MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

Μπράμος στο SDNA: «Τέλος πιθανότατα η Εθνική για μένα, πολύ επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ»

0

Έφτασε από τα χαμηλά, να ανεβαίνει γρήγορα τα σκαλιά της καριέρας του, φτάνοντας να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στην κορυφαία διοργάνωση, τη Euroleague. Ωστόσο, το 2014 οι δρόμοι των δύο πλευρών χωρίστηκαν και λίγο αργότερα, η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς υπέστη σοβαρό τραυματισμό που τον άφησε εκτός για μία σεζόν.

Όμως δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε, αγωνίστηκε και δούλεψε σκληρά ώστε να επανέλθει σε υψηλό επίπεδο. Οι κόποι του απέδωσαν καρπούς. Και τα κατάφερε!

Το καλοκαίρι του 2015, έπεισε τη Βενέτσια ότι είναι πάνω από όλα υγιής και εντάχθηκε στο δυναμικό της. Εκεί, φαίνεται να έχει βρει και τον… σταθμό της καριέρας του, καθώς πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμα δύο χρόνια.

Δεν μιλάει συχνά, ωστόσο ο Μάικλ Μπράμος, ανοίγει τα… χαρτιά του για λογαριασμό του SDNA και απαντάει για την καριέρα του ως παίκτης της Βενέτσια, τον ΠΑΟΚ, το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό, αλλά και το κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας.

Ο ομογενής καλαθοσφαιριστής, διανύει την τέταρτη του σεζόν στην Ιταλία και την Βενέτσια και όπως όλα δείχνουν, θα περάσει άλλες δύο στην γειτονική χώρα, με τον ίδιο να βλέπει ως καλό ενδεχόμενο να κλείσει την καριέρα του εκεί . «Η ζωή στην Ιταλία είναι πολύ καλή, είμαι πολύ άνετος εδώ. Είναι πολύ πιθανό, αν όλα πάνε καλά, να τελειώσω την καριέρα μου εδώ».

Όσο για τους στόχους του με την ομάδα τη φετινή σεζόν: «Ο στόχος της ομάδας είναι σίγουρα να γινόμαστε καλύτεροι παιχνίδι με παιχνίδι και να κερδίσουμε όσο περισσότερα μπορούμε, ώστε να είμαστε έτοιμοι για τα playoffs στο τέλος της σεζόν», ενώ όσον αφορά την Ευρώπη, μετά την κατάκτηση του FIBA Europe Cup την περσινή σεζόν, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι μπορούν να το κάνουν και στο Basketball Champions League, παρότι ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγαλύτερος: «Νομίζω ότι έχουμε μία ομάδα ικανή να το κάνει στο τέλος, όμως η διοργάνωση είναι αρκετά δύσκολη και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι που έρχεται, κάθε εβδομάδα».

Ο πρώτος γύρος στη διοργάνωση έχει ολοκληρωθεί, η ομάδα του βρίσκεται στην τρίτη θέση και ο Μπράμος έχει βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα για την μέχρι τώρα πορεία και τον όμιλο, σημειώνοντας πως μόνο εύκολος δεν είναι: «Πιστεύω ότι έχουμε έναν… βαθύ όμιλο, με έξι ομάδες ικανές να βρεθούν στην πρώτη τετράδα του ομίλου μας. Πραγματικά θα γίνουν καλές μάχες και στο δεύτερο γύρο και αναμένουμε να δούμε με αγωνία ποιοι θα συμπληρώσουν την τετράδα».

Η Βενέτσια ξεκίνησε με το… δεξί τις ευρωπαικές της υποχρεώσεις, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ και νικώντας με σκορ 69-59, με τον 31χρονο να μιλάει με καλά λόγια για τον Δικέφαλο, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν σήμερα στο PAOK Sports Arena: «O ΠΑΟΚ έχει πολλούς καλούς παίκτες και όχι έναν αστέρα. Αυτό είναι κάτι που τον κάνει επικίνδυνο, καθώς όλοι οι παίκτες έχουν ποιότητα. Παίζουν πολύ σκληρά στην άμυνα και έξυπνα στην επίθεση. Θα πρέπει να παίξουμε και εμείς σκληρά και να εκμεταλλευτούμε τα λάθη στην επίθεσή τους, έτσι ώστε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται αντιμέτωπος με τους “ασπρόμαυρους”, σημειώνοντας για τα παιχνίδια που έχει παίξει στο παρελθόν: «O ΠΑΟΚ πάντα είχε μία συμπαγής ομάδα από ότι θυμάμαι, όταν παίζαμε στην Ελλάδα και πάντα ήταν ανταγωνιστικός. Πιστεύω, ότι το ίδιο συνέχισε να συμβαίνει και τα υπόλοιπα χρόνια, από τότε που έφυγα από την Ελλάδα».

Εκεί, πήραμε την… ασίστ και γυρίσαμε τον χρόνο πίσω και στον Παναθηναικό, αλλά και το ελληνικό πρωτάθλημα: «Η αλήθεια είναι ότι πλέον δεν παρακολουθώ το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Παναθηναικό. Και αυτό γιατί όταν είμαι ελεύθερος, περνάω χρόνο με την οικογένειά μου. Έχω πολλές καλές αναμνήσεις από τα χρόνια μου εκεί. Ειδικότερα με τον Παναθηναικό, με τον οποίο αγωνίστηκα για δύο σεζόν. Κερδίσαμε δύο πρωταθλήματα, που είναι και η καλύτερη ανάμνηση που έχω να θυμάμαι. Όπως και το ότι έπαιζα με πολύ καλούς συμπαίκτες. Σίγουρα στην μνήμη μου έχει μείνει και το γεγονός ότι αγωνίστηκα στην Euroleague».

Ερωτηθείς για τη συγκεκριμένη διοργάνωση και αν αποτελεί… απωθημένο να αγωνιστεί και πάλι εκεί, ο ίδιος δεν φάνηκε ιδιαίτερα… ζεστός, σημειώνοντας ότι κοιτάει το παρών και είναι ευχαριστημένος με αυτά που ήδη έχει: «Δεν ανησυχώ και πολύ που δεν παίζω στην Euroleague και πάλι. Δεν με απασχολεί. Είμαι ευχαριστημένος με αυτά που έχω τώρα και την κατάσταση στην οποία είμαι. Είμαι χαρούμενος στη Βενέτσια και τον ρόλο που έχω στην ομάδα μου».

Κλείνοντας, δεν θα μπορούσαμε να μην… πάμε την ενδιαφέρουσα συζήτησή μας στο κεφάλαιο “Εθνική”, από την οποία… απέχει εδώ και πέντε χρόνια, παρότι κλήθηκε πέρυσι: «Πιστεύω ότι ο χρόνος μου στην Εθνική Ελλάδα έχει πιθανότατα τελειώσει. Θέλω να ευχηθώ όμως, καλή επιτυχία στο μελλοντικό τουρνουά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα το επόμενο καλοκαίρι».

Μπράμος στο SDNA: «Τέλος πιθανότατα η Εθνική για μένα, πολύ επικίνδυνος ο ΠΑΟΚ»