλήθεια ή όχι. Τι σημασία εξάλλου έχει η αλήθεια μπροστά στο συμφέρον του Ολυμπιακού; 

Πριν την τηλεδιάσκεψη της Τρίτης ανάμεσα στην ΟΥΕΦΑ και τις 55 ομοσπονδίες - μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης για το μέλλον της σεζόν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, στο λιμάνι το είχαν βγάλει το πόρισμα. Αν ψάξει κανείς στο διαδίκτυο θα βρει ακόμα τα δημοσιεύματα που έδειχναν τους μύχιους πόθους στην πλατεία Αλεξάνδρας: «Συμφωνούν όλοι και είναι γεγονός: Ο τίτλος στον Ολυμπιακό». Ποιοι είναι άραγε αυτοί οι «όλοι» που συμφωνούν δεν θα το μάθουμε ποτέ.

«Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ελλάδας 2019-2020: Είτε τελειώσει είτε δεν τελειώσει το πρωτάθλημα». Ετούτο πάλι; «Πωτς γκένεν αυτό;» που θα έλεγε και ο Πάτρικ Ογκουνσότο; Πως προκύπτει αυτό και με τέτοια σιγουριά, «είτε τελειώσει είτε δεν τελειώσει το πρωτάθλημα»; Εκτός αν στον Ολυμπιακό έχουν τόση δύναμη πια και μπορούν να κάνουν πράξη του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Τότε, πάσο.

Θα περίμενε κανείς μετά από τις αποφάσεις που πήρε από κοινού η ΟΥΕΦΑ με τις 55 ομοσπονδίες να υπάρχει μία  αναδίπλωση στο λιμάνι. Το είπε εξάλλου ξεκάθαρα ο Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν: «Πρόθεση μας είναι να ολοκληρωθούν οι σεζόν σε κάθε χώρα. Αν δεν ολοκληρωθούν όμως, τότε η ΟΥΕΦΑ δεν μπορεί να επιβάλλει πρωταθλητές».  Πόσο πιο απλά να το πει ο άνθρωπος; 

Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε καμία στον κόσμο δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βάλει το χέρι του στην φωτιά και να εγγυηθεί ότι η αγωνιστική σεζόν θα ξεκινήσει μία συγκεκριμένη ημερομηνία. ΟΥΔΕΙΣ. Διότι ο κορωνοϊός είναι ένας άγνωστος, ύπουλος, απρόβλεπτος αντίπαλος που μέχρι στιγμής διασπείρεται. Επομένως κανείς δεν μπορεί και να εγγυηθεί ότι οποιαδήποτε σεζόν στην Ευρώπη θα ολοκληρωθεί φυσιολογικά.

Όχι. Στον Ολυμπιακό φαίνεται ότι τα γνωρίζουν όλα κι αυτό αποτυπώνεται στα ερυθρόλευκης απόχρωσης Μέσα του. Το ένα μας ενημερώνει με βαρύγδουπο τίτλο ότι «Περιμένει την απονομή»! Όλα ρολόι δηλαδή, όλα τέλεια στην χώρα, το μόνο που απομένει είναι η διοργάνωση της φιέστας. Πάλι καλά που δεν έγινε και πρόωρη απονομή του Europa League.

Λίγο παραδίπλα αποκαλύπτονται τα μυστικά Plan B της ΟΥΕΦΑ, ώστε ο Ολυμπιακός να το σηκώσει ακόμα κι αν η Super League δεν καταφέρει να ολοκληρωθεί πριν από το deadline της 30ης Ιουνίου που έβαλε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν. Θα παίζουμε ως τις 15 Ιουλίου, θα γίνουν μονά τα πλέι-οφ στα εθνικά πρωταθλήματα (τι κι αν καμία σημαντική ευρωπαϊκή λίγκα δεν έχει πλέι-οφ τίτλου, η ΟΥΕΦΑ κατέστρωσε ειδικό πλάνο για την Ελλάδα), τέλος πάντων θα γίνει ότι είναι εφικτό από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, μη τυχόν και δεν πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός.

Πουθενά, μα πουθενά δεν γράφτηκε η άβολη αλήθεια, την οποία άλλωστε είπε ξεκάθαρα ο Σλοβένος πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ: Αν τυχόν η σεζόν σε οποιαδήποτε χώρα δεν ολοκληρωθεί φυσιολογικά, τότε η εγχώρια ομοσπονδία σε συνεργασία με την εκάστοτε λίγκα θα αποφασίσει από κοινού με ψηφοφορία τι μέλλει γενέσθαι.

Μπορεί όντως το πρωτάθλημα να δοθεί στην ομάδα που θα προπορεύεται μέχρι την διακοπή (στην Ισπανία πάντως το απέκλεισαν αυτό το ενδεχόμενο), μπορεί και να ακυρωθεί η σεζόν και να μπει παύλα, δίπλα στον πρωταθλητή. Ουδείς το γνωρίζει αυτό. 

Ωστόσο, στον Ολυμπιακό δεν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Θέλουν να λειάνουν επικοινωνιακά το έδαφος. Αυτό μόνο τους νοιάζει. Μόνο που το κάνουν άγαρμπα. Άκομψα. Για μία ακόμα φορά κατάφεραν να βρεθούν κόντρα με το λαϊκό αίσθημα, που αυτή τη στιγμή το τελευταίο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η κάψα του Ολυμπιακού που… περιμένει την απονομή. Έξι νεκροί, αμέτρητα κρούσματα, δεκάδες άνθρωποι με υποστήριξη αλλά στον Ολυμπιακό πέρα βρέχει.

Ο κόσμος πεθαίνει και στον Ολυμπιακό περιμένουν, λένε, την απονομή!
EVENTS