MENU

Το ενδιαφέρον της Chicago Fire για τον Γιώργο Κούτσια δεν «έσκασε» ξαφνικά... Το όνομα του νεαρού επιθετικού βρισκόταν επί μήνες στο μπλοκάκι του αθλητικού διευθυντή της ομάδας, Τζορτζ Χαιτς. Επί της ουσίας πρόκειται για προσωπική εισήγηση του Ελβετού που εργάζεται στην Chicago Fire και έμοιαζε απόλυτα εντυπωσιασμένος από το «πακέτο» του Κούτσια από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψή του.

Και αυτό γιατί θεωρεί πως είναι μία περίπτωση που μπορεί να πάρει υπεραξία μέσα από το ρόλο που επιθυμούν να του δώσουν, εξασφαλίζοντάς στον 19χρονο συμμετοχές με την φανέλα της ομάδας από το MLS. Τα πάντα στη ζωή όμως, όπως και στο ποδόσφαιρο, είναι θέμα timing. Από τη στιγμή -λοιπόν- που ο Κούτσιας δόθηκε δανεικός στον Βόλο, έγιναν οι πρώτες διερευνητικές επαφές, κυρίως σε επίπεδο άντλησης πληροφοριών, θέλοντας να μάθουν αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος παραχώρησης του ποδοσφαιριστή με το αντίστοιχο τίμημα.

Οι πρώτες σκέψεις του ΠΑΟΚ

Από τη στιγμή -λοιπόν- που το ενδιαφέρον μετουσιώθηκε σε πρόταση, «φούντωσαν» οι διαπραγματεύσεις, με το deal να κλείνει στα 2.5 εκατ. ευρώ συν μπόνους, χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει από τώρα το που θα φτάσει το ακριβές ποσό της πώλησής του. Προηγουμένως όμως έπρεπε να παρθεί μία απόφαση στο εσωτερικό της ομάδας: τι μέλλει γενέσθαι με τον Κούτσια.

Από τη στιγμή που θα ολοκληρωνόταν ο δανεισμός του στην ομάδα της Μαγνησίας, ο ποδοσφαιριστής θα επέστρεφε στον ΠΑΟΚ. Θα υπήρχε όμως προοπτική για τον 19χρονο στον ΠΑΟΚ; Θα είχε χρόνο συμμετοχής; Ή θα έπεφτε στο τραπέζι εκ νέου το σενάριο του δανεισμού με φόντο τη νέα χρονιά; Και όλα αυτά με τη σκέψη, όπως διαβάσατε μέσα από το SDNA, πως ήδη ο Τζίμας προπονείται με την ανδρική ομάδα και αναμένεται προσεχώς και δη από τη νέα σεζόν να μπει περισσότερο στο κάδρο. 

Η συναισθηματική αλλά ρεαλιστική προσέγγιση του Κούτσια

Και επειδή έχουν γραφτεί τόσα πολλά για τον Κούτσια, εκείνο που μπορεί κανείς να υποστηρίξει με βεβαιότητα είναι πως αυτό το παιδί είχε πάντα ένα όνειρο, να παίξει στον ΠΑΟΚ. Μεγάλωσε στον ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ ήταν πάντα η οικογένειά του, στα εύκολα και στα δύσκολα. Και μπορεί ενδεχομένως να τους... ζόρισε αλλά και ο ίδιος πάντα ζοριζόταν. Μία σχέση δεν είναι ποτέ μονόπλευρη, ορίζεται από δύο. Σε αυτήν τη φάση όμως, και ο ίδιος βρέθηκε σε ένα σταυροδρόμι για να πάρει μία απόφαση ζωής. Μία απόφαση με ορίζοντα 4ετίας. H Chicago Fire του δίνει τη δυνατότητα να δει το έργο αλλιώς, από την αρχή. Με συμμετοχές και ενεργό ρόλο. Και με παραδείγματα εξέλιξης ποδοσφαιριστών που επηρέασαν τη σκέψη του.

Όπως η περίπτωση του Τζον Ντουράν, του 19χρονου επιθετικού που είχε αποκτηθεί από την Chicago Fire τον Ιανουάριο του 2022 έναντι περίπου δύο εκατ. ευρώ από την κολομβιανή Ενβιγκάδο και ένα χρόνο αργότερα πουλήθηκε στην Άστον Βίλα έναντι 18 εκατομμυρίων. Γιατί η Ευρώπη ήταν, είναι και θα είναι στη σκέψη του.

Η πόρτα του ΠΑΟΚ στο MLS και η επόμενη μέρα

Και παρά το γεγονός πως το όνομα του Τζορτζ Χάιτς φιγουράρει έντονα στην υπόθεση Κούτσια, ο ίδιος αποφεύγει τεχνηέντως να κάνει το παραμικρό σχόλιο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως θα ειπωθούν όλα όταν επισημοποιηθεί η απόκτησή του. Το βέβαιο είναι πως τα 2.5 εκατ. ευρώ συν μπόνους συν ποσοστό μεταπώλησης που φτάνει το 15% «ξεκλείδωσαν» το deal, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με την αγορά του MLS, κάνοντας την αρχή με τον Κάρολ Σφιντέρσκι. 

 

Τα δεδομένα για Κούτσια: Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας ΠΑΟΚ - Chicago Fire