Μιλώντας στο SDNA, ο Καρ, αφού ξεκαθάρισε πως είναι περισσότερο πλέιμεϊκερ , φανέρωσε την σκέψη του γύρω από την ομάδα, αλλά και τον εαυτό του, όντας για πρώτη φορά εκτός των ΗΠΑ.
Βρίσκεσαι έναν μήνα στην Ελλάδα, προσαρμόστηκες;
«Νιώθω πολύ καλά, όλοι στην ομάδα, οι προπονητές, οι παίκτες, η διοίκηση, με υποδέχθηκαν πολύ ζεστά. Είχα έναν καλό μήνα με δυνατές προπονήσεις. Κάνουμε μια καλή προετοιμασία. Αισθάνομαι άνετα στην ομάδα και στο νέο μου περιβάλλον. Είμαι σούπερ ενθουσιασμένος και ανυπόμονος για να ξεκινήσουμε τη σεζόν».
Τι ήταν αυτό που σε έφερε στη Θεσσαλονίκη και τον Άρη;
«Ένας βασικός λόγος ήταν το γεγονός πως η ομάδα παίζει στο Eurocup αλλά και το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι μια σπουδαία ευκαιρία να βελτιώσω το παιχνίδι μου παίζοντας σε δύο ανταγωνιστικές λίγκες. Επίσης, η Θεσσαλονίκη, μια όμορφη πόλη σε μια υπέροχη χώρα, όπως η Ελλάδα για να ζήσω εδώ. Σκέφτηκα πως είναι ωραίο να ξεκινήσω από εδώ την καριέρα μου. Γενικότερα είχα κάνει την έρευνά μου για όλο τον οργανισμό και όλα με οδήγησαν εδώ. Είμαστε ένα γκρουπ διψασμένων παικτών, μια δυνατή ομάδα κι ελπίζουμε να έχουμε μια σπέσιαλ χρονιά».
Ποιος θα είναι ο ρόλος σου στην ομάδα; Τι είπατε με τον Γιάννη Καστρίτη;
«Ο κόουτς μου είπε να κάνω το παιχνίδι μου όταν μιλήσαμε την πρώτη φορά. Του αρέσει όπως παίζω, μου είπε να μην αλλάξω κάτι, απλά να είμαι έτοιμος για να με καθοδηγήσει».
Σκόρερ ή δημιουργός; Πλέιμεϊκερ ή σούτινγκ γκαρντ;
«Είμαι πλέιμεϊκερ. Όσο για το δίλημμα σκόρερ ή δημιουργός, προτιμώ να φτιάχνω το παιχνίδι για τους συμπαίκτες μου. Πάντα είναι περισσότερο διασκεδαστικό. Όμως θα κάνω ό,τι χρειαστεί μέσα στο παρκέ για να κερδίσει η ομάδα».
Πάμε στο ΝΒΑ: Αγαπήμενος σου παίκτης;
«Χμμ δύσκολο κάπως. Αγαπημένος παίκτης όλων των εποχών ο Άλεν Άιβερσον, και από την σημερινή εποχή θα πως τον Κάιρι Ίρβινγκ».
Κάνεις σκέψεις για το ΝΒΑ;
«Aν έρθει μια τέτοια ευκαιρία, σίγουρα θα την αρπάξω. Υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Όμως τώρα είμαι συγκεντρωμένος εδώ στον Άρη στο πως θα τον βοηθήσω να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια».