MENU

Θα σου πουν ότι πήρε τον παρορμητισμό του Γιάννη Ιωαννίδη. Ότι κοπιάρει ίσως την εκρηκτικότητα του χαρακτήρα του και ενίοτε προκαλεί περισσότερο για την ίδια την πρόκληση, παρά για την ουσία. Δίπλα, όμως, στον «ξανθό», υπάρχει - και υπάρχει κυρίως εκείνος - ο «σοφός». Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, ο οποίος άλλαξε όλη την κοσμοθεωρία του Βαγγέλη Αγγέλου, καθόρισε ολοκληρωτικά τον τρόπο σκέψης του γύρω από το μπάσκετ και επηρέασε σε μεγάλο, αν όχι απόλυτο, βαθμό την προπονητική του φιλοσοφία. Τι προκαλεί, λοιπόν, τις έντονες εκρήξεις του τεχνικού του Άρη;

Η… κακή μέρα από το φιλικό φαίνεται!

Καλοκαίρι 2018. Τα φιλικά προετοιμασίας είναι συχνά βραδυφλεγείς βόμβες και μια αφορμή αρκεί για να έρθει η έκρηξη! Δύο ομάδες που μπορεί να παίζουν εντελώς διαφορετικό μπάσκετ, δύο ομάδες που μπορεί να βρίσκονται σε εντελώς διαφορετική φάση της προαγωνιστικής περιόδου και δύο ομάδες που μπορεί να στοχεύουν σε διαφορετικό χρόνο ετοιμότητας, είναι δεδομένο ότι θα έχουν μεταξύ τους ένταση στον αγωνιστικό χώρο. Το ρεπορτάζ δεν ήταν αναλυτικό. Έμοιαζε με μήνυμα στον τηλέγραφο.

Έπαιξαν Άρη-Ιωνικός. Στοπ. Κέρδισε ο Άρης 69-60. Στοπ. Είχαν επεισόδιο ο Βαγγέλης Αγγέλου με τον Βαγγέλη Τσάπα. Στοπ? Όχι ακριβώς. Οι πληροφορίες ήθελαν τον τεχνικό του Άρη να διαμαρτύρεται στους διαιτητές καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στα – όπως υποστήριζαν οι Νικαιώτες – προσβλητικά σχόλια που ακούγονταν, κάποια στιγμή αντέδρασαν. Πρώτα ήταν ένα μικρό επεισόδιο του Αγγέλου με τον Ντίκο Καλαμπάκο και ακολούθησε έντονη στιχομυθία του προπονητή του Άρη με τον Βαγγέλη Τσάπα. Ανταλλάχτηκαν κοσμητικά επίθεση, προς στιγμήν σκέφτηκαν να εμπλακούν και οι Αμερικανοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αλλά εντέλει παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και το θέμα έληξε.

Το πινακάκι στην Πυλαία!

Θα γυρίσουμε το χρόνο 18 μήνες πίσω, τον Μάρτιο του 2017. 25 Μαρτίου αυθημερόν και η επανάσταση που πήγε να κάνει ο Προμηθέας στην Πυλαία… πνίγηκε στον ιδρώτα. Η ομάδα των Πατρών είχε την τελευταία επίθεση, ενώ έχανε 78-75, όμως η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του Νίκου Γκίκα και ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη. Ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος ως φιλοξενούμενος προπονητής δεν ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στο «Παλατάκι» λόγω και του παρελθόντος του (σ.σ. Ολυμπιακός, Άρης), πετάει εκνευρισμένος το πινακάκι του στον ουρανό κι εκείνο προσγειώνεται στην κερκίδα!!

Για μερικά λεπτά επικρατεί ένταση, ωστόσο ο Αγγέλου ζητάει συγγνώμη άμεσα από τον κόσμο, δείχνοντας ότι δεν είχε σκοπό να προβεί σε μια τέτοια κίνηση εσκεμμένα. Στη συνέντευξη Τύπου επαναλαμβάνει την απολογία του για το περιστατικό, αλλά ξεσπάσει κατά των δημοσιογράφων. «Δεν είναι δουλειά σας να ρωτάτε γι' αυτό. Είναι δική μου δουλειά το αν θα διαμαρτύρομαι ή όχι. Ζητώ συγνώμη για το πινακάκι, αλλά πήγα να χτυπήσω στο κεφάλι μου και επειδή είναι ελαφρύ μου έφυγε και πήγε στην κερκίδα».

Οι κατά καιρούς αντιδράσεις του στις συνεντεύξεις Τύπου και ο έξω από τα δόντια λόγος του συχνά φέρνει τον Βαγγέλη Αγγέλου στο προσκήνιο. Τον έφερε και πριν μερικές ημέρες, όταν έμεινε στην ιστορία η… ατάκα του έπειτα από το διπλό του Άρη στο Λαύριο. Χάρρυ Κλυνν και τα μυαλά στα κάγκελα!

Ο Γκαγκαλούδης και ο Σαρίτσα!

Στο πιο κοντινό ή πιο μακρινό παρελθόν, μπορεί κανείς να θυμηθεί ή να βρει αν έχει ασθενή μνήμη, ακόμα περισσότερα περιστατική που «σημάδεψαν» τον Βαγγέλη Αγγέλου. Χωρίς καν να μπαίνουν στην εξίσωση τα ντέρμπι αιωνίων, τα οποία εξ ορισμού έχουν διαφορετική ένταση, προκαλούν ακραία συναισθήματα και χρειάζονται διαφορετική διαχείριση. Το 2012 ήταν η κόντρα του με τον Γιάννη Γκαγκαλούδη, η οποία έπαιζε για τις επόμενες μέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η ιστορία θέλει τον τότε συνεργάτη του Ντούσαν Ίβκοβιτς να μιλάει άσχημα στον έμπειρο άσο σε όλη τη διάρκεια του ματς, με αποτέλεσμα να του ζητήσει ο τελευταίος το λόγο.

Η κόντρα δεν πήρε διαστάσεις στο γήπεδο, ωστόσο συνεχίστηκε τις επόμενες μέρες με δηλώσεις του τότε παίκτη του Αμαρουσίου. «Εγώ δεν αντιδρώ ποτέ μου αν προηγουμένως δεν προκληθώ, γνωριζόμαστε όλοι πια τόσα χρόνια στην Α1. Όταν είσαι ψηλά και από πάνω είναι εύκολο να κάνεις τον μάγκα, έχω επίγνωση των λόγων μου και ό,τι σου λέω θέλω να το γράψεις. Γιατί έγινε αυτό το περιστατικό; Ο ίδιος ξέρει καλά αλλά ευτυχώς, υπήρχαν πολλοί που άκουσαν τι μου είπε. Και οι διαιτητές ήταν δίπλα και συμπαίκτες μου και κόσμος».

Υπό τη σκέπη του Ντούσαν Ίβκοβιτς βρίσκουμε και το επόμενο επεισόδιο, στην Τουρκία αυτή τη φορά. Η κόντρα του εντονότατη και αντίπαλο… δέος ο Ουφούκ Σαρίτσα στην αναμέτρηση της Εφές Πίλσεν με την Καρσίγιακα. Στο βίντεο που ακολουθεί φαίνεται η διάθεση του Τούρκου τεχνικού να ζητήσει το λόγο, η ένταση που δημιουργήθηκε και η… απορία του Ίβκοβιτς.

Δαιμονισμένος... Αγγέλου!