MENU

«Δουλειά δεν είχε ο διάολος» λέει η παροιμία και στον Παναθηναϊκό βρέθηκε ένας ακόμα λόγος για… διχόνοια. Βρέθηκε ένας ακόμα λόγος να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο πέραν του αγωνιστικού κομματιού και της ομάδας, που τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται την ηρεμία της.

Την ώρα που οι «πράσινοι» προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, τη χημεία τους, να βάλουν τους νέους παίκτες στο κόλπο ήρθε στο φως της δημοσιότητας η συνέντευξη του Μάριο Χεζόνια, η οποία έφερε… αναταράξεις. Μια συνέντευξη στην οποία ο Κροάτης σούπερ σταρ αναφέρθηκε στους λόγους του «διαζυγίου» του με τον Παναθηναϊκό και ουσιαστικά έδειξε και πάλι τη «μάχη» που έγινε στο μυαλό του μεταξύ λογικής και… συναισθήματος.

Όμως, για να τα λέμε όλα (όσο και αν κάποιοι το θεωρούν καραμέλα, δικαιολογία και ότι άλλο θέλετε), η συνέντευξη αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει όλους εκείνους που έκαναν λόγο για… περίεργο παιχνίδι του ατζέντη του. Τον άνθρωπο που ο ίδιος ο Μάριο αποκαλεί οικονομικό του σύμβουλο.  

Σχέση από τις λίγες

Προτού μπούμε στην ανάλυση των λεγομένων του Χεζόνια να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδείς αμφιβάλει για την αγάπη του Κροάτη προς το «τριφύλλι» και… τούμπαλιν. Η σχέση που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο είναι μοναδική, αν αναλογιστεί κανείς και τον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε η σχέση αυτή. Από… απόσταση.

Ο Χεζόνια λέει ότι ο Παναθηναϊκός πανικοβλήθηκε και ότι δεν κινήθηκε σωστά. Ότι είχε ως προτεραιότητά του τον Μήτογλου, τον Παπαπέτρου και μετά τον ίδιο. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Σαφέστατα η διοίκηση της ομάδας ήθελε να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να διατηρήσει ανέπαφο τον Ελληνικό της κορμό (και ποιος την αδικεί;), το ίδιο όμως ήθελε να κάνει και με την περίπτωση του «Super Mario».

Άλλωστε ο ίδιος ο Χεζόνια με δικές του δηλώσεις που όπως βλέπετε δημοσιεύτηκαν στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ από τις 15 Ιουνίου είχε ξεκαθαρίσει ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Παναθηναϊκό και όπως ο ίδιος είχε πει θα έπαιρνε την οριστική του απόφαση τον Αύγουστο. Ο Μήτογλου ανακοινώθηκε από την Αρμάνι Μιλάνο στις 25 Ιουνίου. Οπότε είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι «πράσινοι» δούλευαν όλες τις υποθέσεις τους ταυτόχρονα, χωρίς να έχουν την παραμικρή διάθεση να «ρίξουν» έναν παίκτη τους βεληνεκούς, τους διαμετρήματος και της οντότητας του Χεζόνια.

Εκείνες τις ημέρες και όσες ακολούθησαν μέχρι να φτάσουμε στο τελικό «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων έγινε πολύς λόγος για τον μάνατζερ του Χεζόνια. Τον Κρις Χιλ. Έναν άνθρωπο ο οποίος είναι πολύ κοντά στον Κροάτη παίκτη και όπως λέει ο ίδιος δεν είναι μάναζέρ του αλλά οικονομικός του σύμβουλος. Το θέμα είναι πως ότι και αν είναι ο Χιλ, αυτός είναι που δίνει το παρών στις διαπραγματεύσεις και επηρεάζει τον παίκτη της Ούνιξ Καζάν.

Ο Κρις Χιλ όμως είναι η αιτία που χάθηκε… η επαφή όπως λέει ο Χεζόνια. Ο Κρις Χιλ είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά απαγόρευσε στους «πράσινους» να βρεθούν στην Κροατία για να μιλήσουν face to face με τον Χεζόνια και να βρουν την λύση που ήθελαν και οι δύο πλευρές. Ο Κρις Χιλ είναι ο άνθρωπος που ξεκίνησε τις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό βάζοντας όρους που δεν είχαν να κάνουν μόνο με τον Χεζόνια. Και ο Κρις Χιλ είναι ο άνθρωπος που δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Και εξηγούμαστε.

«Πήραν διαφορετική κατεύθυνση στον Παναθηναϊκό. Πήραν καινούριους παίκτες και νέο προπονητή. Δεν μας ρώτησαν για τον προπονητή. Ρώτησαν τον αρχηγό για τον προπονητή; Δεν μπορούσα να πάρω τηλέφωνο τον Παπαπέτρου για να τον ρωτήσω. Είμαστε παίκτες. Θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν. Είναι σοβαρή ομάδα. Ήμασταν οι ηγέτες αυτής της ομάδας» λέει σε αποστροφή του λόγου του ο Χεζόνια και είναι σαφές πως δεν καταλαβαίνει την διαφορά της Ευρώπης από την Αμερική. Και είναι απολύτως φυσιολογικό για έναν παίκτη που έχει μεγαλώσει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Εκεί που οι ομάδες ρωτάνε τους αρχηγούς, ρωτάνε τους ηγέτες για τις κινήσεις τους. Στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αυτό δεν γίνεται. Και αυτό είναι κάτι που ο Κρις Χιλ θα έπρεπε να του το εξηγήσει. Ο μάνατζερ δεν είναι ο άνθρωπος που ασχολείται μόνο με τα οικονομικά και τις διαπραγματεύσεις. Είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται στο πλευρό του παίκτη για όλα τα θέματά του. Για να τον προστατεύσει από τα πάντα. Για να του εξηγεί αυτά που πιθανόν να μην ξέρει. Ο Χιλ δεν το έκανε αυτό και μέσω της συνέντευξης αυτής τον άφησε να εκτεθεί.

Και για να μην το πηγαίνουμε μακριά. Πόσες και πόσες φορές ο κόσμος δεν είχε… κράξει τον Βασίλη Σπανούλη λόγω της φημολογίας που υπήρχε αναφορικά με την εμπλοκή του στις υποθέσεις μεταγραφών του Ολυμπιακού ή και ακόμα στις υποθέσεις απόκτησης προπονητών. Αυτή η νοοτροπία (που αναφέρει ο Χεζόνια) είναι μακριά από την ευρωπαϊκή κουλτούρα. Στην Αμερική μπορεί να είναι καθημερινότητα, στην Ελλάδα όχι.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Χεζόνια είναι μπερδεμένος. Είναι ξεκάθαρο πως ο Χεζόνια αγαπάει τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του αγαπούν τον Χεζόνια. Είναι ξεκάθαρο πως ο Κρις Χιλ δεν έκανε σωστά τη δουλειά του προς όφελος του πελάτη του, του φίλου του…

Η καλύτερη δυνατή συγκυρία επιστροφής του κόσμου

Αυτό όμως είναι ιστορία. Πλέον ο Παναθηναϊκός συνεχίζει, κοιτάζει μπροστά. Όπως και ο Χεζόνια. Στο τέλος της ημέρας θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως έχουμε να κάνουμε με business και ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του. Έστω και αν αυτό είναι κόντρα στο συναίσθημα. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο μονοπάτι στο οποίο πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος του και να μείνει όρθιος. Και για να το πετύχει αυτό θα πρέπει άπαντες να πορευτούν ενωμένοι και σίγουροι ο ένας για τον άλλον.

Το Σάββατο το ΟΑΚΑ ανοίγει και πάλι τις πύλες του. Την πιο σημαντική, σημαδιακή στιγμή της φετινής σεζόν. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού επιστρέφει στη θέση του για να τιμήσει, να αποθεώσει, να ευχαριστήσει και πάλι τον κορυφαίο παράγοντα της ιστορίας του. Τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Τον κύριο Παύλο. Εκεί θα είναι όλοι. Ο Αλβέρτης, ο Διαμαντίδης, ο Πρίφτης, οι νέοι παίκτες, ο Ομπράντοβιτς. Δεν υπάρχει καλύτερη συγκυρία επιστροφής του κόσμου στο ΟΑΚΑ. Όλοι για τον κύριο Παύλο.

ΥΓ: Προσωπικά (και συγνώμη για τον τόνο και το πρώτο πρόσωπο) δεν μου άρεσε καθόλου η ατάκα του Μάριο «Έχω μαζί μου 15.000 κόσμου». Ο κόσμος  είναι του Παναθηναϊκού. Μπορεί να το είπε διαφορετικά, να αποτυπώθηκε, διαφορετικά, να «αναγνώστηκε» διαφορετικά, αλλά συνεχίζει να μην ακούγεται ωραία.

Ένας είναι ο… καπετάνιος του «ναυαγίου» με Χεζόνια!