MENU

Ήταν με οκτώ επαγγελματίες ο Ολυμπιακός σήμερα... Και; Έμεινε με επτά, μετά τον τραυματισμό του Πρίντεζη... Και; Αν αρχίσουμε να απαριθμούμε, τι προβλήματα έχει ο ΠΑΟΚ από την αρχή της σεζόν, τις καταστάσεις που έχει βιώσει, θα χρειαστούμε βιβλίο, όχι μπλογκ.

Για να μην παρεξηγούμαστε, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία, για την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου. Επίσης, ακόμα κι έτσι, ποιοτική σύγκριση μιας πεντάδας με Μάντζαρη, Παπανικολάου, Βεζένκοφ, ΛεΝτέι και Μιλουτίνοφ, με τις αντίστοιχες πεντάδες του ΠΑΟΚ (των 9+Τσόχλα παικτών) δε μπορεί να υφίσταται. Ας είμαστε σοβαροί.

Αυτό που φάνηκε στο ΟΑΚΑ (με έναν «γκαζωμένο» Παναθηναϊκό, για αυτό κι εκεί η διαφορά ήταν πιο μεγάλη και ο ΠΑΟΚ, άντεξε έξι λεπτά) φάνηκε και σήμερα, στο δεύτερο ημίχρονο. Όσα «ηλεκτροσόκ» μπορούσαν να γίνουν, μέσα στη σεζόν, από τους ανθρώπους της ομάδας, έχουν γίνει. Δεν υπάρχουν άλλα.

Η ομάδα είχε ένα στόχο, που την έτρεφε μέχρι το Φεβρουάριο (το Κύπελλο) κι από εκεί και έπειτα, ο διακόπτης είναι στο «off». Η αχτίδα που είχε φανεί, λίγο πριν τα παιχνίδια με την ΑΕΚ και κάποια σημάδια συσπείρωσης, ανήκουν κι αυτά στο παρελθόν, αλλά η σεζόν τρέχει και δεν τελειώνει τίποτα μέσα Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου.

Μετά κι από εκείνα τα παιχνίδια με την ΑΕΚ, η ομάδα συνεχίζει τη μοναχική της πορεία ξανά, χωρίς να ασχολείται κανείς, ουσιαστικά, μαζί της. Και μετά το επόμενο παιχνίδι, με τον Κολοσσό Ρόδου, ακολουθεί η διακοπή του Πάσχα. Ποιος μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχουμε και πάλι φαινόμενα Φεβρουαρίου, από παίκτες που θα φύγουν και κανείς δε θα μπορεί να ξέρει πότε θα επιστρέψουν;

Και υποτίθεται ότι με την κατάσταση που υπάρχει με τον Ολυμπιακό φέτος, υπάρχει η πιθανότητα για τις άλλες ομάδες να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την είσοδο τους στην τετράδα. Τις άλλες πλην του ΠΑΟΚ, προφανώς, που εδώ και δύο μήνες, δε μπορεί να αντικαταστήσει τον Τζόουνς, αλλά και τον Σχίζα πλέον.

Ακόμα και τον παίκτη που είχε συμφωνήσει, δεν κατάφερε τελικά να τον ανακοινώσει, γιατί πέρα από τα προφορικά, έπρεπε να προχωρήσει και πρακτικά. Αλλά δε μπορούσε.

Οπότε, το να μιλάει κανείς για στόχους αυτήν τη στιγμή, σε αυτόν τον ΠΑΟΚ, με αυτήν την κατάσταση που επικρατεί, είναι, λίγο έως πολύ, ουτοπικό. Ο μοναδικός στόχος που θα μπορούσε να έχει αυτή η ομάδα τώρα, είναι να βγάλει τη σεζόν. Ούτε κατάταξη και πλεονεκτήματα έδρας στα πλέι οφ, ούτε ισοβαθμίες και τι γίνεται εκεί, ούτε «τελικοί» στο Περιστέρι, την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Η σεζόν να βγει και υπομονή σε όλους, εντός-εκτός ομάδας, μέχρι τέλη Μαΐου που φαίνεται ότι θα πάει...

Υ.Γ.: Ακόμα και σε αυτήν τη συγκυρία, που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν ανάλογα οικονομικά προβλήματα, ο σεβασμός που είχε ο ΠΑΟΚ από τη διαιτητική τριάδα, αποτυπώνεται στις βολές. 26 ο Ολυμπιακός, 4 αυτός! Και ναι, σουτάρει πολύ τρίποντο. 8/25 είχαν και οι δύο ομάδες πάντως σήμερα. Μια διαιτητική τριάδα, που είχε δύο Θεσσαλονικιούς διαιτητές, τους αδερφούς Πουρσανίδη... Για να μη μπερδεύεστε, το 80-59, δε διαμορφώθηκε από αυτό.

Υ.Γ. 2: Και άντε με περίπου ίδια εικόνα θα περάσουν κι αυτές οι 40 μέρες και η σεζόν θα μπει στα βιβλία της ιστορίας. Η επόμενη κύριε; Εκεί να δούμε τι θα γίνει, με το καλοκαίρι που έρχεται να είναι από το πιο κρίσιμο του τμήματος. Στην ιστορία του...

Υ.Γ. 3: Αυτό το μαρτύριο της σταγόνας μόνο ένας μπορεί να το τελειώσει, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο.

Στόχος του ΠΑΟΚ; Να τελειώσει τη σεζόν
EVENTS