MENU

Ο 24χρονος γκαρντ ήταν εντυπωσιακός στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, μετρώντας 21 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και κάποια πολύ μεγάλα σουτ, που έδειξαν την αγωνιστική ποιότητά του. Μια ποιότητα η οποία μόνο άγνωστη δεν ήταν σε όσους παρακολουθούν μπάσκετ.

Μάλιστα, ο διεθνής γκαρντ λίγο έλειψε να δείξει το αγωνιστικό του πρόσωπο και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και όχι σε μία, αλλά σε δύο περιπτώσεις. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή...

Τον χειμώνα του 2015 ο Γιούρι Ζντοβτς αναζητούσε έναν γκαρντ που θα του δώσει λύσεις και σιγουριά στην περιφέρεια, με τον Πρέπελιτς να είναι ένας κε των βασικών στόχων του. Ο Ζντοβτς γνώριζε καλά τον ξανθό γκαρντ από τη συνύπαρξή τους στην εθνική Σλοβενίας και είχε πολύ καλή γνώμη. Παρ' όλα αυτά, οι συζητήσεις δεν προχώρησαν, καθώς η Ένωση επέλεξε τον Τζέι Κόβαν Μπράουν για τη θέση «2».

Η δεύτερη απόπειρα για να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα ο Πρέπελιτς έγινε το καλοκαίρι του 2016. Η Ένωση είχε προχωρήσει στην απόκτηση του Νίκολα Ιβάνοβιτς και αναζητούσε έναν παίκτη με καλό περιφερειακό σουτ. Ο Πρέπελιτς επανήλθε στο προσκήνιο για την ομάδα, όμως και πάλι δεν προχώρησε η περίπτωσή του, με την Ένωση να καταλήγει στον Μάικλ Ντίξον, ενώ ο 24χρονος γκαρντ πήρε μεταγραφή για την Λιμόζ.

Η... τρελή επιμονή του Ζντοβτς να φέρει στην ΑΕΚ τον Πρέπελιτς