MENU

Μία πρωτοφανή και σοκαριστική «επίθεση» από τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλη Κουντούρη (συνοδεία «φουσκωτών») προς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης σε αίθουσα του ΣΕΦ, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το SDNA, σε μία υπόθεση που προκαλεί για πολλοστή φορά αναγούλα στην ελληνική κοινή γνώμη, σε ό,τι αφορά την μεθοδολογία της.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου (25/2), σε αίθουσα του ΣΕΦ, όπου ήταν προγραμματισμένο το πρώτο διά ζώσης Διοικητικό Συμβούλιο μετά την εποχή της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με πάρα πολλές μαρτυρίες, κατά την διάρκεια του συμβουλίου, εισέβαλλαν ξαφνικά στην αίθουσα ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ο προπονητής του τμήματος Γιώργος Χριστοφοράκης (που δεν είχε πάντως απειλητικές διαθέσεις) και αρκετοί φουσκωτοί, οι οποίοι «κύκλωσαν» τα μέλη και για περίπου 15 με 20 λεπτά άρχισαν βρίζουν χυδαία και να εκτοξεύουν διαρκώς προσωπικές λεκτικές απειλές. Επαναλαμβάνουμε: Στο πινγκ πονγκ! 

Μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες που ειπώθηκαν ήταν: «ξέρουμε πού μένετε όλοι», «αν δεν αναβάλλετε τους αγώνες, να δούμε πως θα έρχεστε για προπονήσεις εδώ μέσα».

Αυτός που δέχθηκε τις περισσότερες λεκτικές επιθέσεις ήταν ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ οι φερόμενοι δράστες δεν δίστασαν να τραμπουκίσουν λεκτικά ακόμα και γυναίκες, οι οποίες έντρομες παρακολουθούσαν, όσα σοκαριστικά συνέβαιναν στην αίθουσα του ΣΕΦ, το οποίο να σημειώσουμε ότι αποτελεί έδρα της εθνικής ομάδας πινγκ-πονγκ, αλλά και έδρα διεξαγωγής του πρωταθλήματος! Στον δε πρόεδρο της Ομοσπονδίας όμως, είχαν κολλήσει πάνω του απειλητικά και παρότι δεν τον χτύπησαν υπήρξε προπηλακισμός που ξεφεύγει πολύ από τα όρια μιας… έντονης διαφωνίας. 

Τα αίτια της επίθεσης

Πίσω από την εκφοβιστική αυτή επίθεση μπορεί να αναζητήσει κανείς ερυθρόλευκα συμφέροντα, που αφορούν τους πανελλήνιους αγώνες που είναι προγραμματισμένοι το διήμερο 11-12 Μαρτίου και στους οποίους ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός, που έχει ένα υπέρογκο ετήσιο μπάτζετ για το συγκεκριμένο τμήμα (περίπου 200.000 ευρώ) υπογράφοντας ξένους αθλητές εγνωσμένης αξίας, ζητά επιτακτικά αναβολή, αφού η διεθνής ομοσπονδία έχει ορίσει για την ίδια ημερομηνία ένα διεθνές αμειβόμενο τουρνουά, στο οποίο κάποιοι από τους ξένους αθλητές του Ολυμπιακού επέλεξαν να αγωνιστούν και δε μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα εκείνο το ΣΚ. 

Με άλλα λόγια, μπροστά στον κίνδυνο να μην μπορέσει να κατεβάσει τους κορυφαίους του αθλητές και να χάσει τον τίτλο, ο Ολυμπιακός ζήτησε την αναβολή των αγώνων, κάτι που με μεγάλη πλειοψηφία στις 25 Ιανουαρίου δεν έγινε δεκτό, απόφαση που φαίνεται πως έφερε μία άλλη προσέγγιση του ζητήματος: αυτή του εκφοβισμού, των απειλών, της τρομοκρατίας και της λεκτικής βίας!

Αν ο Ολυμπιακός ηττηθεί με 4-0, 4-1 χάνει το (σίγουρο με βάση την επένδυσή του) πρωτάθλημα ενώ αν χάσει 4-2 από τον Παναθηναϊκό θα κριθεί στη διαφορά των σετ. 

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι η πολλοστή φορά που ο Ολυμπιακός ζητά να αναβληθεί προγραμματισμένη αγωνιστική δραστηριότητα. 

Πέρσι τον Ιανουάριο την παραμονή της προγραμματισμένης διεξαγωγής των τελικών του πρωταθλήματος, το τμήμα πινγκ-πονγκ του Ολυμπιακού παρουσίασε κρούσματα Covid και ζήτησε να μην παίξει στους τελικούς με τον Ολυμπιακός, με το αίτημα αναβολής να γίνεται δεκτό.

Το ίδιο όμως συνέβη και πριν από το Final-4 του τοπικού κυπέλλου, όταν πάλι μια μέρα πριν τους αγώνες, ο Ολυμπιακός παρουσίασε ξανά κρούσματα Covid, με το αίτημα αναβολής αυτή τη φορά να μην γίνεται  δεκτό. Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός επέλεξε να μην εμφανιστεί καν στους αγώνες!

Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν νέα αναβολή κατά τη φετινή περίοδο των αγώνων για το πρώτο προγραμματισμένο αγωνιστικό διήμερο του πρωταθλήματος, λόγω συμμετοχής ξένων αθλητών του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (επίσης έγινε δεκτή), κάτι που σημαίνει ότι αυτό ήταν το τέταρτο αίτημα αναβολής αγώνων από τον ίδιο σύλλογο, μόλις σε 14 μήνες.

Όμως τα αγωνιστικά ζητήματα είναι δευτερεύοντα σε ένα άθλημα που ζει πρωτοφανείς καταστάσεις. 

Ενήμερος ο Αυγενάκης

Πάμε λοιπόν στην ουσία της υπόθεσης, που είναι πάρα πολύ σοβαρή. Ήδη ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ενημερώθηκε από χθες για αυτές τις πολύ σοβαρές καταγγελίες και είναι ήδη σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, όσων έχουν αναμειχθεί.

Το SDNA -ως όφειλε- ήρθε σε επικοινωνία με την ομοσπονδία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης από την οποία πήρε μία  λακωνική απάντηση, που εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαιώνει τα όσα τριτοκοσμικά συνέβησαν: «Προς το παρόν, δεν θέλουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρους και είναι έτοιμοι να υποβάλλουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου και να κυνηγήσουν την υπόθεση, δικαστικά. 

Πλήθος από ερωτήματα

Κι εδώ υπάρχει μία σειρά από ερωτήματα. Η διεύθυνση του ΣΕΦ θα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τις αρχές και να δώσει το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό από τις κάμερες του Σταδίου, που θα αποδεικνύει την παρουσία των φερόμενων δραστών στο σκηνικό που καταγγέλλεται; 

Αλήθεια, πως ήξεραν οι φερόμενοι ως δράστες το ακριβές μέρος και την ώρα διεξαγωγής του Δ.Σ. και να μπουκάρουν ανενόχλητοι, δίχως να τους εμποδίσει κανείς; Δεν υπάρχουν μέτρα ασφαλείας; Κι αν υπάρχουν, γιατί στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν λειτούργησαν στο ΣΕΦ;

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά θα επέμβει για να ξεδιαλύνει αυτή την υπόθεση που καταγγέλλεται πλέον ανοιχτά; 

Η Ομοσπονδία της επιτραπέζιας αντισφαίρισης οφείλει να αναδείξει επακριβώς επισήμως τα γεγονότα χωρίς να φοβάται αν θα εκδιωχθεί από το ΣΕΦ διότι τότε θα ρίχνει κι εκείνη νερό στο μύλο των εκφοβισμών. 

Τι θέση θα πάρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ο οποίος κατά καιρούς δείχνει επιλεκτική ευαισθησία στις δημόσιες τοποθετήσεις του, αλλά και τις ενέργειες του;

Αλήθεια, πως θα συνεχίσουν να προπονούνται οι αθλητές και οι προπονητές της εθνικής ομάδας στο ΣΕΦ, μετά από αυτές τις επιθέσεις και το καθεστώς εκφοβισμού με μεθόδους που είθισται να χρησιμοποιούν σκληρές συμμορίες;

Ανάρτηση που «φωτογραφίζει»

Κι αν αυτά γίνονται σε ένα άθλημα χωρίς μεγάλο λαϊκό έρεισμα, όπως η επιτραπέζια αντισφαίριση, τότε φανταστείτε τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται σε άλλα αθλήματα, όπου τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα.

Για την οικονομία της συζήτησης, ας αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης το μεσημέρι του Σαββάτου βρισκόταν στο ΣΕΦ και φέρεται να πρωταγωνίστησε στο σκηνικό που αποκαλύπτει το SDNA, ενώ μερικές ώρες αργότερα στο «Στάδιο Καραϊσκάκης» βρέθηκε εξίσου ξαφνικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο (όπως αποδεικνύει το φωτογραφικό ντοκουμέντο) να χρησιμοποιήσει την… ρητορική του ικανότητα στον διαιτητή του ντέρμπι με τον Παναθηναικό, Ζοάο Πινέιρο, αλλά και τον 4ο διαιτητή, λίγο μετά το ακυρωθέν γκολ του Ολυμπιακού.

Μία επιπλέον σημαντική ένδειξη για όσα καταγγέλλονται πως έγιναν στην αίθουσα του ΣΕΦ αποτελεί η φωτογραφική-αινιγματική χθεσινοβραδινή ανάρτηση της κυρίας Ξένιας Στάθη, που αποτελεί μέλος του Δ.Σ. της ΕΦΟΕπΑ (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) και τυγχάνει να υποστηρίζει και τον Ολυμπιακό.

«Γροθιά στο στομάχι να σε απογοητεύουν άνθρωποι που τους θεωρούσες ξεχωριστούς… ομάδα σου… οικογένεια σου…»

Αλήθεια, τι να εννοεί άραγε; Ποιους να φωτογραφίζει; Σε ποιο περιστατικό να αναφέρεται; 

Τα συμπεράσματα δικά σας…

 

Αδιανόητο: Εισβολή Κουντούρη και κόκκινων φουσκωτών στο ΔΣ του πινγκ πονγκ: «Ξέρουμε πού μένετε»!