Ο Γίργκεν Κλοπ βρέθηκε πολύ κοντά στο να συνδυάσει το ντεμπούτο του στον πάγκο της National Mannschaft με μια τεράστια εκτός έδρας νίκη σε derby, όμως η Ολλανδία χ-αμογέλασε τελευταία. Σε ένα ματς που έγινε στο πλαίσιο του ομίλου που συμμετέχει και η Εθνική μας, η Γερμανία πήρε προβάδισμα στο πρώτο μέρος, οι Οράνιε είχαν δύο ακυρωμένα γκολ, όμως τα κατάφεραν στο φινάλε και έναν πρώην παίκτη του Γερμανού τεχνικού.
Στο 13’ ακυρώθηκε γκολ του Φαν Ντάικ για το σύνολο του Τσάβι Ερνάντεθ και στο 32’ η Γερμανία πήρε προβάδισμα με τον Ενμέτσα έπειτα από φάση διαρκείας, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται επειδή ο Μπρόμπεϊ έχει τραυματιστεί. Στο 39’ ο Κλοπ «τρελάθηκε» με το ότι ο Αντεγιέμι πλάσαρε άουτ σε κενό τέρμα και τελικά αυτό ήταν κάτι που θα κόστισε το αποτέλεσμα.
Στην επανάληψη νέο γκολ ακυρώθηκε για τους γηπεδούχους, ξανά για ενέργεια του Φαν Ντάικ, ενώ έχασαν και εκείνοι αδιανόητη ευκαιρία σε κενό τέρμα με τον Μέερντινγκ. Το τελικό 1-1 διαμόρφωσε στο 92’ ο άσος της Λίβερπουλ, Γκάκπο, με βολέ στην κίνηση έπειτα από εκπληκτική ενέργεια, με κλέψιμο, κούρσα και σέντρα ακριβείας με το εξωτερικό από τον Φαν Μπόμελ.
Μετά το 1-1, Ολλανδία και Γερμανία έχουν από έναν βαθμό και αμφότερες βρίσκονται κάτω από την Ελλάδα στο Group2 του League A μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής.