MENU

* Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι από την πρώτη μέρα ο Ολυμπιακός δεν έλεγε την αλήθεια σε ό,τι αφορά τις οφειλές, διότι μπορεί να πέρασε στο ντούκου η ανακοίνωση για την άρση του ban, αλλά σ' αυτή γίνεται αναφορά σε παραβάσεις.

* Αξίζει μάλιστα να δείτε τι αναφέρει συγκεκριμένα το άρθρο 32a) και 32d) στον Πειθαρχικό Κώδικα της Euroleague Basketball, σύμφωνα με τα οποία είχε επιβληθεί η αρχική τιμωρία και τα οποία δεν αναιρούνται με τη νέα ανακοίνωση.

«Τα εξής θεωρούνται παραβάσεις:

a) Να έχει οικονομικές οφειλές σε πρώην παίκτες, προπονητές και/ή εργαζομένους εντός της ομάδας, να έχει οικονομικές οφειλές άνω των δύο μηνών σε νυν παίκτες, προπονητές και/ή εργαζομένους εντός της ομάδας, και/ή να έχει οφειλές σε άλλες ομάδες που συμμετέχουν σε διοργανώσεις της Euroleague Basketball, σε Εταιρίες, και/ή σε Αρχές (οικονομικές οφειλές με την έννοια των  καθυστερημένων οφειλών και των νομικά δεσμευτικών χρεών)

d) Η αποτυχία να συνεργαστεί σε οποιαδήποτε έρευνα διενεργείται από τις Εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής εσφαλμένων ή ανεπαρκών εγγράφων ή στοιχείων ή παράλειψης παροχής πληροφοριών ή εγγράφων». 

* Τώρα σε ποιον χρώσταγε και πόσα, αν θέλει ας το εξηγήσει ο Ολυμπιακός. Το δεδομένο είναι ότι χρώσταγε. Αν είναι σε νυν παίκτες ή πρώην ή και στους δύο, είναι ένα άλλο ζήτημα.

* Δύο πράγματα ήταν ξεκάθαρα βλέποντας το ματς του Παναθηναϊκού στην Μαδρίτη. Πρώτον, ότι βρίσκεται στην χειρότερη κατάσταση της φετινής σεζόν. Ίσως χειρότερη κι από τις τελευταίες εβδομάδες της φετινής εποχής Πεδουλάκη.

* Μία ομάδα χωρίς νεύρο, χωρίς ένταση, χωρίς ενέργεια και με παίκτες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται στο γήπεδο. Και το ερώτημα είναι αν αυτή η κατάσταση είναι αναστρέψιμη στον Παναθηναϊκό. Αν υπάρχει ένας που μπορεί να το γυρίσει είναι ο Πιτίνο. Αρκεί να κάνει αυτό που ξέρει καλά, δηλαδή να εμπνεύσει τους παίκτες. Μερικοί βέβαια κοιμούνται και ονειρεύονται ότι ο Γιαννακόπουλος τα έχει με τον Πιτίνο και τίθεται και θέμα προπονητή. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε. Με τον προπονητή δηλαδή με οποίο έχει την καλύτερη σχέση και ανάμεσα τους δεν υπάρχει ούτε συννεφάκι. Φαντασιόπληκτοι κανονικά. Ο εμφύλιος όμως έχει και αυτά... Τους φωτεινούς παντογνώστες. Twitter, αυτή η... μάστιγα!

* Το δεύτερο που έγινε απολύτως ξεκάθαρο στη Μαδρίτη και δεν πήρε την απαιτούμενη έκταση λόγω της θλιβερής εικόνας του Παναθηναϊκού ήταν το μήνυμα που του έστειλαν οι διαιτητές.

* Υπάρχουν παραπάνω από 10 σφυρίγματα, τα οποία δεν είναι καν αμφισβητούμενα. Κι οι διαιτητές που σφύριζαν στην Μαδρίτη δεν είναι τίποτα παιδάκια, ούτε διαιτητές ΕΣΚΑ. Δεν είχαν απλά μια κακή μέρα στη δουλειά.

* Για την ακρίβεια, είχαν μια καλή μέρα στη δουλειά. Τους έτυχε ένα αδιάφορο, χωρίς άγχος, παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με μεγάλη διαφορά δυναμικότητας κι έπαιξαν 90-10. Σε ματς που, χωρίς τους διαιτητές, η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων ήταν για 30 πόντους, αν έπαιζε η Ρεάλ στην ταχύτητα που μπορεί.

* Τίποτα φυσικά δεν γίνεται τυχαία, ούτε φυσικά ήταν τυχαίο αυτό που είχε γίνει στο Βελιγράδι στο Ερυθρός Αστέρας - Παναθηναϊκός, ούτε στη Βαλένθια. Σε δύο ματς δηλαδή που κρίθηκαν σε μια-δυο κατοχές. Τα μηνύματα υπήρχαν εδώ και καιρό, η πληροφορία λέει ότι εμπλέκεται άλλος στο κόλπο, αλλά το Slam Dunk πέρα από την αποκρυπτογράφηση των μηνυμάτων διαβάζει και μπροστά.

* Επειδή είστε καλά παιδιά και φανατικοί αναγνώστες, άντε να σας πούμε και ποιοι είναι οι διαιτητές στους οποίους η Ευρωλίγκα σκοπεύει να δώσει το χρίσμα για την επόμενη Τρίτη κι από μόνοι σας θα καταλάβετε πολλά. Γιατί είστε μύστες.

* Πουκλ, νούμερο 1. Ιερεθουέλο, νούμερο 2. Ο τρίτος δε θα είναι κάποια παλιοσειρά αλλά από τη νεολαία. Από τους διαιτητές που προσανατολίζεται να ορίσει η Ευρωλίγκα για το ντέρμπι των αιωνίων υπάρχουν δύο αξιοσημείωτα. Πρώτον ότι ο Πουκλ ήταν ο διαιτητής που αγαπούσε να μισεί ο Παναθηναϊκός εδώ και μία τριετία, και δεύτερον ότι ο Ισπανός έχει φήμη άμεμπτου. 

* Δυο μήνες είναι στην αγορά ο Παναθηναϊκός και ψάχνει ψηλό με λεφτά τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά που έδωσε για τον Ράουτινς.

* Με 30 χιλιάδες δολάρια το μήνα έγινε το μπάλωμα που ζήτησε ο Πιτίνο. Άρα κάντε μόνοι σας τον πολλαπλασιασμό. Πώς γίνεται να μην έχει βρει παίκτη από όλη την Ευρώπη, την Κίνα και την Αμερική; Είναι απορίας άξιο...

* Γιατί αν μη τι άλλο ο Πιτίνο το όνομά του το έφτιαξε ως σπουδαίος recruiter στην Αμερική κι έτσι μπήκε και στο Hall of Fame. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι, έψαχνε παίκτη που κάνει τη διαφορά. Εφόσον δεν βρήκε, όπως δεν βρήκαν κι άλλες ομάδες που έψαχναν πεντάρι, δεν θέλησε να το ρισκάρει. Καλώς ή κακώς, θα κριθεί μελλοντικά. Άρα πάει ως έχει αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό μ και το καλοκαίρι με περισσότερο χρόνο μπροστά του θα κοιτάξει να θωρακίσει το καλάθι με έναν παίκτη δίπλα στον Παπαγιάννη. 

* Ο Πιτίνο δεν εντοπίζει πρόβλημα μόνο μέσα στη ρακέτα, όπως όλος ο κόσμος, αλλά και στα γκαρντ. Είναι αξιοθαύμαστη η ψυχραιμία του εν ώρα αγώνων με όσα βλέπει. Μετά τα ματς, πάντως, και μετά τις ήττες δεν πλησιάζει άνθρωπος κοντά του... Ακόμα και οι δικοί του που ήταν στην Αθήνα, μετά την ήττα από τη Μπαρτσελόνα, δεν πλησίαζαν στα αποδυτήρια των προπονητών, γιατί ξέρουν... 

* Ο Αγραβάνης έκανε γκέλα στον τελικό με τον Καρακατσούνη αλλά επανόρθωσε με όσα του είπε στο τηλέφωνο. Τον κάλεσε, ζήτησε συγγνώμη, έγινε δεκτή. 

* Το ντέρμπι αιωνίων ξεκινά... Σήμερα!
 

Πουκλ για ΣΕΦ, μεταγραφές και οι παραβάσεις του Ολυμπιακού 
EVENTS