MENU

Ο Ολυμπιακός δεν γνωρίζει μπόλικα πράγματα για το μέλλον του. Μία σίγουρη κατάσταση είναι, πάντως, ότι θα συμμετάσχει κανονικά στην Ευρωλίγκα. Και επειδή εκτός των άλλων αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν υπάρχουν εδώ και καιρό και ούτε θα υπάρξουν και πάλι φέτος, οι άνθρωποί του έχουν ρίξει μεγάλο βάρος στην δημιουργία του ρόστερ της επόμενης χρονιάς.

Πολλά πράγματα ακούγονται για αυτό. Για μεγάλες κινήσεις και ορισμένα δυνατά ονόματα. Με τον Ολυμπιακό, έτσι, όπως είναι τα πράγματα, πρέπει να κρατάς μικρό καλάθι. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι γίνονται κινήσεις για το μέλλον. Ο Ντέιβιντ Μπλατ βλέπει παίκτες και δουλεύει για την επόμενη χρονιά, έστω και δεν είναι ακριβώς βέβαιο ότι θα μείνει, παρότι έχει κλειστό συμβόλαιο.

Ανάμεσα στις κινήσεις, λοιπόν, που έχει κάνει ο προπονητής του Ολυμπιακού είναι σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA να έχει κυκλώσει το όνομα του Οστιν Χόλινς της γερμανικής Ράστα Βέχτα. Και όχι μόνο να το έχει κυκλώσει, αλλά να το έχει προχωρήσει πολύ το πράγμα, ώστε να μην θεωρείται απίθανο (κάθε άλλο θα λέγαμε) να έχουμε και «γάμο» λίαν συντόμως.

Ποιος είναι ο Οστιν Χόλινς; Ενας από τους Αμερικάνους παίκτες, που κάνουν φέτος στην Ευρώπη αυτό, που λέμε breakout season. Αυτό ισχύει και για την ομάδα του, η οποία είναι πολύ κοντά στο να πετάξει εκτός πλέι-οφ την Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση.

Ο Τι Τζέι Μπρέι, πρώην παίκτης του Κολοσσού, είναι ο ένας παίκτης, που έχει συντελέσει τα μέγιστα, ώστε η Ράστα Βέχτα να έχει φτάσει εδώ, που έχει φτάσει. Ο άλλος είναι ο εκλεκτός του Μπλατ, που μάλιστα το προηγούμενο καλοκαίρι είχε δώσει τα χέρια με το Περιστέρι. Την τελευταία στιγμή, όμως, η ιστορία δεν προχώρησε και ο Χόλινς πήρε τον δρόμο για την Ράστα Βέχτα, προερχόμενος από την επίσης γερμανική Γκίσεν.

Είναι 28 ετών, έχει ύψος 1.94 και είναι καθαρό «2άρι». Το τρίποντο είναι η ζωή του. Είναι εξαιρετικός σουτέρ και είναι χαρακτηριστικό ότι φέτος έχει επιχειρήσει 275 τρίποντα και 162 δίποντα. Σχεδόν τα διπλά. Στην Ράστα Βέχτα έχει 16.6 πόντους ανά ματς, 2.8 ριμπάουντ και 1.8 ασίστ. Εχει 53.1% στα δίποντα, 38.6% στα τρίποντα και 78.8% στις βολές.

Την περυσινή χρονιά δεν είχε ανάλογες εμφανίσεις με την Γκίσεν. Είχε εκεί 12 πόντους ανά ματς, 2.7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 43.3% στα τρίποντα. Πέρυσι επιχείρησε 134 τρίποντα και 125 δίποντα. Φέτος, όμως, η σχετική ψαλίδα άνοιξε, όπως ανέβηκαν επίσης οι μετοχές του. Ο Ολυμπιακός το έχει προχωρήσει το θέμα, ώστε να προλάβει άλλες ομάδες, που θέλουν ήδη ή και θα θελήσουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Χόλινς δεν έγινε τυχαία μπασκετμπολίστας. Πατέρας του δεν είναι άλλος από τον Λαϊονέλ Χόλινς, ο οποίος ως παίκτης αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες του ΝΒΑ, παίρνοντας με το Πόρτλαντ το πρωτάθλημα το 1977, ενώ ως προπονητής ήταν πριν από τρία χρόνια στους Νετς, έχοντας δουλέψει επίσης ως χεντ κόουτς στους Γκρίζλις και ως ασίσταντ σε αρκετές ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Ο Χόλινς είναι πιθανό να έρθει στον Ολυμπιακό και είναι πιθανό να παίξει και κόντρα στον Ρικ Πιτίνο. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί το 2013-2014 ήταν παίκτης στο πανεπιστήμιο της Μινεζότα του Ρίτσαρντ Πιτίνο, γιου του τεχνικού ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Ο παίκτης-ανακάλυψη του Ντέιβιντ Μπλατ τα τρία πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας τα πέρασε στην...άγονη γραμμή, αγωνιζόμενος στην δεύτερη κατηγορία της Γαλλίας με την Ντενέν και μία σεζόν στην Φινλανδία με την Καρχού.

Θα λέγαμε ή μάλλον λέμε ότι είναι μία περίπτωση Λε Ντέι, όχι σε θέση και τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά υπό την έννοια ότι είναι ένα παιδί, που δεν θα στοιχίσει πολλά χρήματα, έχοντας αγωνιστεί σε άσημες ομάδες.

Πάρτε μία γεύση από τον 28χρονο γκαρντ, που στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του και στο 2-1 επί της Μπάμπεργκ (με 87-78) είχε 21 πόντους με 5/6 τρίποντα.

https://www.youtube.com/embed/0U1-Zzhxls0
Οστιν Χόλινς, ο πρώτος στόχος του Ντέιβιντ Μπλατ