MENU

* Τα παλικαράκια που τρέχουν το ρεπορτάζ στο SDNA έκαναν το δημοσιογραφικό γλέντι της χρονιάς στη γενική συνέλευση της Euroleague μεταδίδοντας πρώτοι τις εξελίξεις για την πρόταση του Μπερτομέου και τη διακοπή και ανέβασαν ψηλά τον πήχη. Όμως, το «Slam Dunk» γι' αυτό είναι εδώ, για τα δύσκολα. Γι' αυτά που ειπώθηκαν μέσα στη συνάντηση και θα προκαλέσουν πάταγο. Γιατί ο εσωτερικός συναγωνισμός, κάνει το SDNA αυτό που είναι: Θέμα συζήτησης παντού: Στον ΕΣΑΚΕ, στη Super League, την Ευρωλίγκα, άντε με το καλό και στην UEFA.

* Πρώτα από όλα, από τη στιγμή που ο Μπερτομέου πήρε τον λόγο με την εκκίνηση της ΓΣ, έδωσε τον τόνο για τη διακοπή. Έτσι, η ψηφοφορία, που θα εξελισσόταν σε θρίλερ, αποδείχθηκε παιχνιδάκι. Ουσιαστικά, όλες οι ομάδες συμφώνησαν αβλεπί στη διακοπή και η διαφωνία του Παναθηναϊκού καταγράφεται για άλλους λόγους που θα εξηγηθούν παρακάτω. Γι' αυτό και η γενική συνέλευση κράτησε λιγότερο από 90 λεπτά. Και όλα αυτά φανταστείτε με όλες τις ομάδες να παίρνουν τον λόγο από δύο και τρεις φορές. 

* Το ζουμί της ΓΣ δεν ήταν η ψηφοφορία στο τέλος, διότι το αποτέλεσμα είχε κριθεί από το τζάμπολ, που λέμε. Άλλο ήταν το μέγα θέμα που προέκυψε. 

* Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από Γιαννακόπουλο και Παπαδόπουλο, δίνοντας και την ανάλογη βαρύτητα που απαιτούσε η περίσταση, αλλά και τον τόνο για την επόμενη μέρα. «Κύριε Μπερτομέου, εδώ και τρεις μήνες διαπραγματεύεστε με τους παίκτες τι συμβόλαια θα πάρουν. Έχουν δουλέψει το 65% και συμφωνήσατε το 80%. Αντί να μιλήσετε με τους χορηγούς, για να μάθετε τι θα έδιναν, αν αρχίζαμε ξανά, εσείς μιλήσατε μόνο με τους παίκτες. Είναι λογικό να μην έχετε κάνει καμία συζήτηση με τις ομάδες για τα έσοδά τους; Θέλουμε να μας πείτε τα οικονομικά δεδομένα για την επόμενη σεζόν, γιατί δεν έχουμε ακούσει τίποτα, για τα έσοδα των ομάδων», είπε ο Γιαννακόπουλος. 

* Εκεί, λοιπόν, ο Μπερτομέου πέταξε την μπάλα στην κερκίδα. Αυτό είναι και το χειρότερο νέο. Χειρότερο και από τη διακοπή της σεζόν, που έτσι κι αλλιώς ήταν εκ των ουκ άνευ να συνεχιστεί. Στην πραγματική του διάσταση, το θέμα είναι όπως το είχε παρουσιάσει το SDNA: η διακοπή στην Euroleague έχει γίνει εδώ και δύο μήνες, δεν έγινε σήμερα. Οι μοναδικοί που κρατούσαν πιθανό το σενάριο της επανέναρξης ήταν η διοργανώτρια αρχή και οι βασικές πηγές εσόδων της. Αυτοί έλεγαν ότι θα συνεχιστεί, αυτούς ρωτήστε πού έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα. Βέβαια, ο πραγματικός λόγος είναι ένας: αν έλεγαν την αλήθεια εξ αρχής, οι οικονομικές απώλειες θα ήταν τρομακτικές.

* Όταν, λοιπόν, ο Γιαννακόπουλος εισέπραξε αόριστη απάντηση από τον Μπερτομέου, επανήλθε. Και εκεί έριξε τη βόμβα. «Αν δεν ακούσουμε ποια είναι τα έσοδα, δεν ξέρουμε αν θα μείνουμε στην Euroleague».

* Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε απλά με μία επικοινωνιακή κορώνα, διότι η κουβέντα αυτή ακούστηκε μπροστά στους 11 βασικούς μετόχους της Euroleague. Μπορεί να έχουν υπάρξει κι άλλες προειδοποιήσεις, αλλά κάτι τέτοιο δεν λέγεται αβίαστα και χωρίς να έχεις βάλει κάτω όλες τις παραμέτρους. Στο κάτω - κάτω, η δημιουργία της Euroleague εξυπηρέτησε έναν σκοπό, δηλαδή την ύπαρξη συγκεκριμένων εσόδων, την αύξηση των χορηγών και ένα ανταγωνιστικό πλαίσιο, στο οποίο όλοι θα είχαν στον ήλιο μοίρα. Τώρα στον ήλιο μοίρα έχουν τέσσερις - πέντε ομάδες. Τα έσοδα έχουν γραφτεί στο χιόνι και στην λίγκα δεν μπορεί να βγει και δεν μπορεί να μπει κανείς. 

* Προέκυψε και διάλογος μετά την ατάκα του Γιαννακόπουλου, με τον εκπρόσωπο της Μπαρτσελόνα, να δηλώνει ότι: «θα πρέπει να στηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» και απευθυνόμενος στον ισχυρό άνδρα του Παναθηναϊκού να τονίζει πάνω κάτω τα εξής: «τα δύο εκατομμύρια που μπορεί να χάσατε τώρα δεν είναι και κανένα σπουδαίο ποσό». 

* Και εκεί εισέπραξε και την απάντηση του Γιαννακόπουλου, η οποία ήταν: «Είναι λογικό να το λέτε αυτό, γιατί εσείς έχετε το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπαρτσελόνα και τροφοδοτεί και τα υπόλοιπα τμήματα. Εμείς τα δύο εκατομμύρια αυτά τα δουλεύουμε».

* Η διαφωνία είναι μέσα στο πρόγραμμα να υπάρχει. Η ατάκα αυτή όμως, για την επόμενη σεζόν θα ανοίξει πλέον άλλη συζήτηση. Διότι μόνο τυχαία δε μοιάζει. Αν η Ευρωλίγκα δεν βρει ΑΜΕΣΑ χορηγούς, η διάσπαση θα είναι πιο κοντά από ποτέ. Διότι... απέναντι έχει βρεθεί χρήμα και προσελκύουν καλές ομάδες. Ήδη πήραν μεταγραφή Νταρουσάφακα, Λιέτουβος Ρίτας, Μπιλμπάο, ομάδες από ισχυρές λίγκες ή ισχυρές οικονομίες, την έκαναν. Κι αν βάλουν 2-3 ομάδες από το πάνω ράφι της Ευρώπης, φινίτο τα κλειστά πρωταθλήματα. Πλησιάζουμε σε κομβικό σημείο. Κι αν δεν υπήρχαν τα δεκαετή συμβόλαια θα είχαν ήδη πηδήξει αρκετές ομάδες από το καράβι. Για να δούμε...

 

Η ατάκα του Γιαννακόπουλου που άναψε φωτιά για την επόμενη Euroleague!
EVENTS