MENU

Το deal μεταξύ του Ιταλού γκαρντ - φόργουορντ και του «τριφυλλιού» είναι δεδομένο με τον πρώην παίκτη της Αρμάνι να προβάρει την φανέλα με τα έξι αστέρια και να προπονείται καθημερινά σε φουλ ρυθμούς πρωί - απόγευμα για να είναι έτοιμος να ενταχθεί στο ρόστερ του Τσάβι Πασκουάλ.

Πλέον, το θέμα έχει μπει για τα καλά στην τελική ευθεία, προχωράει και αναμένεται να τελειώσει και τυπικά τις επόμενες ώρες, με τον Παναθηναϊκό Superfoods να ανακοινώνει την απόκτηση του παίκτη και τον Ιταλό να μαζεύει τα πράγματά του και να έρχεται στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, τα τωρινά δεδομένα θέλουν τον 24χρονο στην Αθήνα την Τρίτη (20/12).

Το αρχικό πλάνο ήθελε τον Τζεντίλε να περιμένει τους «πράσινους» στο Μιλάνο για το ματς με την Αρμάνι, όμως αυτό άλλαξε. Ο Παναθηναϊκός Superfoods επιβλήθηκε της Φενέρμπαχτσε και στην «διπλή» εβδομάδα της Euroleague που έρχεται έχει να αντιμετωπίσει την Αρμάνι εκτός και την Μπασκόνια εντός. Αν οι «πράσινοι» κάνουν το 2/2 την ερχόμενη εβδομάδα τότε θα έχουν φτάσει σε ένα σημαντικό... σερί (4-0). Για τον λόγο αυτό, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να μην είναι ο «Άλε» στο Μιλάνο την ημέρα του ματς την Αρμάνι, για να μην... περιπλέξει τα πράγματα.

Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τζεντίλε ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προπονήσεων σε ατομικό επίπεδο και έχει το πόδι κολλημένο στο... γκάζι, καθώς δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Στις προπονήσεις τον συνοδεύει και ο πατέρας του, Νάντο. Σε γενικές γραμμές, ο παίκτης είναι ενθουσιασμένος με την νέα σελίδα στην καριέρα του, αφού μετά το «διαζύγιο» με την Αρμάνι ήταν ξεκάθαρη η «πράσινη» επιθυμία του, η οποία έγινε πραγματικότητα. Η εβδομάδα που ακολούθησε την ανακοίνωση του ιταλικού συλλόγου ήταν δύσκολη για την οικογένεια Τζεντίλε, όμως αφού επιτεύχθηκε η συμφωνία με τον Παναθηναϊκό Superfoods, το μυαλό του «Άλε» καθάρισε και εστίασε 100% στο μπασκετικό κομμάτι.

Κατά την παραμονή του στην Αθήνα ο Τζεντίλε μίλησε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και δη με τον Καταλανό τεχνικό των Κυπελλούχων, ο οποίος του ανέλυσε το πλάνο του για εκείνον και του εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητές του. Ωστόσο, μέχρι σήμερα (17/12) ο 24χρονος δεν έχει συνομιλήσει με κάποιον από τους παίκτες των Κυπελλούχων Ελλάδας. Άλλωστε, οι «πράσινοι» είχαν το κρίσιμο ματς με την Φενέρμπαχτσε και όλοι ήταν συγκεντρωμένοι σε αυτό, γεγονός που φάνηκε και από τις δηλώσεις προπονητή και παικτών στην Media Day πριν από τον αγώνα της Παρασκευής, που έφερε στο «τριφύλλι» μια σημαντική νίκη.

Βέβαια, στην νέα του ομάδα ο Ιταλός παίκτης θα βρει γνωστούς και φίλους, κάτι που θα τον βοηθήσει πολύ. Με τον Πασκουάλ έχει έρθει ξανά σε επαφή μερικές φορές στο παρελθόν, όταν ο έμπειρος κόουτς τον ήθελε στην Μπαρτσελόνα. Επιπλέον, ο Τζεντίλε έχει υπάρξει συμπαίκτης με τρεις παίκτες που βρίσκονται στο σημερινό ρόστερ του «τριφυλλιού».

  • Με τον Κέι Σι Ρίβερς στην Μπενετόν Τρεβίζο (2009-2010)
  • Με τον Αντώνη Φώτση στην Αρμάνι Μιλάνο (2011-2013)
  • Με τον Γιάννη Μπουρούση στην Αρμάνι Μιλάνο (2011-2013)

Επομένως, σίγουρα η προσαρμογή του θα γίνει ευκολότερη.

Μέσω της ευκαιρίας που του έδωσαν οι «πράσινοι» ο διεθνής Ιταλός γκαρντ - φόργουορντ μπορεί να πραγματοποιήσει ένα όνειρό του σε μια δύσκολη περίοδο της καριέρας του, κάτι που έχει καταλάβει πλήρως. Γι' αυτό και είναι έτοιμος να... αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

«Φουλάρει» ο Τζεντίλε, προς Τρίτη στην Αθήνα