To άκουσμα της μεταγραφής της άφησε πολλούς με το στόμα ανοικτό, αφού μία από τις καλύτερες Ελληνίδες παίκτριες της ιστορίας δεν είναι πλέον κάτοικος εξωτερικού, αλλά μέλος του Παναθηναϊκού.
Η Σπανού έπαιξε στο πρώτο της ντέρμπι με την πράσινη φανέλα κι ανέλαβε τον ρόλο της ηγέτιδας για να καθαρίσει το ματς και να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο «τριφύλλι» κόντρα στις «ερυθρόλευκες» ενόψει των πλέι οφ της Α1 Γυναικών.
Η «Άρτε» μίλησε στο SDNA για τα συναισθήματα του πρώτου της ντέρμπι, την ταχύτατη προσαρμογή της στα πλάνα της Σελέν Ερντέμ κι αναφέρθηκε στην επόμενη περίοδο.
Ενώ φυσικά δεν παρέλειψε να εκφράσει την στήριξή της στις οικογένειες των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στη Ρουμανία.
Αναλυτικά οι δηλώσεις της στο SDNA:
«Χρωστάμε και στον κόσμο τη νίκη, υπάρχει υγεία στην ομάδα»
- Είσαι Ελληνίδα παίκτρια, το έχεις ξαναδεί, αλλά ήταν το πρώτο σου ντέρμπι που έπαιξες. Πως το σκεφτόσουν πριν και πως το έζησες;
«Είναι άλλο να το σκέφτεσαι κι άλλο να το ζεις. Πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Ευχαριστούμε τον κόσμο για την αγάπη του, που ήρθε και μας στήριξε. Σίγουρα του χρωστάμε και τη νίκη γιατί εκεί κι έπεφτε κάπως η ομάδα, μας ανέβασε. Οπότε τα καταφέραμε όλοι μαζί».
- Ήσουν η πρωταγωνίστρια στη νίκη κι έχεις προσαρμοστεί πλήρως στα πλάνα της Ερντέμ. Τι είναι αυτό που σε έκανε να κολλήσεις τόσο εύκολα;
«Από την πρώτη στιγμή οι παίκτριες, το σταφ και η Ερντέμ με υποδέχτηκαν πολύ ωραία. Δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ στην ομάδα. Υπάρχει υγεία στην ομάδα. Και υπάρχει η αυτοπεποίθηση και φαίνεται. Ακόμα και σε άστοχα σουτ και σε άστοχες προσπάθειες οι συμπαίκτριές μου εμπιστεύονται ακόμα και με πιστεύουν και μου δίνουν την μπάλα κι εμπιστεύομαι έτσι κι εγώ τον εαυτό μου».
«Η ατμόσφαιρα είναι σίγουρα η καλύτερη που έχω βρεθεί»
- Στο τέλος του αγώνα κρατήσατε και το πανό για την τραγωδία των φίλων του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία. Πως ήταν η στιγμή;
«Είναι κάτι δυσάρεστο. Το πιο σημαντικό σε αυτή τη ζωή είναι η ίδια η ζωή. Και τα 7 παιδιά πήγαιναν να παρακολουθήσουν την ομάδα που αγαπάνε. Στέλνουμε όλη η ομάδα την αγάπη μας και τη συντροφικότητά μας στις οικογένειές τους γιατί είναι κάτι που δεν θέλουμε να γίνει ξανά».
- Είναι οι στιγμές σαν αυτήν και η ατμόσφαιρα που έζησες το κίνητρο να παραμείνεις και τη νέα σεζόν στον Παναθηναϊκό;
«Η ατμόσφαιρα είναι σίγουρα η καλύτερη που έχω βρεθεί. Πήρα την αγάπη του κόσμου κατευθείαν. Με συγκίνησαν ακόμα και που φώναξαν το όνομά μου. Ας τελειώσουμε αυτή τη σεζόν με υγεία και με τους στόχους που έχει η ομάδα και μετά βλέπουμε».