MENU

Για να μην επαναλαμβανόμαστε, είναι σαφές πως ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του Ράζβαν και αυτό γιατί ήταν μία διαδικασία ακραίου ανταγωνισμού μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του θεσμού. Ο καλός μου φίλος Μηνάς Λυσσάνδρου μπορεί πλέον να βγει στην αγορά και να μαζέψει χρήμα. Το προϊόν που ηγείται, είναι ελκυστικό κυρίως χάρις στον ΠΑΟΚ και θα το εξηγήσω.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον τίτλο απαντώντας μόνο σε ποδοσφαιρικά ζητήματα που του προέκυψαν. Η διαφορά του Ράζβαν με τους συναδέλφους του, ήταν πως έχτισε ένα πιο σκληρό γκρουπ που αντέχει στις κακουχίες και όταν χρειάστηκε, άλλαξε και το μοτίβο του. Η κατάκτηση του ΠΑΟΚ, συνέτριψε ποταπές προσωπικότητες που βρίσκουν ρόλο πουλώντας αέρα παρασκηνίου. Το προϊόν είναι επιτέλους ποδοσφαιρικό.

Ο ανταγωνισμός πλήρωσε συγκεκριμένα πράγματα. Κυρίως ποδοσφαιρικά.

Η ΑΕΚ, όταν κόλλησε δεν βρήκε απαντήσεις. Επαναπαύτηκε στην αίσθηση που το περιβάλλον της προκάλεσε πως είναι η καλύτερη. Δεν ήταν εν τέλει.

Ο Παναθηναϊκός γκρέμισε ότι έχτισε με κόπο ο Ιβάν με μία απόφαση. Το εύκολο είναι να γκρεμίζεις άλλωστε και το έκανε εμφατικά.

Ο Ολυμπιακός άργησε να γίνει από ομάδα του προέδρου, ομάδα του προπονητή. Είχε χάσει έδαφος και θα έπρεπε να αισθάνεται τυχερός που έχασε τόσο λίγο με όλα όσα είχαν συμβεί.

Ο ΠΑΟΚ πιστός στα πρόσωπά του το πήγε μέχρι τέλους. Και επειδή πάντα κομβικές είναι οι κακές στιγμές, η πανωλεθρία του περυσινού τελικού στον Βόλο, ήταν η απαρχή όλων των καλών που ακολούθησαν.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα, έφτασε στους 8 της Ευρώπης, αδίκως δεν βρίσκεται στον τελικό του Σαββάτου, όμως χαλάλι, δεν θα το άντεχα και αυτό.

Η χρήση χαπιών στη Θεσσαλονίκη αυτή την εβδομάδα, πρέπει να ξεπέρασε και το πρώτο Γούντστοκ. Το γνήσιο, το ορθόδοξο.

Αντί να γίνει μία σοβαρή ανάγνωση του γιατί ο ΠΑΟΚ το πήρε και οι άλλοι το έχασαν, διαπιστώνω πως κυρίως στην ΑΕΚ κυριαρχεί η στοχοποίηση του Ράζβαν επειδή είπε πως πήρε τρία πρωταθλήματα. Τρία πήρε παιδιά, τι να κάνουμε; Και με τον διαιτητή που έβαλε ο Φριζενμπίχλερ πως τον λένε στο Βικελίδης, θα μπορούσε να έχει σήμερα ένα. Και μη μου πει κανείς πως ο Γκρίνφιλντ δεν μπήκε στο παιχνίδι επηρεασμένος προς μία κατεύθυνση. Και είμαστε σίγουροι για το ποιος του την έδωσε. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Θα πρέπει να κατανοήσετε λοιπόν, πως ο Ράζβαν Λουτσέσκου με τη δουλειά του, έχει αποκτήσει το εκτόπισμα να λέει την άποψή του. Σου αρέσει δεν σου αρέσει, αυτή είναι και τέλος.

Και όσον αφορά στη συμπεριφορά της ΑΕΚ και τις … συμβολικές κινήσεις ανθρώπων της πριν το παιχνίδι, τα ατοπήματα είναι ασύλληπτα. Πολύ πιο σοβαρά από αυτά που λέει και ενοχλεί ο Λουτσέσκου που εκφράζει απλά την άποψη του.

Όλη τη σεζόν, προσωπικά εγώ δεν σήκωσα ποτέ την κουβέντα σεβόμενος την προσπάθεια όλων των ομάδων. Κινήθηκα ταπεινά, γνωρίζοντας πως άπαντες είναι ικανοί για την διάκριση και πως τα πάντα θα κρινόντουσαν στις λεπτομέρειες.

Διάβασα τόσες φορές πως όλοι μας τρέμουμε την ΑΕΚ που έχασα το μέτρημα. Αν υπήρχε ίχνος αυτοκριτικής, θα διάβασα κάπου πως εν τέλει, αυτή που έτρεμε ήταν η ΑΕΚ. Η οποία στο 80΄της Τούμπας ήταν στο συν δέκα από τον ΠΑΟΚ και τελικά έχασε το πρωτάθλημα από αυτόν.

Αφήστε λοιπόν τον ΠΑΟΚ ήσυχο, πέτυχε ότι πέτυχε με τη μαγκιά του παρά τις τρικλοποδιές που του έβαλαν και κάντε την αυτοκριτική σας.

Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος πλέον και δεν χωρά χωριάτικες επικοινωνιακές τακτικές που αγγίζουν 14χρονά που δεν στροφάρουν αρκετά. Γιατί υπάρχουν και αυτά που στροφάρουν.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, είναι τεράστια γιατί όλα τα γκρουπ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και το έχασαν στις λεπτομέρειες. Στο τέλος το έπαιξε με την ΑΕΚ, η οποία δεν θα πω πως βασική της αδυναμία ήταν το αγωνιστικό, αλλά ένας περίγυρος που έμεινε σε νοοτροπία στην εποχή της Γ εθνικής. 

Νικητής το ποδόσφαιρο