MENU

Στις οπαδικές σελίδες των φιλάθλων του Άρη, στο Facebook, το όνομα του επίδοξου νέου αφεντικού της ΚΑΕ Άρης είχε ήδη "διαρρεύσει" από προχθές. Παρά τη ρήτρα εμπιστευτικότητας που φέρεται να μπήκε στα πρώτα έγγραφα συμφωνίας με τον Νίκο Λάσκαρη, το όνομα του κυκλοφόρησε σε όλους τους Αρειανούς κύκλους, οι παράγοντες το ξέρουν ήδη, οι μάνατζερ παικτών ήδη δέχονται τηλέφωνα, με λίγα λόγια "ο κόσμος το 'χει τούμπανο". Πρόκειται για τον δικηγόρο Δημήτριο Γουλιέλμο, ο οποίος έχει μεγάλο γραφείο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι πράγματι πρόκειται για έναν 53χρονο νομικό, ο οποίος δηλώνει Άρης και είχε ζητήσει να μην γραφτεί το όνομα του (σ.σ. το ξέρουν... όλοι, βέβαια, στη μπασκετική πιάτσα πλέον). Απομένουν τα τυπικά για να επιβεβαιωθεί η συμφωνία με τον Λάσκαρη, αλλά φυσικά και οι διευκρινίσεις για τις προθέσεις του, για το πλάνο του και η απαραίτητη εγγυοδοσία στον σύλλογο και στους φιλάθλους του πως δεν πρόκειται περί ενός "πυροτεχνήματος", που από "πίσω" κρύβονται άλλοι ή παλιοί γνωστοί!

Έχει "καεί", άλλωστε, ο Άρης με την περίπτωση Λάσκαρη και είναι σε πολύ κακή κατάσταση για να ρισκάρει άλλο ένα πείραμα. Ευτυχώς ο εν λόγω νομικός είναι... εγγύηση, όπως αναφέρουν συνάδελφοι του και το φιλικό του περιβάλλον, όσον αφορά στις προθέσεις και στην αγάπη για ό,τι κάνει. Όλοι και όλα, βεβαίως, κρίνονται απ' το αποτέλεσμα.

Γεγονός είναι ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι μια ανεξάρτηση κίνηση, με γνώμονα το καλό του Άρη, με μικρή αλλά σημαντική για τα τωρινά δεδομένα οικονομική δυνατότητα (περί τις 500 χιλιάδες το χρόνο), αλλά και με πολύ "δυνατές" γνωριμίες και "πελατολόγιο". Περικυκλωμένος από φίλους μπασκετικούς, και δη Αρειανούς, μεταξύ σοβαρού και αστείου του έγινε η νύξη να ασχοληθεί, το σκέφτηκε, είδε ότι υπάρχει προοπτική αν υπάρξει ομόνοια και συστράτευση και προχώρησε.

Το ότι είναι δικηγόρος γνωστών ατζέντηδων παικτών (όχι πάντως του Π.Καπάζογλου, με τον οποίο θα συνεργαστεί βεβαίως για την νέα εποχή στην ΚΑΕ) του δίνει τον αέρα να νιώθει άνετα στη "μπασκετική πιάτσα", αλλά και ένα καλό "ατού" για τις συζητήσεις με παίκτες για την ρύθμιση οφειλών και την άρση των "bans" από τη FIBA. Έτσι ξεκίνησε η διαπραγμάτευση με τον Νίκο Λάσκαρη, με τον οποίο φέρεται να συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα και να έχουν δώσει τα χέρια (λέγεται ότι δόθηκε και χρηματική αποζημίωση στον νυν, ακόμη, ιδιοκτήτη της ΚΑΕ!), για όλες τις μετοχές και όλα τα χρέη, που στο τέλος της χρήσης, το καλοκαίρι του 2018, θα φτάσουν τα... 5 εκ. ευρώ.

Αν ευσταθεί, τότε ο Ξανθιώτης επιχειρηματίας θα έχει κάνει ένα ακόμη μεγάλο... deal, παρά το ότι αντιμετωπίζει τώρα τις συνέπειες ενός άλλου, ακόμη πιο μεγάλου.

Στα χρήματα της πλευράς των νέων αφεντικών της ΚΑΕ αν προστεθούν και οι 200 περίπου χιλιάδες που βάζει η κίνηση Καπάζογλου και οι 50-60 του Θανάση Πλιάκη, που θα τις δώσει έτσι κι αλλιώς (κι έχει δώσει κι άλλα για να πληρωθούν διάφορα, τη στιγμή που οι διαιτητές πληρώθηκαν από μια είσπραξη από τον ΕΣΑΚΕ και όχι από τους επιχειρηματίες όπως "διέρρευσε", ίσως και τεχνηέντως), δημιουργείται ένας καλός "κουμπαράς".

Με αυτόν θα πληρωθούν/ρυθμιστούν τα χρέη και με τα όποια έσοδα της νέας χρονιάς θα φτιαχτεί η ομάδα. Μέχρι τότε μέλημα της νέας κατάστασης θα είναι να πληρωθούν οι παίκτες, οι προπονητές και οι υπάλληλοι, να στηριχθεί ψυχολογικά η ομάδα και να επιστρέψει το αίσθημα αυτοπεποίθησης και στον κόσμο. Αρχής γενομένης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (σ.σ. ίσως αναβληθεί όλη η επόμενη αγωνιστική για να γίνει Σάββατο ή Κυριακή, όπως έχει προτείνει ήδη ο Προμηθέας Πάτρας), όπου δεν αποκλείεται να κάνει και την επίσημη εμφάνισή του ο νέος ιδιοκτήτης.

Το ζήτημα είναι να επιβεβαιωθεί η συμφωνία, γιατί με τον Νίκο Λάσκαρη κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος... Αν γίνει αυτό, τότε όντως η ΚΑΕ Άρης αλλάζει σελίδα, με την ευχή να είναι προς το καλύτερο...

Ο Γουλιέλμος βάζει... τέλος στην εποχή Λάσκαρη (pic)
EVENTS