MENU

Η σημερινή μέρα αποτελεί γιορτή όχι μόνο για τον μπασκετικό κόσμο αλλά και για ολόκληρο τον χώρο του αθλητισμού! Μία από τις πιο εμβληματικές μορφές του πλανήτη, ο Μάικλ Τζόρνταν, γιορτάζει σήμερα τα 52α του γενέθλια του και το sdna.gr του εύχεται χρόνια πολλά με μία σειρά από βίντεο από τα καλύτερα highlights της πλούσιας καριέρας του!

Στις 17 Φεβρουαρίου 1963, γεννιέται στο Μπρούκλιν ένα μωρό, το οποίο είχε μία σπουδαία μοίρα να εκπληρώσει. Να αλλάξει μία για πάντα την ιστορία της «πορτοκαλί θεάς». Θα έλεγε κανείς πως εκείνο το μωρό ήταν... ευλογημένο! Γιατί αυτά που έμελλε να κάνει στα παρκέ του ΝΒΑ δεν είχαν προηγούμενο! Ο Μάικλ Τζέφρι Τζόρνταν όπως είναι το πλήρες όνομα του εκπλήρωσε την μοίρα του και είναι απλά ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο! Τόσο απλά...

Δολοφονικό σουτ, καρφώματα που έμειναν στην ιστορία, παίκτης με πολλούς φίλους αλλά και κάμποσους εχθρούς. Λίγο πολύ αυτό είναι το (s)dna του «Air Jordan». Επιλέξαμε τα καλύτερα (πιστέψτε μας δεν ήταν καθόλου εύκολο) και σας παρουσιάζουμε μία μεγαλοπρεπέστατη καριέρα! 

Ξεκινάμε... Βάλτε τέρμα τα ηχεία, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε τον!!!

https://www.youtube.com/embed/Nln3jrIq8SI
https://www.youtube.com/embed/cUWtHRagDes

Η θρυλική μονομαχία του με τον Ντομινίκ Ουίλκινς στο All Star Game του 1988, που θεωρείται η κορυφαία όλων!

Το κάρφωμα για το οποίο θα τον θυμόμαστε ως «Air Jordan»!!!

Ο Θεός του μπάσκετ έγινε 52! (pics&vids)