MENU

ΚΟΤΑΡΣΚΙ 8: Σταθερή απόδοση, χωρίς λάθη στο παιχνίδι του, έδιωξε μακριά όσους κίνδυνους παρουσιάστηκαν στα καρέ της περιοχής του με αποκορύφωμα την εκπληκτική και καθοριστική απόκρουσή του στο τετ α τετ του Μλαντένοβιτς. 

ΣΑΣΤΡΕ 7: Έμοιαζε σαν να ήταν οδηγία του Λουτσέσκου οι δύο ακραίοι μπακ να μην έχουν τις προωθήσεις που μας έχουν συνηθίσει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Σάστρε πάτησε στην αντίπαλη περιοχή μόνο στη φάση του δεύτερου γκολ όταν έξυπνα άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του για να φτάσει στον Ντεσπόντοφ που σκόραρε. Αμυντικά τα πήγε εξαιρετικά και με τον Μαντσίνι και με τον Αιτόρ που δεν φάνηκε καθόλου. 

ΜΠΑΜΠΑ 7: Ισχύει ότι και για τον Σάστρε. Περιορισμένες οι κούρσες του, σε ένα κοντρόλ παιχνίδι που είχε το μυαλό του περισσότερο στην άμυνα, παρά στην επίθεση. Ειδικά στο πρώτο μέρος δεν κατέγραψε καμία κούρσα. Αμυντικά είχε αρκετή δουλειά, ωστόσο, κι αυτός περιόρισε αρκετά τους κινδύνους. 

ΚΕΝΤΖΙΟΡΑ 8: Πολύ καλό παιχνίδι. Εξουδετέρωσε τον Γερεμέγιεφ και τον Τζούρισιτς που έπαιξε ως φορ στο δεύτερο ημίχρονο. Νικητής σχεδόν σε όλες τις μονομαχίες. 

ΚΟΥΛΙΕΡΑΚΗΣ 8: Πέτυχε ένα όμορφο γκολ το οποίο όμως ακυρώθηκε - σωστά - ως οφσάιντ. Αμυντικά ήταν απροσπέλαστος σε μία ηγετική εμφάνιση από τον Έλληνα στόπερ. 

ΜΕΪΤΕ 9: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν όλος ο ΠΑΟΚ. Πρώτος σε όλες τις μονομαχίες, πολλές κερδισμένες δεύτερες μπάλες και φάουλ. Από τα καλύτερά του παιχνίδια με πολύ πάθος, ενώ περιόρισε αρκετά και τα λάθη του, με τα περισσότερα εξ' αυτών να έρχονται σε ένα σημείο του αγώνα που φάνηκε να χάνει τη φρεσκάδα του. 

ΟΖΝΤΟΕΦ 7: Ξεκίνησε νωθρά, με αρκετά λάθη, μερικά εξ' αυτών εύκολα που δημιούργησαν προϋποθέσεις ευκαιρίας στους Πράσινους. Σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, με αποκορύφωμα το δεύτερο ημίχρονο που βοήθησε πολύ και στις δύο πλευρές του γηπέδου. 

ΝΤΕΣΠΟΝΤΟΦ 9: Με το πόδι... κολλημένο στο γκάζει συνεχίζει ο Βούλγαρος. Πέτυχε δύο γκολ, στις δύο φάσεις που του παρουσιάστηκαν. Ήταν συμμετοχικός, δραστήριος και αναμφίβολα είναι το πρόσωπο του αγώνα. 

ΤΑΪΣΟΝ 9: Μέχρι και το 40ο λεπτό ήταν παρών-απών από το γήπεδο. Έχει όμως τέτοια ποιότητα και τόσο μεγάλο κίνητρο που μία φάση αρκούσε για να τον κάνει να αλλάξει... τσιπάκι στο παιχνίδι του και να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ήταν ο game changer του ΠΑΟΚ. Από δικό του κλέψιμο της μπάλας κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ έφτασε μέχρι και την περιοχή του ΠαναθηναΪκού και σέρβιρε το πρώτο γκολ στον Ντεσπόντοφ. Με δική του προσωπική ενέργεια και ντρίμπλα στον Βαγιαννίδη, έβγαλε νέα ασίστ στον Βούλγαρο. Μοναδικό μελανό του σημείο το πέναλτι που έκανε στον Μπακασέτα που έφερε τον εκνευρισμό και την κάρτα του. Αντικαταστάθκε στο 70ο λεπτό. 

ΜΟΥΡΓΚ 7: Με πολύ δουλειά στο γήπεδο, έκανε πολλά πράγματα καλά, με αστείρευτα τρεξίματα, αρκετή πίεση στους αμυντικούς του Παναθηναϊκού. Δημιουργικά μπορεί να μην πήγε σε τελικές όπως σε προηγούμενα παιχνίδια όμως από τα πόδια του πέρασαν πολλές μπάλες. 

ΤΟΜΑΣ 7: Έκανε πολλή δουλειά στο γήπεδο και ας μην βρήκε ευκαιρίες να απειλήσει. Δεν σταμάτησε να τρέχει, να πιέζει και να κερδίζει φάουλ. Έκανε καλό παιχνίδι, αν και κινήθηκε αρκετά μακριά από το δικό του πεδίο δράσης. 

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ

Στο 70ο λεπτό ο Ραζβάν Λουτσέσκου έριξε στο παιχνίδι τους Κωνσταντέλια και Ζίβκοβιτς. Ο νεαρός Έλληνας άσος, από τη στιγμή που μπήκε και έπειτα, τράβηξε όλο το παιχνίδι πάνω του. Είχε τρεις τελικές για γκολ, είχε δύο κλεψίματα και γενικώς όλο το μεσοεπιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ πέρασε από τα δικά του πόδια. Ο Ζίβκοβιτς δεν βρήκε χώρους, όμως βοήθησε πολύ τον Σάστρε και αμυντικά κάτι που το είχε ανάγκη ο Ισπανός στο φινάλε του αγώνα. Στο 78ο μπήκε ο Μάρκος Αντόνιο στη θέση του Μουργκ. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε σε ρόλο «δεκαριού», είχε μία τελική με κεφαλιά και γενικώς βοηθούσε κι αυτός σαν τρίτος χαφ. Οι τελευταίες αλλαγές του Δικεφάλου ήταν οι Τζίμας και ο Σβαμπ στο 88ο. 

Η κριτική του ΠΑΟΚ: Η προσωπικότητα του Τάισον, ο «εκτελεστής» Ντεσπόντοφ και ο πανταχού παρών Μεϊτέ