MENU

Είναι αδύνατον να συνεχιστεί το πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες. Παρακολουθούν νέα παιδιά, που το αίμα τους βράζει, και η κοινή λογική αγνοείται. Εδώ δεν γίνεται συναγωνισμός για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα αλλά ποιος θα κάνει το μεγαλύτερο νταβατζηλίκι, ποιος θα κάνει τον χειρότερο χουλιγκανισμό εκ των επικεφαλής των ομάδων.

Ο ένας πρόεδρος παίρνει και απειλεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο άλλος κάνει κληρώσεις που δεν θα τολμούσε ούτε ο Πετρετζίκης να κάνει. Ο τρίτος παίρνει 6 μπράβους και ψάχνει να βρει τους επικεφαλής της διαιτησίας για ένα ματς που ήξερε όλη η Ελλάδα ότι θα γίνει διπλό. Ο επόμενος κάνει δουλειά με τους οδηγούς της ΕΠΟ. Είστε τελείως μαλάκες ή θέλετε να ανατινάξετε το πιο ωραίο πρωτάθλημα που είχαμε την τύχη να ζήσουμε;

Είναι σοκαριστικά όσα συνέβησαν αυτή την εβδομάδα στο πρωτάθλημα. Είναι θλιβερά, δεν μας αφήνουν να εστιάσουμε στις μάχες μεταξύ των ποδοσφαιριστών, στη βαθμολογία, στον ολοένα αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Το να μπεις στη διαδικασία να κάνεις κριτική σε όσα έκανε σήμερα ο κλόουν Νταμπάνοβιτς δεν έχει νόημα. Την Πέμπτη το βράδυ σε ματς που έληξε 1-4 στο Europa League, κατάφερε η Ιταλία και η Τουρκία να ασχολείται μαζί του. Εδώ τώρα αυτό που είδαμε το βράδυ της Κυριακής ήταν ανικανότητα; Οι οδηγοί της ΕΠΟ τι λένε; Αυτοί που συνοδεύουν τους ξένους διαιτητές.

Όσα συνέβησαν στην ΟΠΑΠ Arena δεν συνθέτουν μια κακή διαιτησία. Αυτό μπορούμε να το δεχθούμε από Έλληνα, Μαυροβούνιο ή Κινέζο. Είναι κάτι απροκάλυπτο, κάτι εξόφθαλμο, που κανένα αποτέλεσμα δε μπορεί να το σκεπάσει. Είναι μια διαιτησία βγαλμένη από άλλη εποχή. Και όχι, αγαπητοί, δεν παλέψαμε σαν τρελοί κόντρα σε θεούς και δαίμονες για να ζήσουμε ξανά, έστω και σε ένα παιχνίδι, κάτι παρόμοιο.

Το πρωτάθλημα να το πάρει όποιος είναι καλύτερος. Δεύτερος να τερματίσει όποιος το αξίζει. Τρίτος όποιος είναι ανώτερος. Στο ΓΗΠΕΔΟ!

Εδώ απαιτείται παρέμβαση της Πολιτείας. Ξεπερνάει τα όρια να προσπαθεί ένας παίκτης να… αποβληθεί και να τον σώζει ο προπονητής επειδή τον αποσύρει. Στο άρθρο 12 αναφέρεται: «Για παίξιμο της μπάλας με το χέρι με πρόθεση» τιμωρείται η παράβαση με κίτρινη κάρτα. Κανένας κανόνας δεν απαιτείται για να σταματήσει ριψοκίνδυνη επίθεση, αυτό αφορά το οποιοδήποτε φάουλ, είτε με πόδια είτε με χέρια.

Η παρανοϊκή απόφαση του Νταμπάνοβιτς να καταλογίσει πέναλτι μετά από δύο επιθετικά φάουλ στην εκπνοή ενός αγώνα που μπορεί να έκρινε το πρωτάθλημα, και χωρίς καν να πάει στο VAR ακύρωσε τη δική του απόφαση, δείχνει τα πάντα.

Ωστόσο η διαιτησία έρχεται να κουμπώσει σε μία σειρά από νταβατζηλίκια και μπραβιλίκια που δεν γίνεται να αγνοηθούν από τα επίσημα όργανα του κράτους. Τέλος, ως εδώ!

Όταν καλούν στο τηλέφωνο τον Μπαλτάκο και τον απειλούν, οφείλει να μιλήσει με ονόματα.

Όταν πηγαίνουν επίσημα στελέχη με μπράβους, η ΕΠΟ δε μπορεί να κωφεύει και να τα μοιράζει σε μορφή διαρροής. Τι φοβούνται;

Όταν η κλήρωση γίνεται όπως έγινε για να ευνοηθεί ένας σκανδαλωδώς από την τύχη, τότε οι κλέφτες δεν μπορούν να καταγγέλουν κανέναν.

Όταν υπάρχουν δύο ομάδες που τραμπουκίζονται και διαγωνίζονται αν μπορούν να μείνουν όρθιες όσες μπουνιές κι αν δεχθούν.

Το ζήτημα δεν είναι πλέον ποδοσφαιρικό. Δεν είναι καν αθλητικό. Δείτε τι έγινε στο μπάσκετ το μεσημέρι, σε ένα αδιάφορο ματς.

Εδώ οι πολιτικοί αποφασίζουν. Είτε με την ανοχή τους, είτε με την ενοχή τους. Η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει, με έναν υφυπουργό κλόουν να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιβραβευθούν οι νταβατζήδες. Για να περνάνε στο ντούκου οι μπράβοι, όσοι απειλούν και φοβερίζουν, με οποιονδήποτε τρόπο.

Ως εδώ. Αφήστε τους αθλητές να αποφασίσουν ποιος αξίζει. Η Πολιτεία μόνο για άσκοπες συσκέψεις έχει χρόνο; Για να επιβάλει κανόνες και εφαρμογή των νόμων του κράτους, ούτε κουβέντα. Όταν η απάντηση που δίνει η ίδια η Πολιτεία στο ερώτημα του τίτλου είναι «Ναι» τότε ξέρεις πως το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τον τρόπο που εξελίσσεται, όλα δείχνουν, πως δύναται να εξελιχθεί σε ταφόπλακα της…

Την Κυριακή η Πολιτεία ξεφτιλίστηκε. Αυτή τη φορά στα γήπεδα. Ευτυχώς χωρίς θύματα, αυτή τη φορά. Είναι καθήκον μας όμως, να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πριν υπάρξουν. Η διακοπή οφείλει να φέρει δραστικές αποφάσεις. Διότι το πρωτάθλημα με αυτές τις συνθήκες και αυτούς τους όρους είναι αδύνατον να ολοκληρωθεί ομαλά. Γιατί σήμερα δεν ξεφτιλίστηκε το ποδόσφαιρο, διασύρθηκε το κράτος. Που ανέχεται στο ποδόσφαιρο τέτοιες πρακτικές.

Φτάνει ρε, φτάνει…

Με νταβατζηλίκια, μπραβιλίκια και διαιτητές καρμανιόλες θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα;
EVENTS