MENU

Η απόφαση του Κέβιν Ντουράντ να ενταχθεί στο ρόστερ των Ουόριορς, αλλά και εκείνη του Ουέιντ να αφήσει τους Μαΐάμι Χιτ μετά από 13 χρόνια ώστε να αγωνιστεί στους αγαπημένους του Σικάγο Μπουλς, θα χαρακτηρίσουν αναμφίβολα την φετινή Free Agency.

Όμως, εκτός από τους σταρ, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν κάποιο συμβόλαιο και βρίσκονται σε συζητήσεις με αρκετές ομάδες του «μαγικού κόσμου» ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.

Φυσικά, εκτός από αρκετούς έμπειρους άσους, που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες λύσεις από τον πάγκο και να δημιουργήσουν θετική αύρα στα αποδυτήρια, υπάρχουν και αρκετά «λαβράκια», τα οποία έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών οργανισμών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Εμπειρία και ενθουσιασμός στα γκαρντ

Το όνομα που ξεχωρίζει στα γκαρντ είναι αυτό του Τζει Αρ Σμιθ. Ο έμπειρος άσος πραγματοποίησε μία πολύ καλή χρονιά και κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, κάτι που αυτόματα τον έχει κάνει ελκυστικό στόχο για αρκετές ομάδες της λίγκας. Ο ίδιος θα ήθελε να παραμείνει στο Οχάιο, όμως λεφτά... δεν υπάρχουν και όλα μπορούν να συμβούν.

Από εκεί και πέρα, αρκετοί είναι οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» άσοι που ψάχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Τζάρετ Τζακ, Τζέισον Τέρι, Άαρον Μπρουκς, Ρέιμοντ Φέλτον, Κέβιν Μάρτιν, Νόρις Κόουλ και Ράντι Φόι είναι παίκτες με σπουδαία εμπειρία, που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις περισσότερες ομάδες του μαγικού κόσμου.

Βέβαια, δεν είναι και λίγοι οι νεαροί γκαρντ που έμειναν ελεύθεροι το φετινό καλοκαίρι και βρίσκονται στο στόχαστρο αρκετών οργανισμών της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη, ευελπιστώντας σε ένα καλό συμβόλαιο και αρκετά λεπτά συμμετοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τάι Λόσον, αλλά και οι Ντίον Ουέιτερς, Λανς Στίφενσον, Άλεν Κραμπ και Αιζέια Κάναν.

Λίγοι οι φόργουορντ, χαμός στη ρακέτα

Στις θέσεις των φόργουορντ, οι επιλογές είναι σαφώς πιο περιορισμένες. Τζέραλντ Γκριν και Μο Χάρκλες μπορούν να βοηθήσουν στη θέση του σμολ φόργουορντ, ενώ στην... δεξαμενή των πάουερ-φόργουορντ υπάρχουν αρκετά καλοί πάικτες, όπως ο Ντονάτας Μοτεγιούνας και ο Ντέρικ Ουίλιαμς. Η εμπειρία υπάρχει σίγουρα και εδώ, καθώς Ουντόνις Χάσλεμ, Ντέιβιντ Λι, Τζέι-Τζέι Χίκσον, Λουίς Σκόλα και Τζόρνταν Χιλ μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά κομμάτια στον πάγκο μίας ομάδας που διεκδικεί είσοδο στα πλέι-οφ ή ακόμα και τον τίτλο.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στην αγορά υπάρχουν αρκετοί ποιοτικοί σέντερ, όπως για παράδειγμα ο ικανότατος Τζάρεντ Σάλιντζερ. Ο -περσινός- πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, Φέστους Εζέλι, έχει προσελκύσει ήδη το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, ενώ οι νεαροί Τάιλερ Ζέλερ και Μάιλς Πλάμλι έχουν δείξει πως μπορούν να σταθούν επάξια στον ρόλο του βασικού ή του αναπληρωματικού πενταριού.

Αναλυτικά η λίστα αυτών που έχουν απομείνει στην Free Agency:

Πόιντ Γκαρντ: Ρέιμοντ Φέλτον, Άαρον Μπρουκς, Νόρις Κόουλ, Τζάρετ Τζακ, Σέιν Λάρκιν, Κερκ Χάινριχ, Αιζέια Κάναν, Τάι Λόσον, Στίβ Μπλέικ, Γκρέιβις Βάσκες.

Σούτινγκ Γκαρντ: Άλεν Κραμπ, Ντίον Ουέιτερς, Κέβιν Μάρτιν, Τζει Αρ Σμιθ, Μάρκους Θόρτον, Τζείσον Τέρι, Ουέιν Έλινγκτον, Μαρκέλ Μπράουν, Ράντι Φόι.

Σμολ Φόργουορντ: Τζέραλντ Γκριν, Μο Χάρκλες, Τζέιμς Μπάντινγκερ, Τζέιμς Τζόνσον

Πάουερ Φόργουορντ: Μέιερς Λέοναρντ, Ντονάτας Μοτεγιούνας, Ντέρικ Ουίλιαμς, Τέρενς Τζόουνς, Λουίς Σκόλα, Μπράντον Μπας, Τζόρνταν Χιλ, Κρις Χάμφρις, Τζέι Τζέι Χίξον, Ουντόνις Χάσλεμ, Ντέιβιντ Λι, Τόμας Ρόμπινσον, Τζέιμς Τόμπσον

Σέντερ: Τζέρεντ Σάλιντζερ, Φέστους Εζέλι, Τάιλερ Ζέλερ, Μάιλς Πλάμλι, Μπόμπαν Μαριάνβοτις, Κρις Κέιμαν, Κέβιν Σεραφέν, Κρις Άντερσεν

NBA: Αυτοί που απέμειναν στην Free Agency