MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROLEAGUE
Alba Berlin
ALBA BERLIN
74 89
Real Madrid
REAL MADRID
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Οι Ισπανοί έφτασαν στη πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους στη διοργάνωση και εκμεταλλεύτηκαν την ήττα των «μπλαουγκράνα» στο Καζάν από την Ούνικς, φτάνοντας στο 16-3 και πλέον βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη η Άλμπα πλησίασε στην τρίτη περίοδο, αλλά έμεινε από δυνάμεις και λύσεις και δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό της ομάδας του Πάμπλό Λάσο.

Πρώτος σκόρερ για τη Ρεάλ ήταν ο Τομά Ερτέλ, που ολοκλήρωσε το ματς με 17 πόντους, 3/5 τρίποντα και 7 ασίστ, με τον Βενσάν Πουαριέ να έχει άλλους 13. Στους 12 ο Γκέρσον Γιαμπουσέλε και στους 10 ο Τρέι Τόμπκινς. Ντεμπούτο για τον Γκάμπριελ Ντεκ στην επιστροφή του με 2 πόντους.

Για την Άλμπα πρωταγωνιστής ήταν ο Μάοντο Λο, που σημείωσε 21 πόντους, όντας όμως απελπιστικά μόνος, αφού επόμενοι σκόρερ ήταν με 10 οι Μάρκους Έρικσον και Μπεν Λάμερς.

Επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους οι Ισπανοί

Η Ρεάλ μπήκε με ενέργεια στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα με 2-6 στο 4, με την Άλμπα να απαντάει όμως στη συνέχεια να παίρνει «κεφάλι» στο σκορ στο 6' με 11-8. Οι Ισπανοί στόχευσαν τη γερμανική ρακέτα και με τον Πουαριέ κατάφεραν να φέρουν «τούμπα» το παιχνίδι, προηγούμενοι με 13-17 στο 8', για να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο με την ομάδα του Λάσο να είναι μπροστά στο σκορ με 15-19.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1484246694745321480

Βρήκε ρυθμό και... εξαφανίστηκε η Ρεάλ

Στη δεύτερη περίοδο η «μηχανή» της Ρεάλ πήρε... μπρος στην επίθεση, με τον Χάνγκα να πρωταγωνιστεί και να ολοκληρώνει το πρώτο μέρος με 9 πόντους, την ίδια στιγμή που η Άλμπα στη μία άκρη του παρκέ είχε να αντιπαραθέσει μόνο τον Λο, που με 15 πόντους ήταν ουσιαστικά όλη η επίθεση της γερμανική ομάδας.  Οι Ισπανοί προηγήθηκαν με 15-27 στο 12', με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να πλησιάσουν στο σκορ, αλλά να παίρνουν τη μία κακή επιλογή μετά την άλλη και να αδυνατούν να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Η Ρέαλ από την άλλη έφτασε ακόμα και στο +15 (33-48) στο 19', με την ανάπαυλα να την βρίσκει μπροστά με 36-48.

https://twitter.com/EuroLeague/status/1484257580335697922

Πήγε για το... comeback η Άλμπα, αλλά το «τελείωσαν» οι Μαδριλένοι

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στην τρίτη περίοδο, με την Άλμπα να μπαίνει ορεξάτη στο δεύτερο ημίχρονο και να ρίχνει σταδιακά τη διαφορά, για να μειώσει στο 24' σε 46-50, με τον Έρικσον να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση της γερμανικής ομάδας, αλλά τη Ρεάλ να απαντάει και να παίρνει ανάσα. Οι Ισπανοί βρήκαν τα πατήματά τους και ξέφυγαν και πάλι με +8 (52-61) στο 26', με τους Πουαριέ και Γιουμπουσέλε να οδηγούν τους συμπαίκτες του κοντά σε διψήφια διαφορά στο σκορ. Στο 28' οι φιλοξενούμενοι αποκατέστησαν την τάξη, φτάνοντας για πρώτη φορά στο +17 (54-71) στο 29', με το 56-73 του τρίτου δεκαλέπτου να έχουν βάλει με το 1,5 πόδι τους Μαδριλένους στην υπόθεση νίκη.

Τυπική διαδικασία

Η τελευταία περίοδος ήταν ουσιαστικά τυπική διαδικασία στην αναμέτρηση, αφού η Ρεάλ δεν είχε όρεξη να μπει σε περιπέτειες και η Άλμπα δεν έδειχνε ικανή να πλησιάσει και πάλι στο σκορ, έχοντας παραδοθεί πλήρως στους Ισπανούς. Οι Μαδριλένοι έφτασαν στο +23 (60-83) στο 35', με τον Ερτέλ να βρίσκει ρυθμό και να βγαίνει μπροστά στην επίθεση για τη Ρεάλ, που έφτασε στη νίκη με 74-89.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 36-48, 56-73, 74-89

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Άλμπα Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης 74-89