MENU

Η Θεσσαλία βρίσκεται κάτω από το νερό. Το ζούμε καιρό τώρα που πηγαίνουμε στις Κάτω Χώρες, δεν περιμέναμε σίγουρα να το ζήσουμε τόσο κοντά μας. Εκεί βέβαια υπάρχει η υποδομή επειδή βρέχει 320 μέρες το χρόνο. Εκεί μάλλον υπάρχει επιτελικό κράτος. Σε εμάς δεν υπάρχει η παραδοχή πως δεν υπάρχει καν κράτος.

Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν κράτος. Και παρότι τα σημεία των καιρών φωνάζουν πως ήρθε η ώρα να γίνει μία προσπάθεια, μετράμε το νερό που έπεσε. Ποντάροντας βέβαια στο ότι ο μέσος Έλληνας πολίτης είναι ελεγχόμενος στο πρώτο τάισμα. Το είδαμε σε περιοχές που κάηκαν ολοσχερώς. Η ψήφος τους τα είπε όλα. Δεν θέλουμε καλύτερο κράτος, θέλουμε απλά να γεμίσουν οι ανοιχτές παλάμες μας με την πρώτη ευκαιρία.

Χθες στο τσατ του theopinion, βλέπω ξαφνικά αυτό που γράφει ο καλός συνάδελφος Άρης Κουτσιούκης. Στη Καλαμαριά, ο άλλος πήρε τα παιδιά να τα πάει σχολείο και γύρισε και σκότωσε τη εν διαστάσει γυναίκα του. Δεν μπήκε στον κόπο να αναρωτηθεί για το τι θα βρούνε τα παιδιά επιστρέφοντας. Το τι θα πούνε στα παιδιά την ώρα που ήταν στο σχολείο. Η αλητεία παίρνει άλλες διαστάσεις πλέον. Το διάβαζα και δεν μπορούσα να το χωνέψω. Αστυνομικός στο επάγγελμα ο τύπος. Ο Θεός να μας φυλάει.

Τι μας έχει μείνει; Μια μπαλίτσα να δούμε να περάσει η ώρα να πούμε καμιά βλακεία. Έχοντας τη διακοπή, δεν υπήρξε η ευκαιρία εδώ και δύο εβδομάδες να δούμε τίποτα άλλο πλην του τερατουργήματος του Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός που μας κοροϊδεύει στα μούτρα, που δεν έχει καμία σοβαρή προσέγγιση δημιουργίας ενός καλού συνόλου εντάσσοντας όλα τα σύγχρονα – μα όλα – πρότζεκτ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, ήταν η μοναδική μας επιλογή.

Και εκεί που περιμένουμε το ΠΑΟΚ – Άρης με εκατέρωθεν ενδιαφέρον είναι η αλήθεια, έρχεται η αστυνομική διεύθυνση της Θεσσαλονίκης να ζητήσει την αναβολή του λόγω έλευσης του πρωθυπουργού.

Μία κίνηση παραδοχής αδυναμίας από την πλευρά της. Δεν είναι και η πρώτη άλλωστε.

Ξέχωρα που το βράδυ της Κυριακής ο Πρωθυπουργός θα έχει φύγει, πως είναι δυνατόν να υποστηρίζει ο κλάδος με τις περισσότερες προσλήψεις πως δεν μπορεί να διαφυλάξει την ομαλή έλευση του κ. Μητσοτάκη και παράλληλα ένα παιχνίδι που δεν θα υπάρχει μετακίνηση φιλοξενούμενων οπαδών; Θα έρθει στη Τούμπα ένα βανάκι με τις προσκλήσεις, σε αυτό θα βρίσκονται κατά το 80% γνωστοί σε εμάς άνθρωποι, θα έρθει και η αποστολή, θα παίξουν μπαλίτσα και θα αποχωρήσουν για τα σπίτια τους. Ποια ακριβώς είναι η σχέση της έλευσης του Πρωθυπουργού με τον αγώνα; Δεν πιστεύω πως υπάρχει μισός άνθρωπος που θα ασχοληθεί με την παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, από αυτούς που θα πάνε στο γήπεδο.

Αυτό που αναρωτιόμουν είναι το εξής απλό. Ο κ. Μητσοτάκης που μένει μόνιμα στην Αθήνα, έχει δημιουργήσει ποτέ θέμα η παρουσία του στη πρωτεύουσα με τη διεξαγωγή ενός ντέρμπι; Δεν κάνει μετακινήσεις στην Αθήνα, δεν πηγαίνει σε εκδηλώσεις, δεν παραχωρεί συνεντεύξεις Τύπου; Τέθηκε ποτέ θέμα αναβολής αγώνα και δεν το πήρα χαμπάρι;

Όμως στη Θεσσαλονίκη με την αρχοντοβλαχία να είναι στη κορυφή των τσαρτς, δεν τρέχει κάστανο να κλείσει όλη η πόλη, να μπλοκάρει το σύμπαν, να μην γίνουν αγώνες, επειδή θα έρθει ο Πρωθυπουργός. Ο οποίος βέβαια, δεν φέρει καμία ευθύνη για την στάση της αστυνομίας στο συγκεκριμένο θέμα. Αντιθέτως, η ευθυνοφοβία της τον εκθέτει. Αλλά ούτε αυτό είναι σε θέση να σκεφτούν.

Δεν αντέχεται αυτή η σήψη…