MENU

Ίσως η τελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή νύχτα μέχρι και σήμερα… Η τελευταία πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία του Παναθηναϊκού πριν περιέλθει σε αυτά τα δύσκολα χρόνια που διανύει. Σαν σήμερα, το 2010, ο Παναθηναϊκός με τους Σισέ και Νίνη σε μία από τις σπουδαιότερες βραδιές της καριέρας τους με την πράσινη φανέλα άλωσε τη Ρώμη και επικρατώντας με 3-2 των «τζιαλορόσι» σφράγισε το εισιτήριο για τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ήταν ο επαναληπτικός της νίκης με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας που δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Ο Ρίισε με φάουλ βολίδα έδωσε μόλις στο 11’ σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους. Παρ’ όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο αντέδρασε αλλά πριν τη λήξη του ημιχρόνου είχε φτάσει το σκορ στα επίπεδα του 3-1 χάρη στα δύο γκολ του Σισέ και το ένα του Νίνη. Βέβαια, ο 20χρονος τότε άσος είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα του Γάλλου αφού στο πρώτο είναι αυτός που κερδίζει το πέναλτι, ενώ στο δεύτερο βγάζει την εκπληκτική ασίστ.

Το μόνο που κατάφερε η Ρόμα στην επανάληψη ήταν να μειώσει σε 3-2, σκορ το οποίο στο τέλος την ανάγκασε να… υποκλιθεί στον Παναθηναϊκό. Βεβαίως, ο Παναθηναϊκός εκείνο το βράδυ δεν κέρδισε μόνο στον αγωνιστικό χώρο αλλά και έξω από αυτόν. Το πάρτι που έστησαν οι περισσότεροι από 8.000 οπαδοί του στην εξέδρα θα μνημονεύεται για χρόνια ως μία από τις μεγαλύτερες αποβάσεις Ελλήνων σε γήπεδο του εξωτερικού. Όπως είναι λογικό, η επική πρόκριση της ομάδας τους προκάλεσε… παροξυσμό.

Οι ενδεκάδες εκείνου του αγώνα:

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ντόνι, Ζουάν Μεξές, Βούτσινιτς, Ταντέι, Ντε Ρόσι, Ρίισε, Περότα, Τσέρτσι (67΄ Μενέ), Μπρίγκι (46΄ Μπαπτίστα), Κασέτι

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (72΄ Ζιλμπέρτο Σίλβα), Καντέ, Σισέ (90΄+ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (87΄ Λέτο), Μαρίνος, Σιμάο, Βίντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος

https://www.youtube.com/embed/EhJZ-PyLKwA

Τα ξένα ΜΜΕ μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό των Ρωμαίων έκαναν λόγο για έξι λεπτά… τρέλας και για χαρακίρι μέσα σε έξι λεπτά, αναφερόμενα βεβαίως στο χρονικό διάστημα που ο Παναθηναϊκός πέτυχε τα τρία γκολ.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, μάλιστα, μετά το τέλος της αναμέτρησης είχε θελήσει να στείλει μήνυμα και στον τεχνικός της Εθνικής ομάδας της χώρας του λέγοντας χαρακτηριστικά «Κάναμε πολύ καλό παιχνίδι. Είναι φοβερό το συναίσθημα για τους οπαδούς που ήρθαν εδώ και χαίρομαι πολύ και γι' αυτούς. Η εμφάνισή μου ήταν η απάντησή μου για το ότι δεν είμαι στην αποστολή της εθνικής ομάδας. Να βάλει να δει το βίντεο του σημερινού αγώνα ο Ντομενέκ. Η δουλειά μου είναι να βάζω γκολ και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Ήμουν πολύ απογοητευμένος πριν το παιχνίδι, αλλά μετέτρεψα την απογοήτευσή μου σε χαρά. Θέλαμε πολύ να προκριθούμε», ενώ στη συνέχεια εκθείασε την εμφάνιση του Νίνη υποστηρίζοντας ότι «Ο Νίνης είναι πολύ καλός παίκτης και μου έδωσε μία εξαιρετική πάσα στη φάση του τρίτου γκολ».

Η τελευταία μεγάλη ευρωπαϊκή νύχτα - Όταν ο Παναθηναϊκός «άλωσε» τη Ρώμη! (pics & vid)