MENU

Τα λόγια έχουν στερέψει για να μπορέσεις να βγάλεις από μέσα σου τα συναισθήματα που σου προκάλεσε η βραδιά στο ΟΑΚΑ. Ίσως ο μόνος που μπορεί να αποτυπώσει όλα αυτά που βιώσαμε να είναι μόνο ο συνεχιστής του κύριου Παύλου, ο Δημήτρης. Ίσως μόνο ο κύριος Θανάσης να μπορεί να εξιστορήσει πολλά από αυτά που έχουν διαδραματιστεί και ν' ανοίξει τον ποταμό των αναμνήσεων τους. Εμείς είμαστε πολύ μικροί για να πούμε πολλά μα ευλογημένοι που ακολουθούμε την ιδέα αυτού του Συλλόγου και αυτού του τεράστιου κλαμπ. Ο τρόπος που τιμά ο μπασκετικός Παναθηναϊκός το παρελθόν του είναι κάτι που θα ζήλευαν οι πάντες στην Ευρώπη και κάτι που αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πόσο διαφορετικό είναι το DNA που δημιούργησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος και συνεχίζει πλέον ο Δημήτρης (2015 honouring our legacy, 2016 Μήτσος και τώρα η μεγαλύτερη στιγμή όλων των εποχών).

Ακόμη και τώρα που τα δάκρυα έπνιξαν τις λέξεις ο κόσμος κατάφερε να χαμογελάσει βλέποντας μια ομάδα χτισμένη στα χνάρια του Παύλου. Μια ομάδα με μια βάση Ελλήνων παικτών που θα αποτελέσουν και τον πυρήνα της Εθνικής ομάδας. Μια ομάδα που φαντάζει έτοιμη να ...πεθάνει στο γήπεδο. Σαφώς και δεν θέλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα από ένα ανεπίσημο ματς αλλά δεδομένα κάτι είδαμε στην πρώτη φορά που έπαιξαν με όλους τους παίκτες τους οι «πράσινοι».

Οι εναλλαγές στα σχήματα και στα ζευγάρια που έχει τη δυνατότητα να κάνει ο Τσάβι θα είναι καθοριστικές καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Βγαίνει ο Ιωάννης μπαίνει ο Θανάσης, βγαίνει ο Ντίνος, ο Τόμας, μπαίνει ο Γκιστ και μαζί με τον Λάσμε, τον Καλάθη και έναν εκ των Θανάση ή Ιωάννη στραγγαλίζουν. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα να ...κρύψεις σε κάποια αμυντικά κομμάτια τον σκόρερ σου (π.χ. Λάνγκφορντ, Παππά, Λοτζέσκι), ασχέτως αν υπάρχει τρομερή διάθεση στην άμυνα ακόμη και από αυτούς, αλλά και τα βαριά πεντάρια σου που αποτελούν σημεία αναφοράς στην επίθεση. Με τη Χίμκι παρακολουθήσαμε ένα τρίτο δεκάλεπτο που το καρέ των πιτ μπουλ έκρυψε τον ήλιο στην άμυνα. Μέσα σε όλα βλέπεις τον Παπαγιάννη να θέλει χρόνο αλλά να ...υπόσχεται πως με σκληρή δουλειά και ωρίμανση θα κάνει πολλά πράγματα. Για να δούμε. Είναι νωρίς ακόμη, ωστόσο, όλα δείχνουν πως έχουμε μπροστά μας μια ομάδα με σκληρό μέταλλο και μάτι που γυαλίζει.

ΥΓ: Σιγά μην κάτσουμε ν' ασχοληθούμε τέτοιες ημέρες με τις ποινές που έσβησε το ΑΣΕΑΔ. Ας πάρει ο καθένας τις ευθύνες του όταν η επόμενη μολότοφ θα κάψει έναν άνθρωπο ζωντανό.

ΥΓ2: Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Κώστας Σλούκας θα έρθει ποτέ στον Παναθηναϊκό αλλά σε κάθε περίπτωση έζησε και αυτός το πόσο διαφορετικό και ξεχωριστό κλαμπ είναι ο Παναθηναϊκός.

ΥΓ3: Ο Λέκα με τη Χίμκι ήταν πολύ καλός και μια από τις αιτίες που «καθάρισε» το ματς αλλά θα πρέπει να δούμε πόσο σημαντικός παράγοντας μπορεί να γίνει πίσω από τον Νικ.

ΥΓ4: «Παύλο Θεέ για πάντα ανάμεσά μας μια ζωή θα είσαι μέσα στην καρδιά μας».

Ομάδα χτισμένη στα χνάρια του Παύλου