MENU

*Η χθεσινή διαιτησία στον αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ είναι ιδανική για σεμινάριο τροχαίας. Όλοι έχουν σταθεί στην τελευταία φάση, προφανώς επειδή υπήρχε φάουλ και εκεί κρίθηκε το αποτέλεσμα.

*Υπάρχουν όμως περιπτώσεις μέσα στο ματς, από τις οποίες καταλαβαίνει κάποιος ότι η διαιτησία ήταν αισχρή. Αυτό φαίνεται και από τις έντονες διαμαρτυρίες των ανθρώπων της ΑΕΚ, που δέχτηκε τέσσερις τεχνικές ποινές και δύο αντιαθλητικά σε όλη την διάρκεια του αγώνα.

*Όλα όσα έγιναν προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στην ΚΕΔ, που είναι υπεύθυνη για τους ορισμούς. Αλλά και ο παρατηρητής του αγώνα είδε τα ίδια και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε σίγουρα παραπομπή για τους Καρακατσούνη και Ζαχαρή.

*Στη έκθεση αναφέρεται ότι στην τελευταία φάση έγινε φάουλ και πως υπήρχαν πολλές ατιμώρητες πειθαρχικές παραβάσεις από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Επίσης κρίθηκε πως υπήρχε μεγάλη ανισορροπία στα σφυρίγματα, σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, μεγάλη αυστηρότητα στα φάουλ της ΑΕΚ και σωρεία λαθών.

*Μία από τις χαρακτηριστικές φάσεις για όλα αυτά που αναφέρονται είναι εδώ. Στην πρώτη, ο Μέξας έφτασε μέχρι την baseline χωρίς να υπάρξει κανένας πειθαρχικός έλεγχος.

*Στη συνέχεια, θα δείτε και την φάση για την οποία φωνάζει η ΑΕΚ και που έδωσε έναν πόντο στον ΠΑΟΚ, από την βολή του Κονατέ, 55" πριν το τέλος. Δείτε την στο 2.01.35" του παρακάτω βίντεο:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2dQXKEmzCw4

*Στο τέλος της ημέρας, έχασε η διαιτησία, έχασε ο ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ φωνάζει για δέκα σφυρίγματα, αλλά βρέθηκε με την γίδα στην πλάτη. Συνολικά χαμένο το ελληνικό μπάσκετ και το πρωτάθλημα από τέτοιου είδους ερασιτεχνισμούς, σαν αυτούς από την ΚΕΔ, που αντιμετώπισε ένα τέτοιο ματς σα να είναι φιλικό.

*Ειδικά όταν οι πολέμιοι και οι haters του ελληνικού μπάσκετ σε περιμένουν στη γωνία, οφείλεις να είσαι προσεκτικός. Και μιας και λέμε haters, ήρθε η ώρα να μιλήσουμε με ονόματα για τα όσα συνέβησαν επί πέντε μήνες παρασκηνιακά στην υπόθεση της σύμβασης ΕΡΤ - Basket League.

*Μία σύμβαση που πολεμήθηκε με νύχια και με δόντια από το προεδρείο της ΕΡΤ, με πρώτο πρώτο τον Κωνσταντίνο Ζούλα, το νο.1 της κρατικής τηλεόρασης. Στο ίδιο μήκος κύματος και όλοι οι από κάτω, σε όλες τις θέσεις ευθύνης, που με διαρροές και με δημοσιεύματα προσπαθούσαν να κάνουν εσωτερική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, που είχε δώσει κατεύθυνση το πρωτάθλημα μπάσκετ κάτω από την στέγη της ΕΡΤ.

*Για να καταλάβετε. Στις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ των δύο πλευρών, δηλαδή ΕΣΑΚΕ - ΕΡΤ, μέχρι και στις υπογραφές, ο πρόεδρος της ΕΡΤ δεν εμφανιζόταν, θέλοντας να δείξει την δυσαρέσκειά του γιατί το προιόν, όπως έλεγε αυτός και οι υφιστάμενοί του, δεν έχει τηλεθέαση. Ενώ όλα τα υπόλοιπα προγράμματα της ΕΡΤ, σαρώνουν.

*Η αναπαραγωγή της χελώνας και τα ντοκιμαντέρ για τα χωριά στην ορεινή Ναυπακτία είναι must watch και έχουν αναγκάσει την Nielsen - AGB να προσλάβει ειδικούς μαθηματικούς για να λύνουν τις εξισώσεις στην τηλεθέαση της ΕΡΤ1, της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3. 

*Με αυτά και με αυτά, παρά τον εσωτερικό πόλεμο που δέχτηκε το μπάσκετ, ο Ζούλας και το υπόλοιπο προεδρείο υπέγραψαν με πόνο ψυχής την τριετή σύμβαση γιατί μπρος στον τίτλο του προέδρου της ΕΡΤ και τον μισθό που πέφτει, τι είναι ο πόνος; Έκανε και την περήφανη σύμβαση για «φιλανθρωπικό» σκοπό με τον Ολυμπιακό και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

*Για να αντιληφθείτε ότι τίποτα από αυτά που συμβαίνουν δεν είναι τυχαίο, δείτε την αντιμετώπιση που τυγχάνει το μπάσκετ στις πρώτες αγωνιστικές. Η εκπομπή που υπήρχε για το μπάσκετ εξαφανίστηκε και χθες, που η Basket League είχε τέσσερις ματσάρες, η ΕΡΤ εξοστράκισε τα παιχνίδια στο EΡΤFLIX. Αν έχεις Smart TV, έχει καλώς. Αν δεν έχεις, τα παράπονά σου στον Ζούλα.

*Πώς και δεν έστειλε η ΕΡΤ το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στο ΕΡΤFLIX ή δανεικό στο Αχελώος ΤV, μην τυχόν και το δείξει...

*Και έτσι θα πάει η κατάσταση και στη συνέχεια, γιατί αυτή την στιγμή, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν την υποχρέωση. Το μπάσκετ θα αντιδράσει ή θα κάτσει να τους κοιτάει, τώρα που ενημερώθηκαν όλοι, με ονόματα και διευθύνσεις, για τα όσα συμβαίνουν; 

Η απόφαση ΚΕΔ και παρατηρητή για την διαιτησία και ο πόλεμος ΕΡΤ - Ζούλα στο μπάσκετ
EVENTS