MENU

Δεν μπορώ να πω ότι απόλαυσα το τρέιλερ, για την ακρίβεια με εκνεύρισε με τον εξυπνακισμό του και το άγαρπο πατρονάρισμα του («δες εμάς που θέλουμε έξυπνους τηλεθεατές») αλλά επειδή έχω γράψει πολλές φορές ότι ο Μπογδάνος μου αρέσει (δεν συμφωνώ με τις απόψεις του, τον βλέπω όμως ως ένα ενδιαφέρον τηλεοπτικό προϊόν) και πρέπει να κάνει βραδινή εκπομπή, είπα να το καταπιώ, μαζί με τον πρώτο πικρό καφέ της ημέρας.

http://www.youtube.com/embed/IeWEeBQL_Hk

Αλλά το μεγάλο χτύπημα ήρθε κατά το απογευματάκι. Ενώ έγραφα στον υπολογιστή και στο backround η τηλεόραση έπαιζε Μπογδάνο (φυσικά, τι άλλο; ), στο timeline του facebook άρχισε να εμφανίζεται με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα ένα βίντεο, του οποίου την ύπαρξη δεν ήθελα να πιστέψω! Την 4η ή την 5η φορά που το πόσταρε κάποιος φίλος, δεν άντεξα άλλο τον πειρασμό και πάτησα το link!

Κατ΄ αρχήν ντροπή σε όσους το ποστάρουν δίχως την προειδοποίηση «προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες». Εγώ σας το λέω από την αρχή. Προσοχή, ακολουθούν σκληρές εικόνες: Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τραγουδάει με φωνή ξεπατικωσούρα Nick Cave ένα τραγούδι του Χρήστου Παπαδόπουλου, ο οποίος μάλιστα περιχαρής παίζει κιθάρα διπλά του και τον καμαρώνει . Δεν πρόκειται για ερασιτεχνική λήψη σε κάποιο καπηλειό όπου τα έπιναν οι δυο τους μέχρι να γίνουν πίτα και να αρχίσουν τις μαλακίες. Πρόκειται για επίσημο video clip. Το κομμάτι έχει ηχογραφηθεί και έχει κυκλοφορήσει ήδη. Βρίσκεται στο CD «Πέρασμα» του Παπαδόπουλου.

Ωστόσο αν το πρώτο κουπλέ του τραγουδιού, αυτό με τον Μπογδάνο, υπήρξε σοκαριστικό, το ρεφρέν ήρθε σαν μπουνιά στα μούτρα να με αφήσει σχεδόν λιπόθυμο! Διότι δεν το τραγουδάει ο showman Κωνσταντίνος, ούτε καν ο ταλαντούχος Χρήστος Παπαδόπουλος. Το τραγουδάει ο Σκουλάς! Ο Βασίλης o Σκουλάς. O Βασίλης Σκουλάς τα Ανώγεια μου μέσα!

http://www.youtube.com/embed/3nlfLAzt57w

Ενάμιση λεπτό άντεξα να το παρακολουθήσω. Μετά σταμάτησα, διότι όλα τα απάκια που έχω φάει στη ζωή μου (πολλά, μην το ψάχνεις), επανήλθαν διαμαρτυρόμενα στον οισοφάγο και κόντεψαν να μου βγουν από τη μύτη, κλωτσώντας με οργή, σαν τον καρατέκα – αγρότη.

Δεν ξέρω γιατί, δεν ξέρω πώς, δεν ξέρω ποιος έπεισε τον Σκουλά να συμμετάσχει σε αυτό το ανίερο ντουέτο. Και δεν ξέρω πότε ακριβώς και εξαιτίας ποιας ατυχούς συγκυρίας, η Κρήτη έγινε τόσο mainstream ώστε άπαντες να θεωρούν δικαίωμα τους να «πειράζουν» (δημιουργικά και καλά) την παράδοση και την κληρονομιά της.

Ξέρω όμως ότι εφόσον φτάσαμε στο σημείο ο Σκουλάς να τραγουδάει παρέα με τον Μπογδάνο, σε μια αγγλικο – κρητική μίξη που θα έκανε και τον Ευγένιο Ιονέσκο να κλάψει από τη ζήλια του, από εδώ και εμπρός τα περιμένω όλα. Ακόμα και τον Stan σε ψηφιακή διφωνία με τον Νίκο Ξυλούρη να εκτελεί (ρήμα με διττή σημασία) το «Έβαλε ο Θεός σημάδι».

Πιθανότατα θα χρειαστεί να μεταναστεύσω στην άλλη άκρη της γης, πάντως, δυστυχώς, δεν θα με εκπλήξει…

Ο Μπογδάνος βελάζει και κάνει ντουέτο με Βασίλη Σκουλά! (vids)